Кандидатствай Вход
Как да си разумен кредитополучател?

Как да си разумен кредитополучател?

Вземането на кредит прави много неща възможни - по-достъпни образователни програми, стартиране на малък бизнес, закупуване на ново жилище, сдобиването с нов автомобил. Чрез тези заемни средства, ти изграждаш едно по-стабилно бъдеще за теб и за семейството си. Но заемът може да е скъп и дори може да съсипе финансовата ти стабилност, ако не е преценен правилно и не е премислен добре. Преди да получиш заем, запознай се с начина, по който “работят” заемите и как да се избегнат проблеми.

Заемай мъдро

Кредитите имат най-голямо значение, когато инвестираш в твоето бъдеще или купуваш нещо, от което наистина се нуждаеш и не можеш да си купиш с настоящите ти финанси.

Някои хора делят дълговете на "добър дълг" и "лош дълг", докато други смятат, че всички дългове са лоши. Лесно е да се идентифицират лошите дългове - като например такива, които са с цел да си купиш поредната скъпа дреха или техника, от която съвсем не се нуждаеш и по никакъв начин няма да подобри живота ти на този етап. Така нареченият “добър” дълг обаче цели да подобри финансовото ти състояние в бъдеще и да допринесе градивно за начина ти на живот.

Даваме ти пример с разходите за образование, които имат доста добра репутация: Ще плащаш за дипломи, сертификати и умения, които ти отварят врати към нови професионални хоризонти и осигуряват потенциални високи доходи. След като си решил да ползваш заем за образование обаче, е добре да анализираш разумно областта си на обучение и да избереш онази специалност, в която имаш потенциал да се развиеш.

Придобиването на недвижима собственост също се разглежда като добро използване на дълга. Все пак, придобивайки собствено жилище ти си осигуряваш спокойствие и стабилност за семейството си, знаейки, че не е нужно вече да плащаш наеми за нещо, което няма да притежаваш никога. Да разполагаш със собствен дом е предимство, но размерът заем, който ти е нужен, със сигурност не е малък. Затова трябва да се погрижиш отрано за финансовата си стабилност, ако планираш кандидатстване за жилищен кредит. Имай предвид, че е нужно години по-рано да започнеш да градиш своята добра кредитна история, за да може кредиторите да се убедят, че вече си ползвал кредитни средства отговорно и без закъснения. Като твой верен помощник тук се явява кредитна карта Бяла Карта - пластиката, която е алтернативно разплащателно средство, без сложните и дълги процедури на банковите инструменти. Тъй като кредитна карта Бяла Карта се издава от небанкова институция, с нея нямаш такси за поддържане, нито дълги документации, които да подготвяш. Кредитна карта Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 3000 лв., която можеш да ползваш навсякъде и по всяко време, разполагайки свободно с финансови средства. Успоредно с това, кредитна карта Бяла Карта ти дава възможност да управляваш средствата си в реално време, използвайки персоналния си онлайн профил, с който да следиш всички направени трансакции.

За какво друго можеш да използваш средства от кредитна  карта или кредит? Какво друго се характеризира като “добър” дълг? Това са автомобилите - удобните превозни средства, които ти осигуряват независимост и свобода да се придвижваш навсякъде. Повечето служители трябва физически да отидат някъде, за да изкарват прехраната си, а общественият транспорт може да не е удачен вариант. Затова собственото превозно средство е фактор, който ще ти спести време и пари. Има дори професии, които изискват да разполагаш със собствен автомобил, за да заемеш дадена длъжност. Точно за такива ситуации е добре да имаш на разположение кола, която е лично твоя. В случая използването на кредит или плащането с кредитна карта, са идеални варианти да се сдобиеш с личен автомобил, който със сигурност ще ти донесе множество ползи в бъдеще.

Друг дълг, който се квалифицира като “добър” е стартирането на бизнес. Това начинание може да бъде възнаграждаващо, но е рисковано. Повечето нови фирми се провалят в рамките на няколко години, но добре проучени начинания с умно инвестиране, се превръщат в успешни бизнеси. Има едновременно риск и възнаграждение на усилията във всеки бизнес. Заемането на пари често е задължителна част от стартирането на собствен проект и мултиплицирането на заетите средства е напълно възможно. За да бъдеш наистина разумен кредитополучател, в този случай трябва да избереш правилния кредит, чрез който да инвестираш в бизнеса си. А след това да подбереш перфектния екип и ресурси, които ще помогнат на проекта ти да се разрастне прогресивно.

Къде да получиш кредит?

Можеш да получиш кредит както от банка, така и от небанкова институция. Допълнителни парични средства можеш да си осигуриш и чрез ползване на кредитна карта. Много потребители дори имат под ръка няколко кредитни карти, всяка от които е предназначена за различни нужди, с оглед условията им.

Банките често са първото нещо, за което се сещаш, когато чуеш думата кредит. Има обаче и други кредитори на пазара, които също си заслужава да разгледаш. Онлайн кредиторите също са сред топ източниците за заемане на средства в днешното модерно време, подчинено на дигитализацията. Кредитна карта Бяла Карта е чудесен пример, как може да получиш до 3000 лв. кредитни средства, кандидатствайки изцяло онлайн.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш