Кандидатствай Вход
9 идеи как да използваш оптимално твоята кредитна карта

9 идеи как да използваш оптимално твоята кредитна карта

Ако си взел твоята Бяла Карта, или имаш друга кредитна карта, от теб зависи дали тя ще бъде само аксесоар в портфейла. Защото кредитната карта може да удовлетворява твоите потребности, стига да знаеш как.

Важни детайли, от които зависи решението дали да използваш своята кредитна карта са добрата кредитна история, добро предварително проучване относно условията, лихвения процент, отстъпките, които се предоставят.

Правилното проучване на всички детайли по кредитната карта ще ти помогне спокойно да я използваш и да се възползваш от бонусите, които ти носи.

Ако пък все още се двоумиш дали да използваш кредитна карта, запознай се с предимствата, които носи Бяла Карта. 

Може би това ще ти помогне да вземеш финалното решение, за да се възползваш от това удобство:

  • Международна кредитна карта с лимит до 3000 лв.;
  • БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване;
  • БЕЗ ТАКСА при теглене на банкомати в България;
  • Шанс за одобрение при лоша кредитна история;
  • Алтернатива и ново начало за теб.

Ако решиш да вземеш твоята Бяла Карта, можеш да започнеш да се радваш на ползите, които ти носи веднага – не носиш пари в брой, можеш да пазаруваш без да имаш спестявания в банка или ако не си получил заплатата си все още. 

За да боравиш правилно, грамотно и оптимално с твоята кредитна карта, е важно да съблюдаваш някои основни правила. 

Идеи как да изпозлваш оптимално твоята кредитна карта?

Използвай кредитната си карта по предназначение - според тарифата

Обикновено при теглене на пари в брой от кредитната карта се начислява по-голяма лихва. Затова, ако използваш кредитна карта, по-добре плащай онлайн или чрез ПОС терминал. Това важи за голям процент от кредитните карти. 

Имай предвид таксите за обслужване не картата

Уточни дали картата има такса обслужване и дали броя на трансакциите намаляват тази такса.

При Бяла Карта няма такса обслужване, независимо дали я използваш и колко трансакции правиш.

Не пропускай плащане по кредитната карта

Следи датите на падежа и погасявай задължението си преди тази дата, за да избегнеш излишни лихви. Така няма да обремениш своите месечни доходи.

Ако е необходимо си създай финансов дневник за падежите по твоите карти и/или кредити, при използване на повече карти. Това ще ти помага за навременното погасяване и няма да се отрази на безпроблемното използване на кредитната ти карта.

Плащай задълженията си изцяло 

Най-добрият вариант е да плащаш цялата сума наведнъж. Ако това не е по възможностите ти, плащай всеки път по-голяма вноска.

Можеш да имаш няколко кредитни карти

Ако умееш да разпределяш добре финансите си и не си емоционално обвързан със спонтанни покупки, може да си позволиш повече от една кредитна карта. Някои хора използват това като превантивна мярка за по-малки загуби от евентуални хакерски нападения.

А и различните кредитни карти често дават отстъпки в различни търговски вериги, бензиностанции, хотели, супермаркети и други. Така допълнително можеш да спестиш при използване на кредитна карта.  

Възползвай се от отстъпките с твоята кредитна карта

Бяла Карта има голям брой партньори, които дават преференциални цени при използването й. 

Записвай покупките си с кредитни карти

Записвай си всички покупки, които правиш и следи движението по картата. Така може да откриеш злоупотреби, евентуални хакерски покупки или ползване от други лица. Ползването на SMS услуга веднага ще те известява за всяка една извършена транзакция. 

Кредитна карта Бяла Карта ти предоставя безплатно услуга известяване чрез SMS. Дава възможност и онлайн да се следи движението по картата. Твое е задължението да се предпазваш максимално от посегателство на кибер престъпниците

Бъди много внимателен при ползването на кредитната си карта в магазини и заведения, винаги прикривай ПИН кода си при въвеждане, следи до нея да няма чужд достъп. Запомни и не записвай и предоставяй своя персонален ПИН код.

Запознай се с хакерските модели на източване на пари от чужди карти – скиминг, фишинг. Не предоставяй на други лица личните си данни или номер на картата, дата на валидност, както и каквито и да било други данни. Не предоставяй картата си на приятели и близки. При кражба на картата или съмнения за престъпление уведоми картоиздателя и я блокирай веднага. 

Ако имаш съмнение за кражба от твоята Бяла Карта се свържи с нас незабавно на 0700 20 140.

Направи застраховка на кредитната си карта 

Застраховката е защита при кражба на картата, използване на картата от чужди лица, загуба или кражба на лични документи.

Следи кредитната си история

Използвай кредитната си карта с повишено внимание и отговорно. Не просрочвай задълженията по картата си.

При използването на кредитна карта винаги се води от презумпцията за разумност и точност. Оптимизирай своите покупки, оптимизирай условията, при които получаваш и използваш кредитната ти карта, оптимизирай своето време.

Бяла Карта ти желае спокойно и сигурно използване на кредитната карта. А ако още нямаш такава, просто подай своята заявка.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш