Кандидатствай Вход
Факти за кредитния рейтинг, които трябва да знаеш

Факти за кредитния рейтинг, които трябва да знаеш

Кредитният рейтинг е елемент, на който всеки съвременен потребител трябва да обърне необходимото внимание.

Той играе много по-голяма роля по отношение на живота, ежедневието и личните ти финанси, отколкото някога си си представял.

Кредитният рейтинг е решаващ фактор при одобрението и получаването на изгодни условия в случаи на кандидатстване за кредити за дом и кола например, или пък при закупуването на различни финансови и застрахователни продукти на по-ниски цени от стандартните. 

В този смисъл е от значение да следиш редовно своя кредитен рейтинг и да правиш всичко възможно за неговото повишаване.

По-надолу в текста ще намериш няколко факти за кредитния рейтинг, които трябва да знаеш.

Кредитният рейтинг се изготвя на база информация за теб и твоите финансови трансакции 

Кредитният рейтинг на практика съдържа цялата необходима информация за личните ти финанси. В него може да се види какви са задълженията ти към настоящия момент, дали правиш вноските си по тях навреме и редовно, закъснявал ли си с определени вноски и т. н.

По принцип кредитната история се обновява на всеки 30 дни, като в нея се добавят всички значими във финансов план събития, случили се през този период.

Кредитният отчет може да съдържа грешки

Да, това е напълно възможно. Както всеки друг документ, и кредитният отчет се изготвя от хора. В този смисъл няма пълна застраховка срещу допускането на грешки или неточности в определен момент.

Подобни грешки могат да бъдат свързани както с личната ти информация, така и с детайли около задълженията и финансовите ти трасзакции. 

Много е важно, когато забележиш пропуски в своя кредитен отчет, веднага да сигнализираш съответното кредитно бюро. Защото такива пропуски е възможно да се отразят върху бъдещите тенденции и възможности, на които ще се натъкваш във финансов план.

Няколко са основните фактори, от които зависи кредитният ти рейтинг

За да контролираш своя кредитен рейтинг и да го движиш в желаната от теб посока, трябва да знаеш кои са основните фактори, влияещи върху него.

На първо място сред въпросните фактори стои това дали си плащаш навреме сметките или редовно просрочваш задълженията си. От значение е също така дали имаш опит по отношение използването на кредити или кредитни карти и какво говори този опит за теб. 

Живеенето на едно и също място, както и задържането на една работа за дълъг период от време пък са неща, които със сигурност ще се отразят благоприятно върху кредитния ти рейтинг в дългосрочен план.

Кредитната карта ще повлияе върху кредитния ти рейтинг

Всъщност кредитната карта е изключително подходящ инструмент, с който би могъл трайно да повишиш своя кредитен рейтинг. Разбира се, за целта трябва да използваш кредитната карта по правилния начин.

Или казано с други думи, да правиш с нея само покупки и разплащания, които е възможно да бъдат покрити от теб впоследствие. Коректното и навременно плащане на всички вноски по кредитната карта показва на евентуалните ти бъдещи кредитори, че ти действително си човек, на когото може да се разчита.

В случай, че нямаш особен опит с кредитни карти, кредитна Бяла Карта е най-точният избор за теб.

Кредитна карта Бяла Карта дава бързина и удобство при разплащане и освен това дава достъп до собствен потребителски профил, през който имаш възможност да виждаш цялата история на направените от теб транзакции.

Освен това, тя няма такси при теглене на пари от банкомат в България.

В допълнение, при нужда от помощ и асистенция относно използването на кредитна Бяла Карта, е налице 24/7 телефон, на който можеш да се свържеш с нашите служители.

Кредитният рейтинг има значение за бъдещите ти финансови перспективи

Действително твоят кредитен рейтинг ще бъде проверяван при редица различни ситуации в бъдеще.

Сред най-често срещаните такива ситуации са кандидатстванията за кредити за апартамент или кола.

Добрият кредитен рейтинг не само ще повиши шансовете ти за одобрение, но и ще ти даде възможност да получиш по-изгодни условия по отношение на лихви и срокове за изплащане на кредита.

От друга страна, надеждният кредитен рейтинг носи ползи и при закупуване на разнообразни финансови или застрахователни продукти. Сред въпросните ползи са намаления в цените на продуктите, промоционални оферти и други специални предложения.

Както виждаш, добрата кредитна история ще изиграе значителна роля по отношение на твоите перспективи във финансов и житейски план. 

Така че ти препоръчваме да започнеш да работиш за повишаването му веднага, като кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта.

С лесните и опростени процедури за използване на кредитна Бяла Карта можеш да вземеш най-добрите решения във финансов план и да покажеш на всички настоящи и бъдещи партньори, че действително си отговорен човек и на теб може да се разчита.

Не забравяй - ако искаш да подобриш своя кредитен рейтинг, при всички положения трябва да се постараеш да се научиш на ефективно управление на твоя бюджет. По този начин ще можеш да балансираш своите разходи.

За да научаваш повече информация за парите и личните финанси, кредитите и други финансови теми  следи редовно блога на кредитна карта Бяла Карта.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш