Кандидатствай Вход
Как да получиш кредитна карта без доказателство за доход?

Как да получиш кредитна карта без доказателство за доход?

За потребителите, които нямат трудов договор може да се окаже предизвикателство да получат кредит. Причината за това са изискванията на финансовите институции и техните представи за кредитоспособността на клиента. 

В тази статия ще разгледаме има ли все пак начин да получиш кредит или кредитна карта без нужда да доказваш работа на трудов договор.

Променящият се пазар на труда кара компаниите да се адаптират към новата реалност и вече има финансови институции, които дават шанс за одобрение за кредитна карта без доказателство за доход. Достатъчно е кредитоискателя да получава обезщетение за безработица, пенсия, наем или друго.

Кой дава шанс за одобрение за кредитна карта без доказване на доход?

Небанковите финансови институции по-често са тези, които може да имат по-адаптирани изисквания към кредитополучателите си и да дават шанс за одобрение за кредитна карта без трудов договор например или пък кредит с лошо ЦКР

За небанковите финансови институции често доходите от наем, пенсия, обезщетение за безработица или майчинство като достатъчна гаранция за одобрение за кредитна карта или кредит.

Когато търсиш опции за заем или кредитна карта, но нямаш постоянен трудов договор, трябва внимателно да разгледаш предложенията и компаниите, които предлагат такъв тип финансиране.  

Проучи всички условия и изисквания. Предварително проучи как и кога трябва да изплащаш заема си и какво трябва да предоставиш, за да можеш да отговориш максимално на критериите за отпускане на средства. 

Как се кандидатства за кредитна карта без доказване на доходи?

Условията на различните финансови институции може да варират. По-често обаче, кандидатстването е максимално улеснено и може да бъде направено с посещение на сайта. 

Заявките се попълват бързо и изцяло онлайн

След това от финансовата институция ще се свържат с теб, за да получат допълнителна информация, ако е необходимо. След разглеждане на заявката, ще получиш и отговор дали получаваш одобрение за кредитна карта или не. 

Как да получиш кредитна карта без доказване на доход?

Критериите при различните финансови институции може да се различават. Ние ще ти дадем някои от основните изисквания за кредитна карта Бяла Карта, както и ще издадем кои са факторите, които ти дават по-голям шанс за одобрение дори да нямаш постоянен трудов договор. 

Ето ги и тях: 

  • Трябва да имаш навършени 18 години. 
  • Да си български гражданин.
  • Необходимо е все пак да можеш да докажеш, че имаш средства, с които да обезщетяваш задълженията си. Те могат да бъдат от пенсия, майчинство, наем, обезщетение за безработица или друго.
  • При липса на постоянен трудов договор в твой плюс ще е да имаш отлична кредитна история. Да нямаш никакви просрочени задължения - минали и текущи. 

Защо не всички банки и финансови институции одобряват без доказване на доход?

Всяка банка и финансова институции има изградена скоринг система. Тя помага да се определи дали даден кредитоискател отговаря на условията и дали е надежден кредитополучател. 

Според типа финансова институция или продукт, изискванията може да бъдат много строги или по-облекчени.  

Наличието на доход обаче е добър сигнал за всички, че ще имаш възможност да покриваш задължението си и не попадаш в категорията на „по-високорисков клиент“.

Някои финансови институции не могат да поемат като риск липсата на постоянен трудов договор. Други са по-склонни да дадат шанс на този тип потребители. 

Ако и ти не работиш на постоянен трудов договор, но имаш нужда от финансов инструмент като кредитна карта, избери Бяла Карта. Тя е гъвкава и достъпна. За нея може да имаш шанс за одобрение дори да не си нает на постоянен трудов договор. 

Бяла Карта е международна кредитна карта без годишна такса за обслужване, с лимит до 5000 лева и без такси при теглене на пари в брой от банкомати в Европейския съюз, онлайн и на ПОС терминал. 

Да, има видове кредитни карти, които може да дадат шанс за одобрение без доказателство за доход.

Изискванията за получаване на кредитна карта без доказателство за доход могат да варират. Ето защо, важно е да се запознаеш с условията и изискванията на избраната от теб финансова институция.

Предимството на кредитните карти без доказателство за доход е по-голямата достъпност. Недостатъците може да бъдат по-висока лихва и по-ограничен кредитен лимит.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш