Кандидатствай Вход
Как да получиш кредитна карта, въпреки лошата ти кредитна история?

Как да получиш кредитна карта, въпреки лошата ти кредитна история?

Дали може да се получи кредитна карта с лоша кредитна история? Този въпрос си задават хиляди хора всеки ден.

Хората с лоша кредитна история имат най-малко възможности за придобиване на кредитни карти. Това е така, защото малко емитенти на кредитни карти искат да поемат риска от удължаване на кредитния лимит, за който не могат да получат плащане. Колкото по-нисък е твоят кредитен рейтинг, толкова по-трудно ще бъде да получиш одобрение за кредитна карта, но това не е напълно безнадеждно. Въпреки че може да е трудно, можеш да получиш кредитна карта и с лоша кредитна история.

Колко лош е твоят кредитен рейтинг?

Вероятно знаеш, че имаш лоша кредитна история, защото преди това си кандидатствал за кредитна карта, заем или друга кредитна услуга и си получил отказ.

Ако все още не си, то може да провериш кредитния си рейтинг, за да видиш положението си.

Може да получиш автоматично кредитен рейтинг по пощата, след като ти бъде отказан кредит, ако кредитният ти рейтинг е причината, поради която си бил отказан.

Пази се от уебсайтове, които твърдят, че предлагат безплатни кредитни рейтинги като трикове, за да ти подпишат за услуга за мониторинг на абонамент. Ако трябва да въведеш номера на кредитната си карта, за да получиш "безплатния" кредитен рейтинг, това е сигурен знак, че си се записал на пробен абонамент и ще бъдеш таксувани, ако не анулираш.

Кредитни карти за хора с лоша кредитна история – има ли такова нещо?

Има много малко кредитни карти, за активирането на които могат да кандидатстват и хора с лош кредитен рейтинг.

Capital One Classic Platinum одобрява кандидатите с кредитен рейтинг до 577, според CreditKarma.com. Картата е с 22,9% редовно намаление на годишна база и 39 $ годишна такса. Възможно е да се откажеш от годишната такса, ако поискаш.

Кредитните карти на Orchard Bank преди това са били добър вариант за хората с лоши кредити.

Въпреки това, компанията, която е издала картите на Orchard Bank (HSBC), бе придобита от Capital One през 2012 г., а картите на Orchard Bank бяха прекратени.

Това обаче е ситуацията в САЩ, а как стоят нещата в България?

Тук има Бяла Карта, която имаш шанс да получиш, дори ако нямаш никаква кредитна история, или пък имаш лоша такава. Просто заяви своята кредитна Бяла Карта по телефон или онлайн. Стига другите обстоятелства около финансовото ти настояще да са добри – да си с редовни осигурителни и данъчни вноски към НАП и НОИ, ще имаш шанс за одобрение за Бяла Карта.

Търговците на дребно имат репутация да одобряват кандидати, които имат лош кредитен рейтинг. Имаш по-голям шанс да получиш одобрение за кредитна карта с ограничена цел, която може да се използва само в този магазин, а не с кредитна карта, която се поддържа от Visa или MasterCard. Имай предвид, че кредитните карти на магазините за продажба на дребно са с ниски кредитни лимити и високи лихвени проценти. Най-добрият начин да управляваш такава карта е да таксуваш само малка сума и да плащаш изцяло салдото си всеки месец.

Бъди готов да платиш депозит

Твърде много кредитополучатели отхвърлят обезпечените кредитни карти, защото в картите се изисква да се направи депозит срещу кредитния лимит. Защитена кредитна карта, която се отчита пред големите бюра, е по-добра от липсата на кредитна карта. Много от защитените кредитни карти могат да бъдат преобразувани в необезпечени кредитни карти след една година на плащания по време.

Ако това е гаранционният депозит, който предпазва от получаване на защитена кредитна карта, започни да поставяш по 50 лв. в спестовна сметка всеки месец. В рамките на шест месеца ще имаш 300, с които да попълниш кредитна карта. Някои от парите могат да се използват, за да се погрижиш за таксата за кандидатстване, а останалата част може да бъде насочена към баланса на твоята кредитна карта.

Да, ще имаш нисък кредитен лимит, но това важи за всички с необезпечени кредитни карти за лош кредитен рейтинг.

Бъди готов да направиш жертвата, за да постигнеш целта за подобряване на кредитната си история.

Не губи време за кредитни карти за добър или отличен кредит

Избягвай да кандидатстваш за кредитни карти, предназначени за хора с висок кредитен рейтинг, "само за да видиш какво е", ако можеш да получиш одобрение. Много вероятно е да бъдеш отказан и подобни допълнителни заявки могат да повредят още повече кредитния ти рейтинг.

Има кредитни карти като Бяла Карта, които са с отлични бонуси, ниски кредитни лимити и без допълнителни такси.  Не е нужно да се насочваш към луксозните кредитни продукти, подходящи за друг профил кредитополучатели, особено когато има подходящ за теб продукт, който ще ти даде възможност да подобриш лошата си кредитна история.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш