Кандидатствай Вход
Ползите от пазаруването с кредитна карта

Ползите от пазаруването с кредитна карта

Всичко в живота се върти около парите. Затова достъпът до най-лесния начин за трансакции и разплащане с тях, а именно кредитната карта, е достатъчно голяма полза. Но това далеч не е единственият плюс на това платежно средство. Виж какви са ползите от пазаруването с кредитна карта.

Бързина и удобство

Кредитните карти предоставят бърз и лесен начин да пазаруваш навсякъде и по всяко време. Независимо от ден, час и локация с карта под ръка винаги можеш да направиш покупка. Картата единствена ти дава възможността да се разплащаш от всяка една точка на света, докато твоите пари стоят на сигурно място в банковата ти сметка. 

Допълнителен плюс е разхода, който ще ти бъде спестен, ако пазаруваш с кредитна карта, особено ако се намираш в друга държава. И говорейки за чужбина – независимо дали си там за удоволствие или по работа – носенето на карта в джоба обезсмисля големите суми в брой. 

Допълнителен плюс на разплащането с пластика е, че теглене на пари в брой от друга държава е сериозен разход, обикновено процент от сумата, която се тегли, но ако имаш кредитна карта, теглене на пари от ATM става безсмислено. Защото днес може да плащаш на POS терминал дори и в най-затънтените кътчета.

Кредитната карта е единственото средство, което позволява да организираш пътуване от дома си и да направиш резервациите, необходими за него. Хотели, ресторанти, барове, атракции, коли под наем, самолетни билети и още много други. 

Всички те ти дават възможност да направиш необходимата резервация или да платиш незабавно. Например почти всички хотели изискват информация за кредитната ти карта, за да потвърдят резервацията, направена от теб. 

А да използваш Rent-a-car е буквално невъзможно, ако не предоставиш своя собствена кредитна карта. Това е задължително условие, защото дава сигурност при недобросъвестни клиенти и при кражба. Отделно е изискване на застрахователните компании при случай на инцидент.

Сигурно и удобно онлайн пазаруване

Преминаваме към онлайн пазаруването, което е и една от най-големите ползи на кредитната карта. Няма международна онлайн платформа за пазаруване, която да не използва като основен метод за плащане, плащане с Visa, MasterCard или друга кредитна карта. 

Затова тя ти е ужасно нужна, ако искаш да пазаруваш през интернет. При пазаруване онлайн, избери кредитната карта, която ти дава високо ниво на сигурност. 

Без такси на теглене на пари от банкомат

Искаме да уточним нещо - това не важи за всички кредитни карти. Всяка финансова институция има своя политика и условия на продуктите си и е добре да се запознаеш с тях, още при кандидатстване. 

С правилната кредитна карта обаче, можеш да разполагаш и с пари в брой - винаги, когато ти потрябват. Всички знаем, че не навсякъде приемат карти и е удачно да имаш някакви суми в брой. С Бяла Карта - тази гъвкава кредитна карта можеш да теглиш пари от банкомати в България и Европейския съюз без такса.  

Има много ситуации, в които кредитната карта може да се окаже изключително полезна. Например отиваш на почивка и се оказваш без достатъчно пари кеш в себе си. Или виждаш „нещото“, което винаги си искал, но никога не си виждал до този момент. 

Или просто решаваш да удължиш престоя си, защото почивката се е оказала по-приятна от очакваното. В такива моменти винаги можеш да се „обърнеш“ към кредитна, а не да използваш своята дебитна карта, в която вероятно е месечната ти заплата. Така можеш да си гарантираш по-дълга почивка и наличие на пари до следващото си месечно възнаграждение.

Възможно е кредитните карти да имат и гратисен период, в който да изплатиш задълженията. Имай предвид обаче, че не всички карти имат еднакви условия и е задължително да се запознаеш с тях предварително. 

Сигурност

Накрая е редно да поговорим и за сигурността, която носи със себе си тази малка пластика. Не само от гледна точка кражба, заради защитата на банковите ти сметки и личните ти данни. Става въпрос и за сигурността, която ти дава факта, че имаш сума пари винаги на разположение. Защото се случва да се появят спешни нужди. 

Знаейки, че имаш средства, на които може да разчиташ, ти носи допълнително спокойствие. А веднъж усвоил сума от картата може да я погасяваш поетапно, а не на веднъж. Това е още едно улеснение, което си заслужава да бъде споменато.

В България кредитната карта е желан продукт, с който обаче не винаги е лесно да се сдобиеш. Основната институция, от която можеш да получиш така желаната кредитна карта, е банката. В 90% от случаите обаче карта ще ти бъде издадена само ако имаш чисто кредитно минало. 

Това може да ограничи достъпа ти до това платежно средство, тъй като на много от нас се е случвало, по една или друга причина, да забавят плащане по кредити. „Аксес Финанс“ е небанкова финансова институция, която предлага кредитната карта Бяла Карта, но за разлика от банките не изисква от теб перфектно кредитно минало. 

Затова, ако си от тези платци, на които се е случвало да закъсняват, заяви своята кредитна Бяла Карта онлайн или на телефон 0700 20 140. Да, имаш шанс за одобрение за Бяла Карта дава дори при влошена кредитна история.

И все пак, за да използваш удобствата на кредитната карта, е важно да следиш внимателно падежите и да плащаш редовно задълженията си по картата. Защото лоша кредитна история от една кредитна карта, може да ти затвори много врати. 

От друга страна правилното използване, може да доведе до повишаване на кредитния ти рейтинг, увеличаване на лимита по карта и други ползи, от които да се възползваш в бъдеще.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш