Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Лихви по кредитни карти

Какво са лихви по кредитни карти?

Лихвите по кредитните карти са сумата, която компаниите таксуват потребителите, в замяна на възможността да получат пари на заем.

Какви са различните лихви по кредитни карти?

В зависимост от избора на кредитен продукт, лихвата е различна. Когато кредиторите поемат по-голям риск с профила на клиента и неговата кредитоспособност, по-често лихвите са по-високи. И обратното – в случаите, в които рискът за финансовите институции е по-нисък и кредитната история на кредитополучателя е отлична – лихвата е по-ниска.

Освен годишния или месечния лихвен процент, върху реалната цена на кредитната карта се включват и други фактори, като :

  • Такси при теглене на банкомати
  • Годишни такси за обслужване на кредитната карта
  • Такси за кандидатстване, издаване и преиздаване
  • Такса за увеличаване на лимита
  • Такси при плащане онлайн или на ПОС

Всички тези параметри е важно да бъдат разгледани и сравнени подробно. Когато търсиш подходящата кредитна карта за себе си, не гледай само лихвата. Прецени кои са важните неща за теб. Ако искаш да имаш резервен фонд и допълнителни пари до заплата например, кредитна карта като Бяла Карта е добър избор за теб. Ако не я използваш – не дължиш нищо, защото Бяла Карта е без годишна или месечна такса за обслужване на картата.

Бяла Карта е добър избор, ако често имаш нужда от пари в брой. С нея можеш да се разплащаш, както ти е удобно, защото няма такси при теглене на пари от банкомат в България или ЕС.

Каква е лихвата по Бяла Карта?

Лихвата по Бяла Карта е фиксирана и е само 0,12% на ден или 3.6% за 30 дни. Лихвата по Бяла Карта се начислява единствено върху използваната и усвоена сума от главницата. В случай, че използваш 100 лева, лихвата на ден е равна на 0.12 лв., а за целия месец /30 дни/ - само 3.60 лв. За посочената примерна сума годишният лихвен процент е 43,2 %, а годишният процент на разходите е 45,9  %. Общо дължимото в този пример на 30-ия ден ще е в размер на 103.60 лв.

Например: Кредитният ти лимит по Бяла Карта е 1000 лева и на 4-то число в месеца си усвоил 100 лева. На 1-во число в следващия месец е необходимо да заплатиш използваните 100 лева плюс 26 дни по 0.12% от 100 лева.

Общата стойност на натрупаните лихви към 1-во число ще са 3.12 лв. Сумата, която трябва да платиш, за да погасиш използвания си кредитен лимит е в размер на 103.12 лева.

Пълните условия по Бяла Карта можеш да откриеш в сайта ни или като се свържеш с нас на 0700 20 140 (без допълнително таксуване).

Защо Бяла Карта?

Бяла Карта няма годишна или месечна такса за обслужване на картата. Това означава, че в месеците, в които не използваш своята Бяла Карта не дължиш абсолютно никакви лихви и такси. Кредитна карта Бяла Карта е подходяща за всеки, който иска да има резервен фонд и пари до заплата – винаги, когато ти потрябва.

С Бяла Карта е бързо, лесно и удобно! Кандидатстваш онлайн, а при одобрение ще доставим картата до посочен от теб адрес – напълно безплатно.

Имайте предвид, че :

  • Когато не си я ползвал, не дължиш никакви лихви или такси.
  • Бяла Карта е без такса за теглене от банкомат в България и Европейския съюз. Имаш нужда от пари в брой? Имаш ги – без излишни такси.
  • За Бяла Карта можеш да кандидатстваш дори да нямаш трудов договор. Необходимо е само да имаш лични доходи, с които да обслужваш задълженията си.
  • Не се притеснявай, ако имаш влошено кредитно минало не е проблем. С Бяла Карта имаш шанс за одобрение и възможност да коригираш кредитното си минало.

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб