Кандидатствай Вход
Защо кредитната карта ще ти е по-полезна от дебитната?

Защо кредитната карта ще ти е по-полезна от дебитната?

Кредитната карта винаги е добър избор, стига да си разумен и отговорен кредитополучател. Това означава, да плащаш вноските си навреме, да не правиш прибързани и емоционално покупки и да си наясно с всичките условия, такси и разходи, които са свързани с притежаваната от теб карта.

Ако това обаче не важи за теб, то е много вероятно, да не си привърженик на кредитните разплащателни средства, именно защото не умееш да ги управляваш правилно, така че да се възползваш от плюсовете им. 

Разбира се, това е поправимо и винаги можеш да подобриш кредитния си рейтинг или пък да изградиш добра кредитна история от нулата, стига да намериш подходящия кредитен инструмент

За целта, Бяла Карта е идеален начин да се убедиш в страхотните предимства на една кредитна карта, която е модерна и е ориентирана към всеки един потребител, а не само към определен профил картодържатели

Кредитна Бяла Карта притежава редица незаменими плюсове, които я правят чудесно средство за пазаруване в интернет, за плащане на стоки в брой и за резервация на хотели и почивки. 

Освен това Бяла Карта е международна и ще си свободен да плащаш с нея навсякъде, по всяко време.

Защо обаче да избереш да пазаруваш с кредитната си карта, а не с дебитната? Всъщност, причини има, при това доста и в тази статия в блога ни ще ги разгледаме. 

Защо кредитната карта ще ти е по полезна от дебитната?

Виж кои са факторите, които карат милиони потребители по света да плащат с кредитна карта, въпреки наличие на финансови средства в дебитната такава.

Кредитните карти може да имат бонуси

Всички знаем, че дебитната карта определено не ти дава бонуси, колкото и често да плащаш с нея. Бонусите са запазена марка на кредитните карти. 

Разплащайки се с кредитна карта, без значение каква е, рано или късно, ще можеш да се възползваш от дадени бонуси и намаления. 

Те на практика ще формират добавената стойност, която кредитната карта ти предоставя. Кредитна Бяла Карта например ти осигурява постоянни отстъпки в цялата ни партньорска мрежа. 

Единственото условие е да плащаш с кредитната си карта. По този начин ще пестиш пари и ще пазаруваш едновременно.

Подобни предимства, които дебитната карта не може да ти даде, са и промоционалните игри с награди, които се организират периодично от Бяла Карта

Благодарение на тези промоции, всеки картодържател има шанс да спечели страхотни подаръци, само като плаща с кредитна Бяла Карта. 

Застраховка и сигурност

Кредитните карти имат опцията да ти дават и сигурност при пазаруване онлайн, както и да са допълнени от застраховка, в случай, че настъпят неблагоприятни събития с живота и здравето ти, които възпрепятстват изплащането на вноските.

Международните кредитни карти се приемат навсякъде

Всъщност кредитната карта е далеч по-голямо улеснение, от дебитната. Кредитна карта Бяла Карта се приема в различните обекти в цял свят. 

Освен това, ако искаш да резервираш хотелска стая или да вземеш кола под наем, то с кредитната карта ще ти е много по-лесно.  

Освен това, когато пътуваш в чужбина, ще ти бъде по-спокойно, ако плащаш с кредитна международна карта, тъй като е голяма вероятността, дебитната да не се приема в много обекти.

Изграждане на добър кредитен рейтинг с кредитна карта

Разбира се, това е най-важното предимство, поради което трябва да се замислиш за по-честа употреба на кредитна карта, тъй като дебитната карта не присъства никъде в кредитната ти история.

Една дебитна карта, без значение с колко пари е захранена, няма как да ти осигури по-добра кредитна история и по-голям шанс за одобрение за кредит. 

Докато кредитната карта има точно такава функция – да ти помага да градиш доброто си кредитно минало, за да се възползваш от ползите на финансовите институции в бъдеще. 

Не забравяй, че тази функция на кредитната карта зависи в голяма степен и от твоята отговорност като картодържател.

Подобна причина е фактор, повечето хора да прибягват до редовни плащания с кредитна карта, за да са сигурни, че след определен период от време, ще могат да се възползват от одобрение за кредит, за да се сдобият с жилище или кола например.

Вече знаеш кои са основните причини, които карат картодържателите да се спират на кредитната си карта, а не на дебитната. 

Препоръчваме ти да се замислиш за потребителските си навици на кредитополучател и да предприемеш крачка към по-сигурното ти бъдеще.

Ако се чудиш как да се ориентираш в морето от дебитни и кредитни карти, оцени нуждите си. Ако обичаш да имаш пари в брой например, можеш да търсиш кредитна карта без такса. Според вида кредитна карта или дебитна карта, която избереш, можеш да имаш такса за теглене на пари в брой или да я избегнеш. 

С Бяла Карта например, няма да плащаш такса за тази услуга. Това е кредитната карта, която ти дава свобода да я използваш, както ти е наистина удобно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш