Кандидатствай Вход
Защо да започнеш да използваш кредитна карта?

Защо да започнеш да използваш кредитна карта?

В днешното натоварено ежедневие са малко хората, които никога в живота си не са използвали дебитна или кредитна карта. Всъщност пластиките вече са неразделна част от деня ни, а специално кредитните средства за разплащане играят много важна роля не само за настоящите ни способности за плащане, но и за бъдещите.

И все пак ние сме сигурни, че има още доста млади хора, които не са достатъчно запознати с реалните ползи от използването на кредитни карти. Всъщност разплащането с този инструмент може да бъде от ключово значение за финансовото бъдеще на един млад човек, от гледна точка на получаването на финансирания от различни институции за разнообразни цели.

Виж няколко причини защо да започнеш да използваш кредитна карта

Използването на кредитни карти може да ти даде много предимства. В тази статия ще разгледаме кои са основните предимства, които трябва да премислиш, ако все още нямаш познатата пластика в портфейла си. 

Използването на кредитна карта може да спомогне за развитието на бъдещия ти бизнес

Ако боравиш разумно с кредитното средство за разплащане, погасяваш си на време вноските, то ти изграждаш добър кредитен профил пред финансовите институции – както банки, така и небанкови компании. 

Добрата ти кредитна история, от своя страна, ще е добра основа за получаването на банков заем за финансиране на собствен бизнес. 

Ако например решиш след 5 години да стартираш собствена фирма и искаш да изтеглиш кредит, за да я спонсорираш, то финансовата институция първо ще погледне кредитния ти рейтинг и предишната ти история с кредитни дружества. 

Ако имаш такава история и плащанията ти по кредитни вноски са коректни, то това означава, че ти си надежден кредитополучател и няма основания да ти бъде отказан заем. От друга страна, ако нямаш никаква кредитна история и досега не си плащал с кредитна карта, банката няма информация, дали ще си надежден платец или не. 

Подобен фактор би се оказал решаващ за одобрението ти за голям размер кредит. 

Същото важи и при кандидатстване за ипотечен кредит – ако в кредитната история присъства няколко изплатени кредита и безпроблемно използване на кредитна карта, едва ли ще има проблем банката да те одобри за ипотечен кредит.

Кредитните карти се приемат почти във всички търговски обекти по света 

Зависи от вида на кредитната карта, но все пак, в повечето случаи твоята пластика е общоприето разплащателно средство в почти всички хотели, ресторанти, авиокомпании и онлайн сайтове. 

Ако притежаваш Бяла Карта, която е кредитна карта със сигурност няма да имаш затруднения да правиш резервации и да пазаруваш в чужбина, защото Бяла Карта те улеснява да разполагаш с парите си, където си поискаш.

Освен това, с Бяла Карта ще можеш да теглиш и пари в брой от банкомати в България. Това е голямо предимство, защото както може би знаеш, много други кредитни и дебитни карти имат такава такса. 

Кредитната карта те улеснява да си вземеш автомобил под наем 

В чужбина, повечето компании изискват притежанието на кредитна карта, за да ти дадат автомобил под наем за определен срок от време.

С кредитна карта можеш да се възползваш от най-добрите сделки в онлайн магазините 

Употребата на кредитна карта ти дава шанс за закупиш точно тези обувки, които са на страхотна промоция само за определен ден, без да се притесняваш, че заплата ти ще постъпи чак след седмица в сметката. 

Разполагайки с парични средства по всяко време и навсякъде, ти имаш свободата не само да пазаруваш стандартни покупки, но и да следиш за ниски оферти и изгодни промоции в онлайн пространството и да се възползваш от тях веднага. 

По този начин не изпускаш добрата оферта, а същевременно и спестяваш пари, тъй като купуваш нещо на много по-ниска цена от нормалната такава.

За разлика от дебитната карта, кредитната подобрява кредитния рейтинг 

Не забравяй, че използването на кредитна карта Бяла Карта може да подобри кредитния ти рейтинг пред институциите и може да изгради добрата ти кредитна история. 

Твоята дебитна карта няма да ти помогне да изградиш кредитна история. Колкото и да плащаш с дебитна пластика, тя няма никакво въздействие върху кредитния ти профил пред банките. 

Употребата на дебитни карти по никакъв начин не влияе на одобрението ти за голям размер кредит. 

Кредитните карти обаче, придружени от своевременно изплащане на погасителните вноски, са идеално средство, с което да създадеш надеждна кредитна история. 

Когато използваш кредитната си карта редовно и я обслужваш изрядно, имаш възможност да създадеш отлична кредитна история. Кредитната ти карта може да се окаже пътят към финансовата стабилност.

Кредитните карти са по-безопасни от парите в кеш 

В сравнение с парите в брой, които лесно могат да бъдат загубени или откраднати, средствата по кредитна карта няма как да изчезнат незабелязано, особено когато следиш направените трансакции в персоналния си онлайн акаунт.  

С Бяла Карта можеш да получаваш информация по всяко време, само като влезнеш в индивидуалния си профил – можеш да виждаш настоящия си баланс, дължимите вноски и всички движения по сметката - кога си теглил пари в брой, кога и къде си плащал на ПОС или онлайн. 

По този начин, дори да забележиш трансакция, която не е осъществена от теб, веднага можеш да се свържеш с наши сътрудници и да деактивираш картата.

Ако искаш да кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта, трябва да попълниш заявка на сайта ни. След получаване на заявката, екипът ни ще се свърже с теб, за да я допълни и да стартира процеса по нейното разглеждане.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш