Как да избереш кредитна карта според нуждите си? Виж 4 основни правила

Кредитната карта е продукт като всеки друг. Ето защо, трябва да избираш спрямо твоя собствен начин на живот и според нуждите, които имаш. За да те ориентираме в избора, в днешната статия в блога ни ти разказваме за някои от важните критерии при избор на твоята кредитна карта. Ето ги и тях:

Избери годишна такса според нуждите ти

Да плащаш годишна такса, за да използваш кредитна карта си заслужава, когато ползите ти са повече от цената, която плащаш. Определи за каква нужда ти е необходима кредитната карта. Ако идеята ти е да имаш пари до заплата, когато ти се наложи, избери кредитна карта с ниска такса или без такса.

Ако искаш да имаш спокойствие, че имаш пари да покриеш неочаквани разходи или неотложни нужди, спри се на кредитна карта Бяла Карта, защото е без такси за издаване, преиздаване и без годишна такса. Това означава, че в месеците, в които не използваш, няма да ти струва нищо.

Как предпочиташ да се разплащаш – в брой или с карта?

Когато избираш кредитна карта, трябва да провериш какви са таксите при плащане. Има ли такса при плащане на банкомат, на ПОС или онлайн? Това е важно, тъй като ако често използваш пари в брой, а кредитната ти карта ти взима такса всеки път, когато използваш банкомата, даваш излишни пари. Същото важи и за другите опции.

За да спести неудобството на клиентите си, Бяла Карта е без такси при теглене от банкомати в страните от Европейския съюз. Това е голям плюс за моментите, в които можем да пътуваме спокойно отново. Така дори да си на екскурзия в Париж, Барселона, Милано, Мюнхен или другаде в ЕС, ще можеш да теглиш пари от банкомат без такса. Звучи добре, нали.

Другото положително е, че кредитна карта Бяла Карта няма такси и при плащане на ПОС и онлайн. Допълнително - в мобилното приложение можеш да следиш всички трансакции, направени с картата, за да оптимизираш разходите си по-ефективно.

Какви са възможностите ти за одобрение спрямо твоята кредитна история?

При кандидатстване за кредит, кредитна карта или заем, голяма част от финансовите институции взимат предвид кредитната ти история. Обслужването на предишни задължения е индикатор дали си надежден кредитополучател или не.

Истината обаче е, че на всеки може да се случи да има труден момент, но да е готов да продължи напред. Дори това да се е случило и на теб, не е нужно да се лишаваш от съвременните финансови инструменти. Просто потърси такива, които отговарят на твоя профил и нужда.

Бяла Карта например ти дава втори шанс - дори да си с влошена кредитна история. Разбира се, ще бъде извършена оценка на кредитоспособността ти и в този случай е необходимо да работиш на трудов договор. При лоша кредитна история имаме нужда от допълнителна гаранция, че ще имаш възможност да обслужваш картата си.

Не забравяй, че ако коректно обслужваш картата си, ще можеш да изградиш добра, дори отлична кредитна история.

Имаш ли шанс за одобрение без трудов договор?

В днешно време много хора работят на свободна практика, по проекти и без постоянен трудов договор. Този начин на работа има своите предимства като гъвкавото работно време, но и своите недостатъци като намалената достъпност до финансови услуги. За да отговори на нуждите на хората, които не са на постоянен трудов договор, кредитна карта Бяла Карта например, няма задължително изискване за трудов договор при кандидатстване. Достатъчно е да имаш някакви доказуеми доходи - от пенсия, наем и др.

Определи какви са финансовите ти възможности и нужди

Когато избираш кредитна карта, трябва да помислиш какъв кредитен лимит ще ти бъде необходим. Имай предвид, че сумата, която използваш трябва да бъде върната в определени срокове и трябва да съобразиш това. Трябва да се съобразиш не само с нуждите си, но и с възможностите си. Ако нямаш възможност да погасяваш сумата, използвана през месеца. Така ще съумееш да бъдеш разумен кредитополучател и ще се възползваш от предимството да имаш допълнителни пари в портмонето си, когато се нуждаеш. Бяла Карта например - е с лимит от 100 до 3000 лв. Можеш да започнеш с по-малка сума и когато се увериш, че съумяваш да я плащаш, да кандидатстваш за по-висок кредитен лимит.

Успешно копира кода
Абонира се успешно
help desk software