Кандидатствай Вход
Как да бъдеш разумен кредитополучател?

Как да бъдеш разумен кредитополучател?

Да притежаваш кредитна карта и да я използваш разумно са две различни неща. В днешно време пазарът се наглася спрямо потребителите и съвсем не е толкова трудно да се сдобиеш с кредитна карта, дори и в нашата страна. Доказателство за това е Бяла Карта, която спечели доверието на хиляди българи, благодарение достъпността си и прозрачните условия. С помощта на кредитна Бяла Карта, дори потребителите с рисков профил имат възможността да подобрят кредитния си рейтинг, плащайки с кредитна карта и създавайки добра кредитна история. Всички знаем, че подобна практика е изключително ефективна и полезна, заради това и все повече хора в Европа избират този начин, за да се превърнат отново в надеждни кредитополучатели.

Как да бъдеш обаче разумен картодържател, който умее да управлява финансовите си средства, чертаейки по този начин едно по-добро бъдеще за себе си и семейството си? Ако избереш правилната кредитна карта определено ще успееш да пестиш пари, но ако използваш неподходящата за теб, то тя може да ти струва много повече, отколкото предполагаш. Именно затова ти предлагаме няколко съвета, които да не забравяш, когатo стане въпрос за кредит и кредитни карти:

  • Преди всичко разбери какъв картодържател си ти самият

Преди да решиш да кандидатстваш за кредитна карта, трябва да се замислиш какъв картодържател си. Какво означава обаче това?

Обичаш ли да плащаш в кеш или предпочиташ да ползваш предимно карти? Разхождаш ли се по магазините в търсене на намалени стоки или си фен на онлайн пазаруването от собствения ти компютър? Пътуваш ли често извън България или си решил да се разплащаш с кредитната си карта единствено докато си в страната?

Не пропускай да си отговориш на тези въпроси и на още други подобни, които са свързани с навиците ти на пазаруване. В това число, уточни за себе си какви са стоките, които най-често би пазарувал с кредитна карта. Когато си наясно с всички тези детайли ще ти е много по-лесно да дефинираш кредитната карта, която трябва да използваш. Това е така, защото ще знаеш дали ти трябва международна кредитна карта или не. Ще си наясно дали са ти нужни луксозни бонуси или просто ще плащаш такса за тях, без да се наложи да се възползваш от някой. Ще можеш да прецениш дали няма да ти излиза твърде скъпо, ако всеки път, когато теглиш пари в брой от кредитната си карта, ти се начислява допълнителна такса.

В случай, че си от този тип хора, които имат навика да купуват разнообразни неща, виждайки ги в магазините, то най-вероятно често ще ти трябват пари в кеш. С обикновена банкова карта обаче ще трябва да заплатиш не само лихвата по изтеглените средства, но и една не малка допълнителна такса. По този начин ти увеличаваш многократно предвидените разходи по кредитната си карта, при това без дори да подозираш. Съветваме те, ако си почитател на пазаруването в кеш да използваш предимно Бяла Карта, защото с нея теглиш пари в брой от банкомат, без да ти се налага да плащаш допълнителни такси. Това е само един пример колко по-полезно е да разбереш какъв картодържател си, преди да се сдобиеш с разплащателния инструмент, затова ти предлагаме да се запознаеш с всички предимства на Бяла Карта, за да се убедиш защо тя е правилното платежно средство за теб.

  • Сравни кредитните карти на пазара и оцени плюсовете на всяка една

След като вече знаеш какви са твоите изисквания, според навиците ти на пазаруване, то е време да започнеш да търсиш онази кредитна карта, която най-добре отговаря на твоя профил. За тази цел, не бива да правиш прибързани заключения. Не забравяй да се запознаеш не само с тези, които се предлагат от банки, но и с кредитните карти, предоставяни и от небанкови финансови институции.  По този начин ще можеш да сравниш предимствата им, кои бонуси те устройват и кои не биха ти били полезни. Не забравяй, че на практика всяка една кредитна карта има своите плюсове и минуси, но ако попадне при правилния клиент, то тя гарантирано ще бъде единствено инструмент за добър кредитен рейтинг.

Да бъдеш разумен кредитополучател означава не само да си наясно с бонусите, които ти предлага кредитната ти карта, но и да се възползваш от тях, така че да спестяваш финансовите си средства, пазарувайки. Бяла Карта също е пример за модерно платежно средство, предоставящо отстъпки от партньори, промоционални стоки от Белият магазин и редовни кампании с награди. Разбира се, единствено картодържателите ѝ имат шанса да се възползват от намалените цени и промоционални стоки и услуги. Затова, ако все още не си се сдобил с кредитната Бяла Карта, можеш да го направиш още сега с безплатно обаждане на телефон 0700 20 140 или онлайн.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш