Кандидатствай Вход
Как да се ориентираш в различните предложения и оферти за кредитни карти?

Как да се ориентираш в различните предложения и оферти за кредитни карти?

Кредитната карта е най-разпространеният и предпочитан за използване от съвременните потребители финансов инструмент. 

Бързината, удобството и сигурността, които тя предоставя при покупки и разплащания, са незаменими в ежедневието. 

Затова не е изненадващо, че през последните години на българския пазар се появяват все повече и повече кредитни карти, като офертите за привличането на нови клиенти от страна на издаващите ги компании стават изключително разнообразни и креативни. 

Как обаче да се ориентираш в подобно разнообразие от предложения и оферти, и да избереш наистина най-подходящата кредитна карта за своите нужди?

В следващите редове ще ти дадем няколко полезни идеи как да се ориентираш в различните предложения и оферти за кредитни карти

Независимо дали имаш нужда от потребителски кредит или сравняваш оферти за кредитни карти, трябва да се запознаеш с много повече неща, а не само с твоя лихвен процент.

Разбери всички условия - годишния процент на разходите ГПР, има ли допълнителни такси и т.н. 

Това ще ти даде реалната финална сума, която ще платиш по кредита или кредитната карта.

Абстрахирай се от гръмките рекламни послания

Съвсем естествено рекламата е направена, за да привлича вниманието на потенциалните клиенти и да им въздейства в психологическо – емоционален аспект. 

Основните послания в нея често имат преносен смисъл или в по-лошия случай може въобще да не са свързани с характеристиките и функциите на конкретната кредитна карта. 

Препоръчваме ти да се абстрахираш от въпросните гръмки послания и да концентрираш вниманието си изцяло върху условията за използване на кредитната карта и съпоставимостта им  с твоите лични навици, нужди и предпочитания. 

Разгледай лихвените проценти

При кредитните карти е налице годишен лихвен процент. 

Той може да бъде точно фиксиран или променлива, която се изменя през различните месеци. 

Дори и да заложиш  на кредитна карта с фиксиран лихвен процент, задължително имай предвид, че този тип лихвен процент също е възможно да се измени при задействане на записани в договора условия и механизми. 

При повечето кредитни карти лихвеният процент се повишава в случай на превишен лимит или пък на закъсняла вноска от страна на клиента.

Провери за допълнителни такси и плащания

Кредитните карти, които се промотират с доста ниски лихвени проценти, обикновено „сюрпризират“ клиента с голямо количество допълнителни такси и плащания. 

Това могат да са редовни такси за поддръжка на кредитната карта, такси за извършване на разплащания с нея и др. 

Задължително провери за наличие на подобни такси по кредитната карта, за която имаш намерение да кандидатстваш, за да не останеш неприятно изненадан впоследствие. 

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта не са задължени да плащат никакви допълнителни такси. 

Месечната им лихва се начислява само и единствено на база извършените от тях плащания с кредитната карта. 

Това означава, че ако през даден месец нямаш реализирани плащания, кредитна карта Бяла Карта остава напълно безплатна за теб.

Обърни внимание на мерките за сигурност

Мерките за сигурност винаги са важни, когато става въпрос за кредитни карти и други инструменти за разплащания.  

Обърни внимание на това дали кредитната компания предлага специални мерки, които да гарантират сигурността на твоите разплащания и транзакции, и да те предпазят от финансови измами. 

Като притежател на кредитна карта Бяла Карта например ще получиш достъп до собствен потребителски профил, в който можеш да влизаш по всяко време от мобилното си устройство. 

В този профил са дадени цялата история на извършените от теб трансакции, както и друга важна информация във връзка с кредитната карта. 

В допълнение, налице е и 24/7 телефон, посредством който имаш възможност да се свързваш с екипа ни при възникнал проблем или нередност.

Не забравяй за кредитните лимити

Кредитният лимит представлява максималната граница на парите, които кредитната карта ти дава възможност да използваш през конкретния период. 

Не е препоръчително въпросният кредитен лимит да е прекалено висок, тъй като се създава риск от извършване на неразумни харчове и натрупване на дълг, особено когато става въпрос за притежатели на кредитни карти с недостатъчно голям опит

От друга страна, твърде ниският кредитен лимит пък може да не отговаря на нуждите ти и да доведе до непълноценната употреба на кредитната карта. 

В тази връзка, имай предвид и че когато редовно използваш финансови средства, близки до кредитния ти лимит, това се отразява негативно върху твоя кредитен рейтинг. 

Така че прецени внимателно кредитна карта с какъв лимит би ти била най-полезна в ежедневието.

Кредитна карта Бяла Карта предлага на своите притежатели изключително широк набор от функции. 

Освен това, кредитна карта Бяла Карта няма и такси при теглене на пари в брой от банкомати в България, нито такса при плащане на ПОС или онлайн. 

В допълнение, Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната и може да се употребява във всички държави по света. 

Избери кредитна карта Бяла Карта – финансовият инструмент, който ще направи ежедневието ти една идея по-спокойно и приятно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш