Кандидатствай Вход
Какво трябва да знаем за първата си кредитна карта?

Какво трябва да знаем за първата си кредитна карта?

  • Бяла Карта
  • 26.11.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1840

Ако си на път да си изкараш своята първа кредитна карта, то тази статия е точно за теб. Първата кредитна карта има изключително голямо значение за финансовата история на съответния потребител. В случай, че бъде използвана правилно, тя може да гарантира много добри перспективи във финансов план. Защото всеки, който в бъдеще би се изправил пред решението дали да ти предостави определена сума пари (независимо дали чрез обикновен кредит или кредитна карта), ще иска да види как се справяш в подобна ситуация. В следващите редове сме ти подготвили няколко съвета и полезни неща, които трябва да знаеш, преди да започнеш да използваш първата си кредитна карта. И така, нека да започваме.

Разбиране значението на кредитния рейтинг

Преди всичко друго, е добре да си изясниш същността на кредитния рейтинг, както и неговата роля и значение за бъдещите ти финансови перспективи. Кредитният рейтинг може да се окаже доста по-важен за теб, отколкото си мислиш. Той има решаващо значение при кандидатстването за бъдещи заеми и кредити, независимо от техния размер и предназначение. Добрият кредитен рейтинг ще ти помогне да получиш по-добри условия например при кредит за нов дом или кола. В допълнение, благодарение на него можеш да си издействаш отстъпки или по-ниски цени за редица финансови и застрахователни продукти. И не на последно място, възможно е кредитната ти история да има влияние дори при наемането на жилище или кандидатстването за нова работа.

Превръщане на навременните плащания в топ приоритет

След като си разбрал значението на добрия кредитен рейтинг, е време и да насочиш усилията си в посока неговото постигане. Едно от най-важните неща за тази цел е да спазваш коректно предварително уговорените срокове и да плащаш навреме всичките си задължения, свързани с кредитната карта. Закъснелите или неплатените задължения още в началото на твоята кредитна история със сигурност ще ти донесат много негативи в дългосрочен план. Затова като собственик на кредитна карта вече трябва значително по-добре да управляваш своите финанси, както и да правиш подходящо разпределение на наличните си финансови средства. Коректността и прецизността в това отношение ще убеди всички хора, с които ти се налага да работиш, че на теб наистина може да се разчита.  

Добра преценка на собствените възможности

Една от най-големите грешки, които допускат съвременните млади хора, е едновременното кандидатстване за няколко кредитни карти. Не ти препоръчваме да го правиш, освен ако не си напълно сигурен в своята финансова стабилност и възможност за извършване на необходимите разплащания. По принцип, когато става въпрос за кредитна карта, винаги отнема известно време, за да се свикне с нея и правилното й използване. Така че при всички случаи е добре да изчакаш малко, преди да кандидатстваш за следваща кредитна карта. Добрата преценка на собствените възможности е гаранция за бъдещи успехи и финансово благополучие.   

Внимание към покупките

Безспорен факт е, че кредитната карта е най-лесният и удобен инструмент за пазаруване. И все пак е добре да обръщаш внимание какви покупки правиш чрез нея и дали това е правилно във връзка с предварително изградения ти план за точно и коректно извършване на всички необходими плащания и съответно постигане на задоволителен кредитен рейтинг. Ако си студент например, кредитната карта може да ти помогне да обзаведеш общежитието си или пък да си купиш най-важните учебници и материали за новата академична година. Едва ли обаче е удачна идея да я използваш при сядане на близкото кафе или пицария. Помни, че кредитната карта е не просто инструмент за разплащане, а важен елемент от твоята финансова история и възможност за по-бързо и лесно реализиране на целите и проектите ти в професионален и личен план.

Използване на всички предоставени опции

И накрая, трябва да си наясно, че кредитната карта ти предоставя редица опции и възможности, които могат да ти бъдат наистина полезни в ежедневието. Започвайки от елементи като сигурност на покупките, допълнителни гаранции и възможности за смяна на некачествени продукти, и стигайки до най-различни отстъпки и промоции при пазаруване от точно определени търговски обекти. Използвай максимално подобни преимущества и ще видиш как първата ти кредитна карта ще се превърне в истинска сбъдната мечта за теб.    

Кредитна карта Бяла Карта е много подходяща за потребители, които нямат голям опит в използването на подобни финансови инструменти. Гъвкава и достъпна, тя дава в пъти по-висок шанс за одобрение в сравнение с традиционните банкови услуги. Освен това в основата на модела на кредитна Бяла Карта е индивидуалният подход, свързан с получаване от клиента на персонален акаунт мениджър, който може да използва винаги при необходимост от информация и съдействие. Избери твоята кредитна карта Бяла Карта, която ще се наглася само и единствено спрямо твоите лични нужди и предпочитания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш