Кандидатствай Вход
Как да си спестиш пари, избирайки следващата си кредитна карта?

Как да си спестиш пари, избирайки следващата си кредитна карта?

  • Бяла Карта
  • 06.08.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1435

Не бива да подценяваш избора на кредитна карта – правилната и изгодна кредитна карта, предлагаща редица привилегии, от които се нуждаеш, ще гарантира доброто ти финансово състояние в бъдеще и ще ти донесе повече плюсове, отколкото можеш да се надяваш. Разбира се, това зависи дали наистина ще вземеш правилната за теб кредитна карта, защото в противен случай, може да се окажеш със средство за разплащане, което съвсем не се вписва в твоя начин на живот и потребителските ти навици. Например, ако планираш да ползваш често картата в чужбина, не ти препоръчваме да се сдобиеш с карта, която не е международна. Така, колкото и добра да ти се струва в началото сделката на кредитора, впоследствие ще осъзнаеш, че си пропуснал важни детайли, за които е трябвало да внимаваш първоначално.

На практика, пазарът на кредитни карти у нас, е силно конкурентен. Това означава, че всеки кредитор се стреми да предложи все по-привлекателни сделки на клиентите си, в зависимост о тяхната кредитна история, разбира се. Но, това пък говори, че картодържателите имат много по-голям избор отпреди, защото реално офертите са изключително разнообразни и пригодени за различните типове кредитополучатели.

Така че, без значение дали вече притежаваш кредитна карта или тепърва се оглеждаш за подобно средство за покупки, то изборът ти трябва да е обоснован, най-вече, за да си спестиш пари в бъдеще.

С други думи – не прибързвай да сключваш споразумение с дадена институция, само защото ти предлага по-ниска лихва, практически има много други аспекти по кредита ти, които засягат пряко разходите ти по кредитната карта.

Запознай се с някои важни стъпки при избора на кредитна карта, за да се чувстваш уверено пред кредитора:

  • Преглеждай пощенската си кутия за получени писма от финансови институции – този съвет важи, ако вече имаш изградена добра кредитна история. Тъй като в противен случай, поне банките, едва ли ще ти пратят предложение за кредит, имайки предвид, че не са наясно с кредитоспособността ти. Но от друга страна, ако вече имаш кредит и кредитна карта на даден кредитор и си погасяваш вноските навреме, то най-вероятно може да получиш привлекателна сделка, именно в пощенската си кутия. Разбира се, първо трябва да я разгледаш подробно и да я сравниш с другите кредитни продукти на пазара, както и с тези, които вече използваш. Но при всички случаи, може да се сдобиеш с още едно кредитни средство, което да е в резултат от изрядността ти на платец. Също така, не забравяй, че колкото повече вноски изплащаш в срок, толкова по-добре за кредитния ти рейтинг.
  • Направи си списък с всички екстри, които желаеш кредитната ти карта да притежава – ако искаш да имаш отстъпки в магазини и редица други предимства, осигурени от кредитиращата те компания, то е най-лесно и ефикасно да направиш списък с най-важните плюсове, които би искал за кредитната си карта. След това можеш да съставиш и друг списък с предимства, които не са първостепенни, но биха се явили допълнителни екстри  за теб, макар и да не са жизненоважни. Например, отстъпките от партньори, които Бяла Карта ти дава, са страхотно предимство, което можеш да ползваш навсякъде. Чрез него спестяваш пари и то определено се нарежда на челните места, когато става въпрос за предимства на кредитна карта. Отстъпката от цените на луксозна верига хотели обаче, едва ли е бонус №1, който искаш кредитната ти карта да предлага. Причината се крие в това, че рядко ще се възползваш от нощувки в петзвезден хотел в Китай, например. А подобни екстри съвсем не се срещат рядко, важното е да знаеш как да отсееш тези, които наистина ще ти влезнат в употреба. Именно за тях трябва да се оглеждаш, когато търсиш нова кредитна карта.
  • Проучи базисните аспекти на кредитната карта – става въпрос за лихвен процент, годишен процент на разходите (ГПР), такса за одобрение, годишна такса за поддържка и много други, които практически формират главната част от разходите, които ще имаш по въпросния кредит. Например, повечето банкови кредитни карти имат множество оскъпяващи такси, за които едва ли ти е споменавано при сключване на договора. Въпросните банкови такси са тези, които ще превишат отделения ти бюджет за разходи по картата, така че сравни всички оферти на банки и небанкови институции, за да вземеш ефикасно решение за финансово ти бъдеще.

Съветваме те да се информираш предварително за термините, които ще срещнеш в споразумението си за кредит и кредитна карта. Така ще си наясно с фактическите условия на договора си.

За да се убедиш в предимствата на кредитна Бяла Карта, кандидатствай за нея онлайн и се запознай подробно с всички бонуси, които предлага иновативното разплащателно средство.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш