Кандидатствай Вход
Как да си спестиш пари, избирайки следващата си кредитна карта?

Как да си спестиш пари, избирайки следващата си кредитна карта?

Не бива да подценяваш избора на кредитна карта – кредитната карта може да предлага редица привилегии, от които се нуждаеш.

С разумно използване на кредитни карти можеш да изградиш добро финансово състояние, но и да получиш повече плюсове, отколкото можеш да се надяваш. 

Разбира се, това зависи дали наистина ще вземеш правилната за теб кредитна карта, защото в противен случай, може да се окажеш със средство за разплащане, което съвсем не се вписва в твоя начин на живот и потребителските ти навици. 

Например, ако планираш да ползваш често картата в чужбина, не ти препоръчваме да се сдобиеш с карта, която не е международна. 

Така, колкото и добра да ти се струва в началото сделката на кредитора, впоследствие ще осъзнаеш, че си пропуснал важни детайли, за които е трябвало да внимаваш първоначално.

На практика, пазарът на кредитни карти у нас, е силно конкурентен

Това означава, че всеки кредитор се стреми да предложи все по-привлекателни сделки на клиентите си, в зависимост от тяхната кредитна история, разбира се. 

Но, това пък говори, че картодържателите имат много по-голям избор отпреди, защото реално офертите са изключително разнообразни и пригодени за различните типове кредитополучатели.

Така че, без значение дали вече притежаваш кредитна карта или тепърва се оглеждаш за подобно средство за покупки, то изборът ти трябва да е обоснован, най-вече, за да си спестиш пари в бъдеще.

С други думи – не прибързвай да сключваш споразумение с дадена институция, само защото ти предлага по-ниска лихва, практически има много други аспекти по кредита ти, които засягат пряко разходите ти по кредитната карта.

Виж няколко идеи как да си спестиш пари избирайки следващата си кредитна карта.

Преглеждай пощенската си кутия за получени писма от финансови институции

Този съвет важи, ако вече имаш изградена добра кредитна история. 

Тъй като в противен случай, поне банките, едва ли ще ти пратят предложение за кредит, имайки предвид, че не са наясно с кредитоспособността ти. 

Но от друга страна, ако вече имаш кредит и кредитна карта на даден кредитор и си погасяваш вноските навреме, то най-вероятно може да получиш привлекателна сделка, именно в пощенската си кутия. 

Разбира се, първо трябва да я разгледаш подробно и да я сравниш с другите кредитни продукти на пазара, както и с тези, които вече използваш. 

Но при всички случаи, може да се сдобиеш с още едно кредитни средство, което да е в резултат от изрядността ти на платец. 

Също така, не забравяй, че колкото повече вноски изплащаш в срок, толкова по-добре за кредитния ти рейтинг.

Това може да те направи надежден кредитополучател в очите на банката или небанковата институция и да получаваш дори по-добри оферти с времето. 

Направи си списък с всички екстри, които желаеш кредитната ти карта да притежава

Ако искаш да имаш отстъпки в магазини и редица други предимства, осигурени от кредитиращата те компания, то е най-лесно и ефикасно да направиш списък с най-важните плюсове, които би искал за кредитната си карта. 

След това можеш да съставиш и друг списък с предимства, които не са първостепенни, но биха се явили допълнителни екстри  за теб, макар и да не са жизненоважни. 

Кредитна карта Бяла Карта например е международна кредитна карта, която можеш да използваш в чужбина. 

Тя няма такса при теглене на пари в брой от банкомати в България, както и за плащане на покупки на ПОС и онлайн. 

Именно за тях трябва да се оглеждаш, когато търсиш нова кредитна карта.

Проучи базисните аспекти на кредитната карта 

Става въпрос за лихвен процент, годишен процент на разходите (ГПР), такса за одобрение, годишна такса за поддръжка и много други, които практически формират главната част от разходите, които ще имаш по въпросния кредит.

Например, повечето банкови кредитни карти имат множество оскъпяващи такси, за които едва ли ти е споменавано при сключване на договора. 

Въпросните банкови такси са тези, които ще превишат отделения ти бюджет за разходи по картата, така че сравни всички оферти на банки и небанкови институции, за да вземеш ефикасно решение за финансово ти бъдеще.

Съветваме те да се информираш предварително за термините, които ще срещнеш в споразумението си за кредит и кредитна карта. 

Така ще си наясно с фактическите условия на договора си.

За да се убедиш в предимствата на кредитна карта Бяла Карта, кандидатствай за нея онлайн и се запознай подробно с всички бонуси, които предлага иновативното разплащателно средство.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш