Кандидатствай Вход
Какво трябва да знаем за първата си кредитна карта?

Какво трябва да знаем за първата си кредитна карта?

Ако си на път да си изкараш своята първа кредитна карта, то тази статия е точно за теб. 

Първата кредитна карта има изключително голямо значение за финансовата история на съответния потребител. 

В случай, че бъде използвана правилно, тя може да гарантира много добри перспективи във финансов план. 

Защото всеки, който в бъдеще би се изправил пред решението дали да ти предостави определена сума пари (независимо дали чрез обикновен кредит или кредитна карта), ще иска да види как се справяш в подобна ситуация. 

В следващите редове сме ти подготвили няколко съвета и полезни неща, които трябва да знаеш, преди да започнеш да използваш първата си кредитна карта. И така, нека да започваме.

Kакво трябва да знаеш за кредитната си карта?

Разбиране значението на кредитния рейтинг

Преди всичко друго, е добре да си изясниш същността на кредитния рейтинг, както и неговата роля и значение за бъдещите ти финансови перспективи. 

Кредитният рейтинг може да се окаже доста по-важен за теб, отколкото си мислиш. 

Той има решаващо значение при кандидатстването за бъдещи заеми и кредити, независимо от техния размер и предназначение. 

Добрият кредитен рейтинг ще ти помогне да получиш по-добри условия например при кредит за нов дом или кола. 

В допълнение, благодарение на него можеш да си издействаш отстъпки или по-ниски цени за редица финансови и застрахователни продукти. 

И не на последно място, възможно е кредитната ти история да има влияние дори при наемането на жилище или кандидатстването за нова работа.

Превръщане на навременните плащания на задълженията в топ приоритет

След като си разбрал значението на добрия кредитен рейтинг, е време и да насочиш усилията си в посока неговото постигане. 

Едно от най-важните неща за тази цел е да спазваш коректно предварително уговорените срокове и да плащаш навреме всичките си задължения, свързани с кредитната карта.  

Закъснелите или неплатените задължения още в началото на твоята кредитна история със сигурност ще ти донесат много негативи в дългосрочен план. 

Затова като собственик на кредитна карта вече трябва значително по-добре да управляваш своите финанси, както и да правиш подходящо разпределение на наличните си финансови средства. 

Коректността и прецизността в това отношение ще убеди всички хора, с които ти се налага да работиш, че на теб наистина може да се разчита.  

Добра преценка на собствените възможности

Една от най-големите грешки, които допускат съвременните млади хора, е едновременното кандидатстване за няколко кредитни карти. 

Не ти препоръчваме да го правиш, освен ако не си напълно сигурен в своята финансова стабилност и възможност за извършване на необходимите разплащания.

По принцип, когато става въпрос за кредитна карта, винаги отнема известно време, за да се свикне с нея и правилното й използване. 

Така че при всички случаи е добре да изчакаш малко, преди да кандидатстваш за следваща кредитна карта.

Добрата преценка на собствените възможности е гаранция за бъдещи успехи и финансово благополучие.   

Внимание към покупките

Безспорен факт е, че кредитната карта е най-лесният и удобен инструмент за пазаруване. 

И все пак е добре да обръщаш внимание какви покупки правиш чрез нея и дали това е правилно във връзка с предварително изградения ти план за точно и коректно извършване на всички необходими плащания и съответно постигане на задоволителен кредитен рейтинг. 

Ако си студент например, кредитната карта може да ти помогне да обзаведеш общежитието си или пък да си купиш най-важните учебници и материали за новата академична година. 

Едва ли обаче е удачна идея да я използваш при сядане на близкото кафе или пицария. 

Помни, че кредитната карта е не просто инструмент за разплащане, а важен елемент от твоята финансова история и възможност за по-бързо и лесно реализиране на целите и проектите ти в професионален и личен план.

Използване на всички предоставени опции

И накрая, трябва да си наясно, че кредитната карта ти предоставя редица опции и възможности, които могат да ти бъдат наистина полезни в ежедневието. 

Започвайки от елементи като сигурност на покупките, допълнителни гаранции и възможности за смяна на некачествени продукти, и стигайки до най-различни отстъпки и промоции при пазаруване от точно определени търговски обекти. 

Използвай максимално подобни преимущества и ще видиш как първата ти кредитна карта ще се превърне в истинска сбъдната мечта за теб.    

Кредитна карта Бяла Карта е много подходяща за потребители, които нямат голям опит в използването на подобни финансови инструменти. 

Гъвкава и достъпна, тя дава в пъти по-висок шанс за одобрение в сравнение с традиционните банкови услуги. Освен това в основата на модела на кредитна Бяла Карта е индивидуалният подход, свързан с получаване от клиента на персонален акаунт мениджър, който може да използва винаги при необходимост от информация и съдействие. 

Кредитна карта Бяла Карта няма такси за теглене на пари от банкомати в България. 

С нея можеш да плащаш както на ПОС и онлайн, така и да разполагаш с пари в брой до заплата - всеки месец. 

Освен всичко това, Бяла Карта няма и годишна такса за обслужване на картата.  

Твоята кредитна карта ти дава възможността да получаваш каквото пожелаеш, където и да си. 

Избери твоята кредитна карта Бяла Карта, която ще се наглася само и единствено спрямо твоите лични нужди и предпочитания.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш