Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Какво са лихви по кредитни карти?

Лихвите по кредитните карти са сумата, която компаниите таксуват потребителите, в замяна на възможността да получат пари на заем.

Какви са различните лихви по кредитни карти?

В зависимост от избора на кредитен продукт, лихвата е различна. Когато кредиторите поемат по-голям риск с профила на клиента и неговата кредитоспособност, по-често лихвите са по-високи. И обратното – в случаите, в които рискът за финансовите институции е по-нисък и кредитната история на кредитополучателя е отлична – лихвата е по-ниска.

Освен годишния или месечния лихвен процент, върху реалната цена на кредитната карта се включват и други фактори, като :

  • Такси при теглене на банкомати
  • Годишни такси за обслужване на кредитната карта
  • Такси за кандидатстване, издаване и преиздаване
  • Такса за увеличаване на лимита
  • Такси при плащане  на ПОС

Всички тези параметри е важно да бъдат разгледани и сравнени подробно. Когато търсиш подходящата кредитна карта за себе си, не гледай само лихвата. Прецени кои са важните неща за теб. Ако искаш да имаш резервен фонд и допълнителни пари до заплата например, кредитна карта като Бяла Карта е добър избор за теб. Ако не я използваш – не дължиш нищо, защото Бяла Карта е без годишна или месечна такса за обслужване на картата.

Бяла Карта е добър избор, ако често имаш нужда от пари в брой. С нея можеш да се разплащаш, както ти е удобно, защото няма такси при теглене на пари от банкомат в България или ЕС.

Каква е лихвата по Бяла Карта?

В случай, че не използваш своята Бяла Карта, няма да плащаш абсолютно никакви лихви. Ако усвоиш частично или напълно одобрения кредитен лимит на твоята Бяла Карта, ние ще започнем да начисляваме по 0.14%* на ден единствено върху използваната и усвоена сума от главницата.

ПРИМЕР: Ако имаш Бяла Карта с кредитен лимит от 1000 лева и на 3-то число на месеца си използвал 100 лева от лимита си, то на 1-во число на следващия месец ще трябва да заплатиш използваните 100 лева главница плюс 27 дни по 0.14% от 100 лева. Стойността на натрупаните към 1-во число на следващия месец лихви по Бяла Карта ще са 3.78 лв. Цялата сума, която ще трябва да платиш за погасяване на използвания кредитен лимит ще е 103.78 лева.
Годишният лихвен процент по кредитна карта Бяла Карта е фиксиран и е равен на 50.40%. Лихвата е само 4.2% на месец или 0.14% на ден, начислена единствено върху използваната и усвоена сума.

*Важи за Договори, сключени от 04.10.2023г. За клиенти, сключили договор преди тази дата, размерът на дневната лихва е посочен в индивидуалните договори, сключени с потребителите.

Защо Бяла Карта?

Бяла Карта няма годишна или месечна такса за обслужване на картата. Това означава, че в месеците, в които не използваш своята Бяла Карта не дължиш абсолютно никакви лихви и такси. Кредитна карта Бяла Карта е подходяща за всеки, който иска да има резервен фонд и пари до заплата – винаги, когато ти потрябва.

С Бяла Карта е бързо, лесно и удобно! 

Имайте предвид, че :

  • Когато не си я ползвал, не дължиш никакви лихви или такси.
  • Бяла Карта е без такса за теглене от банкомат в България и Европейския съюз. Имаш нужда от пари в брой? Имаш ги – без излишни такси.
  • За Бяла Карта можеш да кандидатстваш дори да нямаш трудов договор. Необходимо е само да имаш лични доходи, с които да обслужваш задълженията си.
  • Не се притеснявай, ако имаш влошено кредитно минало не е проблем. С Бяла Карта имаш шанс за одобрение и възможност да коригираш кредитното си минало.

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб