Кандидатствай Вход
Какво трябва да знаеш за кредитната си карта? /част 2/

Какво трябва да знаеш за кредитната си карта? /част 2/

В тази статия ще ти дадем още полезна информация за кредитната ти карта и най-вече за разумното използване на разплащателното средство.

Както знаеш, кредитната карта е най-лесният и бърз начин да пазаруваш изгодно и да намираш най-добрите и конкурентни цени на стоките и услугите, които те интересуват в онлайн пространството. 

Много хора, обаче, забравят, че да имаш кредитна карта е свързано с някои отговорности, които включват и защита на парите ти срещу неправомерни действия. 

Затова ние ще ти дадем някои насоки за правилното боравене с кредитната си карта Бяла Карта, за да сме сигурни, че ще си гарантираш спокойствие и финансова независимост.

Kакво трябва да знаеш за кредитната си карта?

Избери правилната кредитна карта

Не пропускаме да отбележим, че, за да можеш да разполагаш с кредитна карта, която напълно приляга на твоя начин на живот, то първо трябва да се спреш на правилната кредитна карта, след като проучиш всички възможности.

Например, ако знаеш, че често ти се налага да пътуваш в чужбина, то кредитната карта, която не е международна, едва ли е най-добрият избор за теб. 

Съветваме те да си направиш кратък списък от неща, които са ти важни и които искаш кредитната ти карта да притежава.  

С други думи, ако обичаш да пазаруваш основно по градските магазини и да плащаш в кеш, едва ли най-добрият вариант е да си вземеш обикновена банкова карта

Подобно решение би било наистина грешно, тъй като ще ти се начислява допълнителна голяма такса при всяко теглене от банкомат.

Затова, първоначално анализирай кредитните карти на пазара и селектирай тези, които се вписват в твоя начин на живот и отговарят на изискванията ти.

От своя страна, кредитна карта Бяла Карта не ти начислява такса при теглене на пари от АТМ в България, както и други различни такси, които при някои от банките не липсват.

Имай предвид, че получаваш безплатно своята кредитна Бяла Карта, която изпращаме до адреса ти. 

Трябва да знаеш, че ако не ползваш често кредитната си Бяла Карта, няма да се притесняваш за разходи за поддръжка, тъй като Бяла Карта е безплатна, когато не я ползваш, тъй като няма годишна такса за обслужване на картата.

Това е нещо, което да имаш предвид, ако нямаш навика да плащаш често с кредитна карта. 

При банковите кредитни карти е много вероятно, дори да не ползваш кредитната си карта, да трябва да плащаш такса както и за обслужване, така и годишна.

Изводът от всичко това е да бъдеш внимателен, когато избираш своята кредитна карта, за да нямаш допълнителни изненади, с които не си наясно.
С твоята кредитна карта Бяла Карта можеш да разполагаш със средства до заплата всеки месец. 

Не забравяй, че с кредитна карта Бяла Карта няма да имаш такса за теглене на пари в брой от банкомати в България, нито такса за плащанията на ПОС или онлайн. 

Използвай отстъпките, които ти се предоставят

Повечето кредитни карти предоставят широк набор от отстъпки и бонус програми за потребителите си.

Разбира се, много банкови карти, които предлагат събиране на бонус точки или разнообразни бонус системи, са обвързани и с по-високи лихви и такси. 

По този начин ти фактически си плащаш, за да ползваш дадени отстъпки, защото подобен тип „преференциални“ банкови кредитни карти имат по-високи годишни такси и такси за обслужване. 

Не е изключено и самият лихвен процент да е по-висок при такива кредитни карти. Затова винаги имай едно наум, когато става въпрос за банкови кредитни карти. Препоръчваме ти да проучиш всички възможности на пазара.

Така, например, с Бяла Карта ти имаш предимства, които не всяка финансираща институция ще ти предложи. 

Защото Бяла Карта не ти начислява допълнителни разходи, нито годишна такса, тъй като не се издава от банкова институция. 

Така с кредитна Бяла Карта можеш да ползваш и привилегията да теглиш пари от АТМ, без да ти се начислява такса. 

Единствено лихва върху изтеглената сума е това, което ще дължиш или с други думи – Бяла Карта е универсалната кредитна карта, която ползваш както за банкови разплащания, така и за пазаруване в кеш. 

Подобен плюс може да ти предостави единствено Бяла Карта, така че те съветваме да се възползваш на момента и да се убедиш в удобството ѝ.

Препоръчваме ти да следиш редовно актуалните ни промоции в сайта на Бяла Карта, за да участваш и печелиш разнообразни награди.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш