Кандидатствай Вход
Откъде да взема пари на заем?

Откъде да взема пари на заем?

Да си го кажем направо – повечето от нас нямат заделени достатъчно пари като буфер за всяка нужда. Преобладаващата част от българските семейства не разполагат дори с авариен фонд и при всеки извънреден разход трябва да търсят пари на заем.

Експертите по лични финанси съветват да се опитаме да променим това рисково поведение и с колкото и малко пари да разполагаме, да опитаме да харчим по-малко, отколкото изкарваме.

Най-здравословно за личния бюджет е да спестяваме поне 10% от дохода си всеки месец. И все пак, какво следва да се направи, ако нямаме такъв фонд, а извънредните разходи вече са налице?

Кога най-често ни трябват пари на заем?

Причините да търсим пари на заем са винаги свързани с неправилно разпределяне на личния бюджет. Първото, което трябва да се направи още при получаване на заплата, е да заделим 10% от дохода си в авариен фонд.

Хубаво е да помислим за всички предстоящи разходи през месеца и да отделим пари за тях. В тази сметка трябва да се постараем наистина да влезем в детайл какво има да се плаща – лекарства, заеми, транспорт, храна, дрехи, други планирани разходи…

След като изчислим и извадим от разполагаемите си пари 10% за авариен фонд и всички очаквани разходи, остатъкът разделяме на броя дни в месеца. Това е сумата, с която разполагаме на ден. Не бива да я надвишаваме.

Когато не сме си направили поне простата сметка по-горе, рискуваме да изпаднем в неприятна ситуация при почти всяка нужда от пари.

Най-често хората не успяват да предвидят:

  • Внезапна повреда на домакински уред/ автомобил/ нещо у дома
  • Изненадващо увеличение на разходи
  • Разходи, свързани с децата
  • Здравословен проблем
  • Желание, за което не сме отделили предварително пари
  • Възможност да закупим нещо желано на по-добра цена

При всяка нужда ли трябва да прибягвам до заем?

Желателно е да степенуваме желанията си и да се стараем да определяме дали наистина ни трябват и могат ли да бъдат отложени във времето. Ако, преди която и да е покупка си зададем въпроса „Трябва ли ми наистина?“, импулсивните ни покупки ще намалеят значително.

Няма нищо лошо в това да изтеглим заем, но специалистите съветват да е за нещо наистина важно или за нещо, което ще ни спести пари в бъдеще.

Класическият пример е с покупката на жилище. Ако живееш на квартира, покупката на собствен дом, дори и с голям кредит, е добро решение, защото ще ти спести много пари в бъдеще. Заемът ще бъде изплатен някой ден, а наемът – никога.

Откъде да взема пари на заем?

Като цяло, зависи за какъв заем става дума. Ако говорим за ипотека, задължително проучи банката, през която получаваш заплатата си. Не се ограничавай само до нея, обаче.

Сравни онлайн поне 3 различни банки и ипотечните им продукти. Не забравяй да сравниш и условията ми по превод на заплата, превалутиране, преводи и изобщо – всички други разходи, които би плащаш, ако започнеш да ползваш услугите на тази банка.

Ако говорим за по-малък заем, принципа за сравнението отново важи, но тук имаш как да избираш между по-голям спектър от кредитни дружества. Освен банките, можеш да проучиш и небанковите финансови институции.

Колко точно пари ти трябват? Колко бързо ти трябват? За какъв срок? Как искаш да ги усвоиш и как очакваш да ги връщаш? - Отговора на всички тези и още въпроси е важен, преди да вземеш окончателно решение.

Не забравяй и твоите лични качества като кредитоискател. Ако имаш влошено кредитно минало или по някакви причини не би бил любимия клиент на банките, трябва да се обърнеш към дружество, което отпуска заеми на по-рискови клиенти.

Как да избера подходящия кредит?

Винаги, когато ти се налага да вземеш кредит проучи поне няколко конкурентни компании. Помисли какъв точно кредит ти трябва, в какъв размер и за какъв срок. Как ще се справяш с вноските?

След като си наясно точно колко пари ти трябват и по колко си в състояние да плащаш всеки месец, разгледай кредитните дружества и сравни конкретни заеми. За твое облекчение, в интернет има доста кредитни калкулатори, които сравняват финансови продукти на различни компании. Те могат да ти бъдат добър ориентир в проучването.

Пари на заем от Бяла Карта

Бяла Карта е много удобно средство да получиш пари на заем винаги, когато ти трябват. Можеш да разчиташ на Бяла Карта всеки месец. За разлика от други кредитни продукти на пазара, на заем от Бяла Карта можеш да разчиташ по всяко време, след като вече сме те одобрили за определена сума.

Защо Бяла Карта?

Защото е бързо, лесно и удобно! Кандидатствай през сайта ни или ни се обади на телефон 0700 20 140.

Бяла Карта притежава всички предимства на онлайн кредитите, но на приемлива цена и с еднократен процес по кандидатстване. При Бяла Карта времето за одобрение на заявката е период до 3 работни дни. Имай предвид, че обичайно първото обаждане към кандидатстващите е в рамките на минути.

След като успеем да се свържем с клиента, стартираме процедура по оценка на кредитоспособността, която от наша страна е изключително бърза. Достатъчно е да проверим дали кандидатът отговаря на условията ни – да е пълнолетен и да има някакви регулярни лични доходи.

 

Как мога да кандидатствам за пари на заем от Бяла Карта?

Можеш да кандидатстваш за Бяла Карта онлайн. Достатъчно е да посетиш сайта на Бяла Карта и да натиснеш бутона "Кандидатствай" в горния десен ъгъл. Можеш и да ни се обадиш на телефон 0700 20 140 (без увеличение на телефонната услуга).

И в двата случая, след като заявиш желанието си да получиш пари на заем от Бяла Карта, наши служители ще се свържат с теб за попълване на детайлна заявка. След оценка на кредитоспособността ти, ще получиш и становище.

Бяла Карта е твоят верен помощник, на когото можеш да разчиташ винаги. Вместо да се луташ в морето от предлагани кредити, от Бяла Карта можеш да получиш одобрение за определена сума, която можеш да ползваш винаги и за всяка нужда.

Трябва ти минизаем? Покупка на стока? Пари в брой? - Всяка нужда можеш да покриеш с Бяла Карта.

Ползвай и погасявай своята кредитна карта редовно и така винаги ще можеш да разчиташ на кредит от Бяла Карта. Той ще стои в джоба ти, без да ти струва абсолютно нищо. Когато ти потрябва - ще е на разположение.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш