Кандидатствай Вход
Кои допълнителни придобивки оскъпяват най-много кредитната карта? /част 1/

Кои допълнителни придобивки оскъпяват най-много кредитната карта? /част 1/

Кредитната карта в днешно време си остава може би най-лесният, бърз и удобен начин да разполагаш с парични средства, точно тогава, когато са ти най-необходими. Това е и причината милиони хора по света да търсят различни възможности за разплащане с разнообразието от кредитни карти.

И докато повечето картодържатели се интересуват най-вече от баланса си и размера на лихвата, която дължат към момента, то е по-добре да се замислиш какво наистина оскъпява кредита ти, без да се усетиш. Всъщност, ако смяташ, че трябва да си загрижен единствено за лихвата по кредита си, практически има редица други допълнения към една кредитна карта, които се явяват редовни разходи. Именно тези разходи по стандартните кредитни карти оскъпяват изключително много сумата пари, която ползваш от финансиращата институция. Така, ако в началото на сключване на договора си предполагал, че месечните ти разходи по кредитната карта ще са Х лв., то те изведнъж скачат с почти двоен размер, и то причината е в допълнителните такси и придобивки, които едва ли си сметнал в плана си.

Обикновените кредитни карти, издавани от банки, разполагат с широк набор от такси и комисионни, които се заплащат от теб – картодържателят. И това е в рамките на нормалното, имайки предвид, че банковите институции са създадени главно с тази цел - да генерират голяма част от приходите си, чрез такси и комисионни.

Разбира се, Бяла Карта не спада към банковите кредитни карти, тъй като Аксес Файнанс е небанкова финансова институция и цели възможно най-малко допълнителни разходи за всеки от клиентите си. Затова кредитна Бяла Карта е масов инструмент за разплащане, притежаван от повече от 65 000 българи. Освен че, нямаш излишни разходи и такси, с Бяла Карта ти получаваш уникални възможности да участваш в разнообразни игри и промоционални кампании, за да печелиш награди и отстъпки.

Ние, обаче, искаме да ти дадем малко информация, която ще ти е полезна, за да осъзнаеш ясно разликите между обикновените банкови кредитни карти и иновативната Бяла Карта. Това са най-често срещаните придобивки по кредитни карти, които биха ти коствали доста допълнителни разходи, ако не си предупреден.

  • Програмите за лоялност

Програмите за лоялност са изключително разпространени сред банковите кредитни карти. Въпросните програми ти дават точки, за всеки похарчен лев от кредитната ти карта. Така, ако натрупаш голям брой точки, ти можеш да получиш минимални отстъпки на дадени артикули от магазини и други обекти. Съответните програми за лоялност представляват допълнителни екстри към кредита и много хора смятат, че трябва да използват максимално често кредитната си карта, само и само да трупат точки. Въпреки че, резултатът въобще не е толкова изгоден – в най-добрия случай, картодържателите получават 5% отстъпка от 5-10 артикула, доста хора продължават да използват неразумно картата си, харчейки големи суми, без да са сигурни, че могат да ги погасят в срок.

Така, вероятността да задлъжнеят и да просрочат вноските си е голяма, което пък би довело до понижаване на кредитния рейтинг. И всичко това, заради няколко минимални отстъпки.

Друг често срещан проблем при програмите за лоялност е фактът, че банките начисляват значително по-големи такси за поддръжка на кредитната карта и съответно по-големи годишни такси, заради придобивките, които ти предлага кредитната карта.

Разбира се, ние знаем, че ти предпочиташ да имаш предимства, докато ползваш кредитната си карта, но подобни програми за лоялност далеч не са единственият вариант да пазаруваш и пестиш пари.

Защото с Бяла Карта ти можеш да се възползваш от многобройни отстъпки и промоции от наши партньори, при това без да се налага да чакаш и трупаш точки. Кредитната Бяла Карта ти дава възможността да купуваш всякакви продукти и услуги на по-ниски цени, при това както онлайн, така и от физически магазини. Единственото условие е да платиш с кредитната си Бяла Карта и получаваш автоматично своята отстъпка от цената. Запомни, че имаш този бонус, без да те обвързваме с допълнителни разходи. За твое улеснение, ние ти предлагаме и специално Белият магазин, в който пък ще намериш разнообразие от стоки и услуги с промоционални цени, от които можеш да се възползваш на момента.

Така, кредитната Бяла Карта ти дава отстъпки от голям брой обекти, без да те обвързва с програми за лоялност и трупане на точки. Но това не е единственото предимство на Бяла Карта спрямо останалите кредитни карти. Не трябва да забравяш, че само Бяла Карта не ти начислява годишна такса за обслужване и други банкови такси, просто, защото не се издава от банка. Така не се притесняваш, че ще имаш допълнителни разходи към лихвата и знаеш точно колко е вноската ти.

Ако ти е любопитно кои други придобивки към кредитната карта ще ти костват големи разходи, виж следващия ни материал.

0 Коментара