Кандидатствай Вход
Как да получа кредитна карта при лоша кредитна история?

Как да получа кредитна карта при лоша кредитна история?

За да получиш кредитна карта, според мнозина, трябва да имаш добра кредитна история. Но дали наистина, ако имаш лоша кредитна история това ти гарантира, че повече никога няма да получиш одобрение? 

Всъщност съвсем не е така – има абсолютно реален шанс да вземеш своята кредитна карта. И ние ще те убедим в това.

Какво представлява „кредитната история“?

Това е цялата информация, която банките и небанковите финансови институции знаят за теб при кандидатстването ти за кредит. 

Кредитната ти история съдържа всички данни за твоите минали и настоящи кредити към финансови институции, както и дали са били погасявани. 

Тази информация за твоята минала и текуща задлъжнялост се проверява в Централен Кредитен Регистър или за по-кратко – ЦКР към Българска Народна Банка (БНБ). В твоята кредитна история се виждат задълженията ти през последните 5 години

Или с други думи - състоянието на всичките ти текущи и минали кредити ( и кредитни карти), както и начина, по-който са били погасявани през този период

В Централния кредитен регистър - ЦКР се намират всички данни за твоята задлъжнялост, без значение дали е била към банка или небанкова институция. 

Ако по някаква причина, без значение каква е била тя, си допуснал забавяне по някой от кредитите ти през изминалите 5 години, то това задължително ще се отрази в кредитната история. 

Така всеки път, когато кандидатстваш за кредит или карта, независимо от коя банка или небанкова финансова институция, те ще могат да направят справка за теб в ЦКР. Чак след като се запознаят с кредитната ти история, тогава ще могат да вземат решение, дали ще ти бъде отпуснат кредит. 

Тази справка е задължителна част от разглеждането на кандидатурата ти и последващото одобрение. Благодарение на нея, съответната институция се запознава с твоята способност да връщаш задълженията си или кредитната ти „култура“.

Трябва да знаеш, че всяка институция има собствени правила за кредитиране и фактори, които разглеждат, в допълнение към кредитната ти история. 

Но все пак, ако справката на досегашната ти задлъжнялост в ЦКР показва, че не си бил редовен платец и си имал дадени закъснения по заемите си, то има голяма вероятност банките да ти откажат нов кредит. 

На практика лошата кредитна история е главна причина за отказване на банкова кредитна карта. Това е така, защото банките използват кредитната история като основен показател, за да ти дадат кредитна карта.

И все пак, има други варианти за получаване на допълнителни средства в тези случаи, когато си с лошо ЦКР - това може да бъдат бързи кредити. Този тип заеми се отпускат от небанковите финансови институции и може да има възможност да получиш одобрение. 

Може да има и един друг вариант, когато имаш влошено ЦКР - карта като Бяла Карта. 

Защо Бяла Карта?

Бяла Карта обаче, е различна карта и ние не взимаме предвид единствено кредитната ти история като показател за твоята кредитоспособност. 

АКСЕС ФАЙНАНС разглежда много повече фактори, преди да одобри твоята Бяла Карта. Защо? Защото, в случай, че не си бил изряден платец преди време, не означава, че и сега не си. 

Всички знаем, че има стотици неща, които могат да ти попречат да погасиш вноската си навреме, дори и невнимание. 

Ако ти е излезнала инцидентна причина, поради която си забавил вноската по кредит преди година, това съвсем не означава, че в момента нямаш сигурна работа и доход, с който можеш да си погасяваш необезпокоявано вноските по кредитната карта. 

Точно затова, ние анализираме всеки кандидат не само според справката за него в ЦКР, за разлика от банките.

Освен кредитната история, има и други фактори, които влияят на одобрението ти за кредитна карта. Такива са например размерът на настоящите ти доходи, доказани ли са доходите ти или не, имаш ли социално осигурителни или здравни вноски, видът договор, на който работиш.

За да кандидатстваш за Бяла Карта не е нужно да имаш трудов договор, ние ще разгледаме заявката ти, дори ако си на граждански. 

В днешно време много хора работят свободни професии и това съвсем не е проблем, за да получат Бяла Карта. Можеш да докажеш наличието на доход по различни начини – чрез договор за наем, пенсия и други.

Със сигурност не трябва да смяташ, че няма да получиш Бяла Карта, защото в миналото не си изплащал стриктно заемите си – стига да докажеш настоящ доход, ти ще получиш своята Бяла Карта, макар и с по-малък кредитен лимит.  

Но по-малката отпусната сума пари, съвсем не трябва да те притеснява, защото това е начин да докажеш, че можеш да бъдеш изряден платец. А по този начин ще подобриш кредитната си история

А веднъж подобриш ли кредитната си история, ще имаш възможността да кандидатстваш за по-голяма сума по кредитната карта. 

Или иначе казано – с помощта на Бяла Карта можеш да докажеш твоята кредитоспособност и с времето да подобриш кредитната си история. И това не е всичко – Бяла Карта има още предимства.

Както знаеш, при банковите кредитни карти, тегленето на пари в кеш от банкомат се таксува, при това не малко, по тази причина банките те убеждават да ползваш кредитната им карта, главно за онлайн пазаруване.

С Бяла Карта да изтеглиш пари от банкомат в България ти струва точно 0 лв.! Нашите  условия привличат всеки, който винаги е мечтал да има свободата да пазарува без ограничения, без да се обвързва със задължаващи сметки.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш