Кандидатствай Вход
5 причини да си изкараш кредитна карта

5 причини да си изкараш кредитна карта

  • Бяла Карта
  • 20.11.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1475

Интересът към кредитните карти расте значително сред съвременните потребители. Тенденцията ще се запази и през годините, тъй като кредитните карти имат множество предимства. Ако вече имаш кредитна карта, вероятно вече си наясно с ползите и преимуществата, които носи тя.

Кредитната карта дава както удобство и бързина при извършване на покупки и разплащания, така и по-голяма сигурност на трансакциите. Допълнителен бонус на кредитните карти са привилегиите, които има потребителя. Ако все още не знаеш защо е добре да имаш кредитна карта, днешната статия в блога ни е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем някои много добри причини да си издадеш кредитна карта.

  1. Подобри кредитния си рейтинг – едно от големите предимства на кредитните карти е създаването и подобряването на кредитния рейтинг. Разумната и дисциплинирана употреба на кредитната карта ще ти даде възможност да изградиш кредитна история, което от своя страна носи много ползи и възможности в дългосрочен план. Ако успееш да се изградиш като добър кредитополучател имаш възможност да се сдобиеш с по-добри условия за кредит и по-ниски лихвени проценти при теглене на кредит и дори отстъпки за различни продукти и услуги. Всичко това е отлична основа да се подготвиш за по-големи инвестиции в бъдеще като наприемер закупуване на нов дом или кола. В допълнение, добрият кредитен рейтинг може да ти помогне и за получаване на отстъпки и специални оферти при поръчка на определени застрахователни продукти.
  2. По-сигурно, по-изгодно и по-безопасно онлайн пазаруване – кредитната карта е най-подходящият и удобен инструмент за онлайн пазаруване. Едно от най-важните предимства на картата е високата степен на сигурност при извършване на плащания в мрежата. Това е от особено голямо значение днес, когато измамите онлайн са толкова разпространени. Притежанието на кредитната карта може да ти даде възможност за отстъпка, а понякога е единственият начин да направиш покупка.
  3. Предимства при пътуване – кредитната карта ще ти бъде изключително полезна, а в определени случаи и незаменима при осъществяване на пътувания в чужбина. Без значение дали отиваш на екскурзия, на семейна почивка или на бизнес пътуване -  кредитната карта е безопасен и сигурен инструмент, с който можеш да плащаш сметките си, без да се налага да носиш големи суми пари в себе си. Освен това, има хотели и агенции за коли под наем, които не приемат дебитни карти, което би било спънка и ще отнеме от ценното ти време по време на пътуването.
  4. Възползвай се от различни отстъпки и награди – кредитната карта има потенциала да ти спечели отстъпки и награди в бъдеще, което е още една причина да използваш този финансов инструмент, за да се разплащаш. Много компании, разработват програми за лоялност за верните си клиенти. Подобни програми най-често са базирани на точковия метод, при който потребителят получава точка за всяка направена с кредитната карта трансакция.  На по-късен етап тези точки могат да бъдат осребрени в различни отстъпки в търговски обекти, безплатни самолетни билети, дори и нощувки в хотели. Притежателите на Бяла Карта получават постоянни отстъпки в редица търговски обекти.
  5. Поглед върху потребителското поведение и навици – за финал, но не на последно по-важност място, използвайки кредитна карта можеш да разбереш какво е потребителското ти поведение, за какво отделяш най-много средства, а това ще ти помогне да управляваш по-ефективно фиансите си. Бяла Карта предлага отлични възможности в това отношение. Всеки притежател на Бяла Карта има личен потребителски профил с история на направените транзакции от началото на използване на картата. Подобна опция гарантира както сигурността и проследяването на кражби и измами, така е и лесен начин за анализиране и оптимизиране на финансовите навици.

Кредитна карта Бяла Карта е достъпен и гъвкав финансов инструменъ, с който ще избегнеш стандартните банкови процедури и изисквания. Кандидатстването за Бяла Карта се извършва онлайн, а карта няма такси за издаване, преиздаване и поддръжка. Кредитна карта Бяла Карта ти гарантира лесно, удобно и сигурно разплащане, без значение от времето или мястото, на което се намираш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш