Кандидатствай Вход
Как да намерим изгоден бърз кредит?

Как да намерим изгоден бърз кредит?

Понякога, нуждата от пари на заем не пита – изненадващи сметки, ремонт на колата, подмяна на електроуред с нов, медицински разходи и какво ли 

още не. Ситуациите, в които може да имаш нужда от бързи пари на заем са много. Какви са опциите ти в тези случаи и кой вид кредит да избереш. 

Видове кредити - предимства и недостатъци 

В случаите, в които ти трябват по-големи суми пари – банковите кредити са добра опция за теб. Предимството на банковите кредити са възможността да бъдат отпуснати по-големи суми, но има възможност процесът да е по-дълъг и да има нужда от предоставяне на повече документи. 

При спешна нужда от пари обаче това може би не е най-удачния избор. Какво да избереш, когато имаш нужда от мини заем до заплата? Тук добра опция могат да бъдат т.нар. бързи заеми или кредитните карти.

Бързите кредити може да се окажат подходящ вариант, когато инцидентно и спешно имаш нужда от пари 

Те се наричат бързи, тъй като често онлайн заемите се заявяват лесно и удобно, а при одобрение можеш да получиш парите бързо. Негатив може да се окажат по-високите лихви и такси по кредита, но този фактор се неутрализира от краткия срок, за който е необходимо да изплатиш своя интернет кредит

Как да намериш изгоден бърз кредит? В тази статия в блога на Бяла Карта разглеждаме няколко ключови фактора, които да имаш предвид преди да кандидатстваш за бърз кредит, както и каква алтернатива можеш да потърсиш.

Кредитните карти е възможно да бъдат подходящ финансов инструмент за хората, които искат имат 

възможност да разполагат с пари до минути

Това е сред големите предимства на кредитните карти. Негатив може да се окажат годишни такси, такси при теглене на пари от банкомат и други. Затова, ако се спреш на този вариант – важно е да намериш кредитна карта, която е подходяща за твоите нужди. 

Неща на които трябва да обърнем внимание при избора на бърз кредит 

Ако търсиш изгоден бърз заем, първото нещо, което трябва да направиш е да избереш подходящ кредитор. Под подходящ кредитор имаме предвид финансова институция, която предлага кредитиране, което е най-близо до твоите очаквания и изисквания. 

На пазара има множество фирми за бързи кредити и преди да кандидатстваш, трябва да пресееш подходящите за теб. Разгледай сайтовете на компаниите и разпитай приятели за възможности. Освен това, при проучване на предлаганите бързи кредити на пазара има възможност да попаднеш на промоционални предложения, от които да се възползваш.

В по-голяма част от случаите т.нар. бързи кредити онлайн се предлагат от небанковите финансови институции, които са напредничави и се стараят да отговорят на потребителските очаквания. 

Поради тази причина, голяма част от бързите заеми могат да бъдат заявени онлайн и да ги получиш по сметката си. Това прави следващата стъпка при избор на изгоден бърз заем много лесна – сравни офертите и предложенията.

Използвай кредитен калкулатор

Възможностите за онлайн кредитиране се развиват и дават възможност да намериш най-добрите оферти. Това се отнася и за възможността да сравниш параметрите на бързите кредити онлайн. Това можеш да направиш лесно, използвайки кредитен калкулатор. 

Има важни детайли, на които трябва да обърнеш внимание. Сравни лихвите, таксите за кандидатстване, размера на вноската и не пропускай да разбереш какъв точно е ГПР (годишния процент на разходите).  Всички тези параметри ще ти дадат възможност да пресметнеш крайната цена на кредита. 

Така ще имаш спокойствието, че имаш възможност да сравниш и да намериш най-изгодния бърз кредит. 

Изгодният бърз заем е този, който отговаря на възможностите ти

Ето защо е важно да избереш опция, при която размерът на вноската отговаря на възможностите ти. Трябва лесно да можеш да я впишеш в месечния си бюджет. 

Увери се, че финансовата институция има ясни и прозрачни условия

Когато разглеждаш сайта на кредитора, от който обмисляш да изтеглиш кредит, увери се, че всички срокове, такси, лихви, лимити и т.н. са написани. Потърси и общи условия на договора за кредит. 

Ако има нещо неясно, свържи се с финансовата институция и задай въпросите си. В случай, че не намираш никакъв начин да се свържеш с финансовата институция, замисли се доколко тя е подходяща за теб. 

Търси дали кредиторът предлага удобни възможности за връщане на твоя online кредит 

Това също е важен фактор при избор на изгодни заеми онлайн. Лимитираните опции за изплащане на задълженията ти може да доведат до необходимостта да плащаш допълнителни такси и да губиш време. Ето защо, най-добрият вариант е да се спреш на финансова институция, която предлага възможност за онлайн плащане на задълженията, по банков път или в офис. 

Независимо кой вид кредит избереш, винаги внимателно се запознавай с условията по договора, преди да го подпишеш. Спазвай стриктно условията и плащай вноските си навреме и изцяло. По този начин можеш да си спестиш евентуални главоболия. 

Защо да се доверим на Бяла Карта? 

Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 5000 лева,  която можеш да използваш многократно. Какъв ще бъде лимитът се определя на база на твоята кредитоспособност. 

Дори и да бъдеш одобрен с по-нисък от желания в началото лимит, не се притеснявай. Ако си изряден кредитополучател в три последователни месеца, ще имаш възможност да поискаш увеличение.

Едно от ключовите предимства на Бяла Карта е, че няма годишна такса за обслужване на картата, което означава, че когато не я използваш, няма да ти струва нищо. Това означава, че ще имаш възможност да покриваш неочаквани разходи и няма да очакваш всеки път одобрение, да търсиш и сравняваш наличните възможности и т.н.

Друго важно е, че за разлика от някои кредитни карти, Бяла Карта е подходяща да бъде използвана, за да теглиш и пари от банкомати. При това – без такса в България и Европейския съюз. 

За Бяла Карта можеш да кандидатстваш и да получиш пари на заем без трудов договор – достатъчно е да имаш някакви регулярни доходи – може да са от наем, пенсия или обезщетение. С Бяла Карта можеш да си осигуриш спокойствие в непредвидени финансови ситуации. 

Кандидатстването е изцяло дистанционно. Всичко, което трябва да направиш е да попълниш формата в сайта или да се обадиш на 0700 20 140 /без допълнително таксуване/. При одобрение картата ще бъде доставена до посочен от теб адрес. Когато е при теб, можеш да имаш бърз достъп до пари винаги, когато имаш нужда.

 

Ако търсиш изгоден бърз заем, първото нещо, което трябва да направиш е се спреш на финансова институция, която предлага кредитиране, което е най-близо до твоите очаквания и изисквания. Другите неща, които трябва да направиш, за да намериш изгоден бърз кредит са:

  • Използвай кредитен калкулатор
  • Чети внимателно условията
  • Избери кредит, който отговаря на възожностите ти
  • Разбери какви са възможностите за връщане на задълженията

Всяка финансова институция може да има различна процедура за кандидатстване за кредит. Най-често можеш да го направиш по един от следните начини - да подадеш заявка за заем онлайн, по телефон или да отидеш на място в офис на компанията или в банков клон.

Валидната лична карта е един от задължителните документи, които трябва да предоставиш при кандидатстване за бърз кредит. Други документи, които могат да ти бъдат изискани при кандидатстване за заем са: документ за доходи, семейно положение и други.

От няколко часа до няколко дни - това е стандартен срок, в който можеш да очакваш разглеждането на твоята заявка за бърз кредит. Какъв ще бъде конкретния срок зависи от финансовата институция и от натовареността.

Обикновено, времето за одобрение за кредит от небанкови финансови институции е от няколко часа до няколко дни. За колко време ще получиш одобрение зависи от компанията и от текущата натовареност. Заемите с по-голяма сума, може да изискват по-дълъг период за одобрение.

Срокът за получаване на сумата след одобрение на кредита може да отнеме от няколко часа до няколко дни. Какъв точно ще бъде зависи от финансовата институция и избрания метод за изплащане.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш