Кандидатствай Вход
Кои допълнителни придобивки оскъпяват най-много кредитната карта? /част 2/

Кои допълнителни придобивки оскъпяват най-много кредитната карта? /част 2/

В тази статия ти представяме основните придобивки по стандартните кредитни карти, които ще оскъпят изключително много кредита ти. 

Много вероятно е и да не си запознат с повечето от тези допълнения към кредитната ти карта и разбира се, да не си ги сметнал към месечните разходи

Истината е, че, ако не си достатъчно внимателен, то лихвата може да не бъде единственото оскъпяване, което ще плащаш по изхарчената сума от 

кредитната си карта. 

Затова ти предоставяме кратък преглед на някои допълнителни придобивки, които ще ти костват допълнителни парични разходи по кредитната карта.

Кои допълнителни придобивки оскъпяват най-много кредитната карта?

Кредитните карти за лоялни клиенти

Много банки предлагат тази опция – специална кредитна карта, ако си лоялен клиент на институцията. 

Подобни кредитни карти също ще ти предложат отстъпки, от които да се възползваш, ако натрупаш дадено количество точки. 

Но всъщност, точно както програмите за лоялност, тук също могат да се наблюдават допълнителни разходи, свързани с „привилегиите“, които получаваш. 

Дадена кредитна карта за лоялни клиенти много често се характеризира с високи такси за поддръжка и годишна такса за обслужване.

И точно тези такси, всъщност оскъпяват доста кредита ти. 

Може да добавим и че лихвеният процент при тези кредитни карти, също е завишен, в сравнение от стандартните кредитни карти. 

Така в крайна сметка се получава, че ти смяташ, че се възползваш от изключителни предимства и отстъпки безплатно, а практически вече си таксуван за тях, благодарение на повечето такси и по-високия лихвен процент.

 

Допълнителните застраховки

Много банкови кредитни карти ще ти предложат и „безплатна“ застраховка на картата ти. Но всъщност, въпросната „безплатна“ придобивка е съчетана с високи лихвени проценти и висока годишна такса по кредитната карта. 

Можем да споменем и че, подобни застраховки важат главно при пътувания в чужбина или пък при резервации за пътувания, само и единствено с кредитната карта. 

Фактически ти плащаш доста висока цена за бонус, от който ще се възползваш 1-2 пъти годишно.

Иначе казано, застраховането на кредита ти, отново не ти излиза без пари, защото всички са наясно с репутацията на този вид кредитни карти, а именно – много по-голямо оскъпяване, по отношение на лихви и такси, от всяка друга опция за кредитиране.

Допълнителен картодържател

Някои кредитни карти предлагат вариант, при който можеш да споделяш един акаунт с твоя партньор и съответно – той също да има допълнителна кредитна карта

Тези опции, обаче са придружени от още такси и със сигурност – по-висока лихва по кредитните карти. 

Колкото и да ти се струва добро предложение, подобна сделка ще ти коства завишени разходи и допълнителна такса за другата кредитна карта, както и редица други неприятни „изненади“, свързани с месечните ти разходи.

Не е най-добрата идея да използваш една кредитна карта съвместно с други хора.

Това може да създаде проблеми, които да повлияят на кредитната ти история.

Ползването на кредитната карта за пари в брой

Навярно вече се досещаш, че свободата да теглиш пари от АТМ, използвайки кредитната си карта, представлява една от най-неприятните изненади, които ще имаш, ако си картодържател на обикновена кредитна карта. 

Съответната „изненада“ се състои в допълнителните такси за всяко теглене на пари в кеш, независимо от размера на сумата. 

Или с други думи, ако искаш да разполагаш с пари в брой, точно, когато са ти необходими, стандартната ти кредитна карта не е най-добрият вариант, защото освен лихвата по изтеглената сума, ще трябва да платиш и допълнителна такса. 

А много често, тази такса съвсем не е незначителна. 

Предпази се от излишни разходи. Не използвай кредитните карти, ако имат такси за теглене на пари в брой, на банкомат. Така ще си спестиш допълнителни такси.

Всъщност, тегленето на пари от банкомат не е точно придобивка по кредитната карта, а е по-скоро предимство и улеснение. 

За което, обаче, ще бъдеш таксуван, ако си притежател на обикновена банкова кредитна карта.

Ето защо, когато правиш избор на кредитна карта, трябва да я съобразиш с твоите нужди. 

Ние, обаче ще ти предложим един по-добър и лесен вариант – Бяла Карта. 

Защото с нея ти теглиш пари от банкомати в цяла България, без да заплащаш каквито и да е такси. 

Бяла Карта ти предоставя удобството и свободата да разполагаш с пари в кеш навсякъде, абсолютно безплатно. 

Бяла Карта е международна кредитна карта подходяща за пътуване в чужбина. Тя е с кредитен лимит до 3000 лева и без такси за теглене на пари от банкомати в България. С нея можеш да имаш каквото пожелаеш, където и да си. 

Ако още не си се убедил в това отличително предимство на Бяла Карта, то сега е моментът да се обадиш на телефон 0700 20 140 или да заявиш своята кредитна Бяла Карта онлайн.

Сега знаеш, че Бяла Карта е кредитната карта, която наистина е създадена специално за теб и можеш да се увериш в това, като разгледаш сайта ни и се запознаеш с всички промоционални кампании и отстъпки, които ти даваме безплатно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш