Кандидатствай Вход
Как използването на кредитната ти карта може да защити парите ти?

Как използването на кредитната ти карта може да защити парите ти?

  • Бяла Карта
  • 09.10.2018
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1547

Кредитната карта може да бъде твой верен помощник и много потребители са осъзнали, че е истина, че кредитните пластики на практика могат да защитят парите ти.

Защо? Защото с кредитна карта не е нужно да държиш пари в себе си, а единствено пластиката - в портфейла си. Така, едновременно разполагаш с големи суми пари, за да пазаруваш, дори и инцидентни покупки, но и практически не носиш книжни банкноти. Това е плюс от гледна точка на сигурността на парите ти. Кредитните карти са добре защитени, а направените с тях трансакции можеш да следиш онлайн в акаунта си – Бяла Карта например ти дава точно такава възможност. Всъщност благодарение на услугата безплатен персонален онлайн акаунт, можеш да следиш всички движения по сметката си. Освен че ще си наясно с всички дължими суми и срока им за погасяване, ще можеш да следиш изкъсо баланса си, а по този начин ще можеш да засечеш съмнителни трансакции, които може да припознаеш като измама. Редовното и дори ежедневно следене на на движенията по кредитната ти карта е ефикасна защита за парите ти. Имай предвид, че дори при най-малкото съмнение за злоупотреба с кредитната ти карта, трябва да уведомиш незабавно кредитора, за да се вземат спешни мерки.

Какви са другите практики, които защитават парите ти и ти помагат да спестяваш, използвайки кредитна карта?

Най-разбиращите от кредити потребители са в състояние да използват кредитни карти в тяхна полза, за да могат разумно и оптимално да спестят пари, дори и при таксуване на своите карти. Ако си внимателен относно начина, по който използваш кредитните си карти, всъщност може да бъдеш на печалба от употребата им.

Ето и няколко добри примера за спестяване на пари чрез разумна употреба на кредитни карти:

1. Консолидирай дълга си с кредитни карти.

Много потребители използват обща стратегия, за да оптимизират това, което дължат на своите кредитори: използват кредитни карти за прехвърляне на баланс, които предлагат 0% или ниски амортизационни отстъпки за салдото, което се премества, но за ограничен начален период. Увери се, че извършваш анализ на разходите и ползите, преди да изпълниш този план, тъй като повечето карти в наши дни имат такса за прехвърляне на салдото (обикновено около 3% от дълга). Също така, трябва да прецениш дали ще можеш да изплатиш целия си дълг преди промоционалния период.

2. Използвай кредитни карти, които ти дават отстъпки и намаления.

Всъщност има кредитни карти, като Бяла Карта, които са ориентирани изцяло към носенето на допълнителни ползи за потребителя. Колко повече използваш своята Бяла Карта, толкова повече намаления ще имаш и така ще пестиш пари. Бяла Карта ти дава възможност да се възползваш от уникални отстъпки в редица търговски обекти, плащайки с кредитната си пластика.

3. Плащай навреме вноските си.

Чрез изграждането на добри навици за плащане, ще избегнеш прекомерни финансови такси и санкции, наложени върху твоята сметка. Най-добре е да плащаш всеки месец в пълен размер. Съществуват и някои кредитни карти, които ще те възнаградят за този вид добро поведение.

4. Направи проучване преди да кандидатстваш за кредитна карта.

Сравни офертите на кредитни карти, преди да кандидатстваш. Прочете ли внимателно условията? Въз основа на навиците ти за пазаруване, ще откриеш, че има определени кредитни карти, които ще отговарят на твоите разходни модели по-добре от други.

5. Не са ти нужни много кредитни карти.

Притежаването на твърде много пластики може да ти попречи да оптимизираш разходите си. Също така, твърде много карти може просто да те насърчават да харчиш повече, отколкото би трябвало.

6. Понякога е по-добре да пазиш кредитната карта само за извънредни случаи.

Импулсивните покупки и ежедневните разходи със сигурност не са най-добрата опция за кредитна карта. Бяла Карта например ти е абсолютно безплатна, докато не започнеш да плащаш с нея, което я прави идеална за карта, която да ти е само за спешни случаи.

7. Лоялните клиенти биват възнаграждавани .

Ако имаш добра история като картодържател, може да се стигне до намаляване на лихвения ти процент. Лоялните клиенти винаги се ползват с предимство в кредитните институции и изграждането на добър кредитен профил ще ти е от полза пред други кредитори.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш