Кандидатствай Вход
Как бързите кредити могат да се окажат по-добро решение от банковото финансиране?

Как бързите кредити могат да се окажат по-добро решение от банковото финансиране?

Бързите кредити и онлайн заемите привличат интереса на потребителите с удобството и бързината, която предлагат. Възможността за теглене на кредит с минимално количество документи от комфорта на дома са само част от предимствата на бързите заеми или online кредити до заплата.

Какви обаче са предимствата и недостатъците на този вид заеми? Дали да избереш тях пред банковите кредити? В тази статия в блога на Бяла Карта ти разказваме кога и как бързите кредити могат да се окажат по-добро решение от банковото финансиране.

Защо да изберем бърз кредит пред банково финансиране?

Както споменахме по-горе – основно предимство на кредитите, предлагани от небанковите финансови институции е удобството. Има обаче и още някои причини, поради, които бързите заеми могат да се окажат по-добрият избор за теб. Ето ги и тях.

Причини поради които бързите кредити са по-добрата опция

 Когато ти трябват спешно пари

Не се съмнявай, че голяма част от предлаганите бързи заеми на пазара могат да ти го осигурят. Не случайно заемите от небанковите финансови институции се наричат „бързи“. За кредит онлайн може да кандидатстваш бързо и лесно. Разбира се, можеш да посетиш и офис на финансовата институция, където консултант ще входира заявката ти.

Когато имаш нужда от по-малък кредит

Бързите кредити и онлайн заемите са подходящ избор в случай, в които имаш нужда от по-малка сума пари. Предлаганите варианти по-често са до 3000 – 5000 лева.

Когато имаш нужда от пари до заплата

Колкото и добре да организираш месечния си бюджет, извънредните разходи понякога не питат – спукана гума или друг ремонт по колата, спешни медицински разходи, повреда у дома. В тези моменти трябва да разчиташ на пари на заем и то спешно.

Най-подходящото решение на този проблем могат да се окаже именно интернет кредит. Така няма да бъде необходимо да ходиш до офиси, да набавяш документи и други.

Когато имаш влошена кредитна история

При наличие на влошено ЦКР е възможно да изпитваш затруднения да получиш кредитиране от банка. Известен факт е, че небанковите финансови институции е възможно да бъдат по-склонни да отпуснат кредит на хора с влошена кредитна история. Поради тази причина те може да се окажат и единствената опция, когато имаш нужда кредит.

Когато не работиш на постоянен трудов договор

Бързите заеми онлайн могат да са решението за пари на заем. Някои небанкови финансови институции предлагат възможност за кандидатстване за кредит без трудов договор, а някои и за кредит без трудов договор и поръчител. Това е удобно решение за работещите на свободна практика, на граждански договор, но може да се окаже и единственото решение за финансиране за пенсионери или жени в отпуск по майчинство.

Когато искаш да вземеш кредит без поръчител

Някои небанкови финансови институции предлагат възможност да вземеш бърз кредит без поръчител до заплата или кредит на вноски без поръчител. В тези ситуации обаче трябва да се информираш добре, защото е възможно тази възможност да ти бъдат начислени допълнителни такси или кредитът да е с различно крайно оскъпяване.

Когато искаш да заявиш дистанционно

Без да трябва да посещаваш офис, можеш лесно и бързо да заявиш online кредити. Благодарение на технологиите, да заявиш бърз кредит онлайн сега става лесно и бързо – трябва само да попълниш своята заявка за онлайн кредит и да изчакаш становище на финансовата институция. След което, парите могат да пристигнат директно по твоя лична сметка.

Предимства и недостатъци

И все пак, както всяко нещо, преди да изтеглиш кредит – независимо дали от банкова или небанкова финансова институция – трябва да си напълно наясно с предимствата и недостатъците.

Бързите заеми онлайн например, е възможно да ти дадат удобството да кандидатстваш само с лична карта и да си спестиш ходенето до офиси и набавянето на допълнителни документи. Договорът си за кредит може да подпишеш и дистанционно, а парите получаваш по сметка. В съвременното натоварено ежедневие това е голямо предимство.  

Недостатъците на бързите заеми са, че е възможно да имат по-високи лихви, такси и имат по-кратък срок за връщане.

Важно е обаче, да знаеш, че тези недостатъци могат да бъдат с по-малка тежест в някои ситуации. Ако теглиш заем до заплата например, и годишната лихва е по-висока, този недостатък ще се минимизира, тъй като срокът на кредита е кратък.

Ако се спреш на бърз кредит, бърз заем онлайн, или какъвто и да е онлайн кредит, за да покриеш нуждите си, важно е да се запознаеш подробно с условията. Улеснената процедура по кандидатстване не означава, че можеш да подхождаш към този тип кредити без отговорност.

Информираният избор е най-добрият избор, който можеш да направиш. Преди да кандидатстваш за заем, прецени какви са твоите потребности и възможности. След това, направи подробно проучване и вземи правилното решение за себе си.

Има ли бързи онлайн кредити от Бяла Карта?

Бяла Карта е алтернатива на бързите кредити. Това е международна кредитна карта Mastercard, която има лимит до 5000 лева. При нужда от пари, вместо да се луташ сред възможностите за онлайн кредитиране, можеш да разчиташ на Бяла Карта.

Тя е удобен финансов инструмент, с който можеш да се застраховаш, че ще имаш средства в непредвидените ситуации и знаеш, че можеш да получиш кредит до минути.

 

Бяла Карта няма годишна такса за обслужване на картата, което означава, че ако не я използваш, няма да е необходимо да плащаш никакви такси и лихви – тя няма да ти струва абсолютно нищо.

Когато Бяла Карта е в джоба ти, знаеш, че разполагаш с удобен финансов инструмент. С Бяла Карта можеш да имаш пари до минути – винаги, когато ти потрябва.

Удобството се допълва и от факта, че можеш да плащаш както на ПОС и онлайн, така и да теглиш пари от банкомати в България и страните от Европейския съюз без да плащаш такса. Така знаеш, че какъвто и разход да изникне, ще можеш да реагираш бързо.

Бяла Карта дава възможност за кандидатстване и на хората, които не работят на трудов договор. Достатъчно е да имаш някакви доходи, с които да обслужваш задълженията си – от наем, обезщетение за майчинство или друго.

Тъй като кредитна карта Бяла Карта е създадена с мисъл за потребителите, имаш шанс за одобрение дори да имаш влошено ЦКР. Знаем, че животът е непредвидим и всеки може да изпадне в подобна ситуация.

И накрая, но не на последно място – Бяла Карта се старае винаги да предлага на своите клиенти отлично обслужване, както и възможността за управление на картата през индивидуален онлайн профил. Това дава по-голяма сигурност за личните ти финанси, защото ще имаш възможност за бърза реакция във всяка ситуация.

С Бяла Карта всичко може да бъде бързо, лесно и удобно. Кандидатстването за Бяла Карта става през сайта или на телефон 0700 20 140. Можеш да минеш през процеса на одобрение веднъж, а след това да използваш своята Бяла Карта като бърз заем до заплата всеки месец.

Най-добрият кредит е този, който отговаря на нуждите и възможностите ти. Бързите кредити може да се окажат по-подходящи от банковото кредитиране в следните случаи:

  • Спешна нужда от пари
  • Нужда от по-малка сума или от заем до заплата
  • Нужда от кредит без трудов договор
  • Нужда от кредит с влошена кредитна история

Всяка финансова институция има собствена процедура за кандидатстване, но най-често можеш да заявиш кредит онлайн, по телефон или на място в офис или банков клон. След като предоставиш цялата необходима информация и документи, финансовата институция ще разгледа твоето заявление и ще ти даде становище.

Обикновено се изискват основни документи като валидна лична карта. Всички други необходими документи зависят от изискванията на кредитора. Може да е нужно да предоставиш документ за доходи, семейно положение и други.

Разглеждането на документите за кредит може да отнеме от няколко часа до няколко дни. Какъв ще бъде срокът зависи от типа финансова институция и вида на израния от теб кредит.

Обикновено, времето за одобрение за кредит от небанкови финансови институции е от няколко часа до няколко дни. За колко време ще получиш одобрение зависи от компанията и от текущата натовареност. Заемите с по-голяма сума, може да изискват по-дълъг период за одобрение.

Срокът за получаване на сумата след одобрение на кредита зависи от финансовата институция и избрания метод за изплащане. Може да отнеме от няколко часа до няколко дни.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш