Кандидатствай Вход
9 идеи как да използваш оптимално твоята кредитна карта

9 идеи как да използваш оптимално твоята кредитна карта

 • Бяла Карта
 • 12.06.2017
 • Кредитни карти
 • Коментари: 0
 • 1795

Ако си взел твоята Бяла Карта, или имаш друга кредитна карта, от теб зависи дали тя ще бъде само аксесоар в портфейла. Защото кредитната карта може да удовлетворява твоите потребности, стига да знаеш как.

Важни детайли, от които зависи решението дали да използваш своята кредитна карта са добрата кредитна история, добро предварително проучване относно условията, лихвения процент, отстъпките, които се предоставят.

Правилното проучване на всички детайли по кредитната карта ще ти помогне спокойно да я използваш и да се възползваш от бонусите, които ти носи.

Ако пък все още се двоумиш дали да използваш кредитна карта, запознай се с предимствата, които носи Бяла Карта. Може би това ще ти помогне да вземеш финалното решение, за да се възползваш от това удобство:

 • Международна кредитна карта с лимит до 3000 лв.;
 • БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване;
 • БЕЗ ТАКСА при теглене на банкомати в България;
 • Шанс за одобрение при лоша кредитна история;
 • Алтернатива и ново начало за теб.

Ако решиш да вземеш твоята Бяла Карта, можеш да започнеш да се радваш на ползите, които ти носи веднага – не носиш пари в брой, можеш да пазаруваш без да имаш спестявания в банка или ако не си получил заплатата си все още. Други предимства, от които можеш да се възползваш, са отстъпки в определени вериги, хотели, развлекателни центрове, спа услуги, спортни комплекси и други. Всички партньори на Бяла Карта, които ти дават право на отстъпка при използването й можеш да откриеш тук.

За да боравиш правилно, грамотно и оптимално с твоята кредитна карта, е важно да съблюдаваш някои основни правила:

 1.  Обикновено при теглене на пари в брой от кредитната карта се начислява по-голяма лихва. Затова, ако използваш кредитна карта, по-добре плащай онлайн или чрез ПОС терминал. Това важи за голям процент от кредитните карти. Но ако твоята кредитна карта е Бяла Карта това не важи. При Бяла Карта няма такси, независимо дали теглиш кеш или се разплащаш по алтернативен начин.
 2.  Уточни дали картата има такса обслужване и дали броя на трансакциите намаляват тази такса.

При Бяла Карта няма такса обслужване, независимо дали я използваш и колко трансакции правиш.

 1. Следи датите на падежа и погасявай задължението си преди тази дата, за да избегнеш излишни лихви. Така няма да обремениш своите месечни доходи. Ако е необходимо си създай финансов дневник за падежите по твоите карти и/или кредити, при използване на повече карти. Това ще ти помага за навременното погасяване и няма да се отрази на безпроблемното използване на кредитната ти карта. Най-добрият вариант е да плащаш цялата сума наведнъж. Ако това не е по възможностите ти, плащай всеки път по-голяма вноска.
 2. Ако умееш да разпределяш добре финансите си и не си емоционално обвързан със спонтанни покупки, може да си позволиш повече от една кредитна карта. Някои хора използват това като превантивна мярка за по-малки загуби от евентуални хакерски нападения. А и различните кредитни карти често дават отстъпки в различни търговски вериги, бензиностанции, хотели, супермаркети и други. Така допълнително можеш да спестиш при използване на кредитна карта. Бяла Карта има голям брой партньори, които дават преференциални цени при използването й. Можеш да видиш всички партньори тук.
 3. Записвай си всички покупки, които правиш и следи движението по картата. Така може да откриеш злоупотреби, евентуални хакерски покупки или ползване от други лица. Ползването на SMS услуга веднага ще те известява за всяка една извършена транзакция.

Бяла Карта ти предоставя безплатно услуга известяване чрез SMS. Дава възможност и онлайн да се следи движението по картата.

Твое е задължението да се предпазваш максимално от посегателство на кибер престъпниците. Бъди много внимателен при ползването на кредитната си карта в магазини и заведения, винаги прикривай ПИН кода си при въвеждане, следи до нея да няма чужд достъп. Запознай се с хакерските модели на източване на пари от чужди карти – скиминг, фишинг. Не предоставяй на други лица личните си данни или номер на картата, дата на валидност, както и каквито и да било други данни.

 1. Запомни и не записвай и предоставяй своя персонален ПИН код.
 2. Не предоставяй картата си на приятели и близки. При кражба на картата или съмнения за престъпление уведоми картоиздателя и я блокирай веднага.

Ако имаш съмнение за кражба от твоята Бяла Карта се свържи с нас незабавно на 0700 20 140.

 1. Направи застраховка на кредитната си карта. Застраховката е защита при кражба на картата, използване на картата от чужди лица, загуба или кражба на лични документи.
 2. Следи кредитната си история. Не просрочвай задълженията по картата си.

При използването на кредитна карта винаги се води от презумпцията за разумност и точност. Оптимизирай своите покупки, оптимизирай условията, при които получаваш и използваш кредитната ти карта, оптимизирай своето време.

Бяла Карта ти желае спокойно и сигурно използване на кредитната карта. А ако още нямаш такава, просто подай своята заявка.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш