Кандидатствай Вход
Какво трябва и какво не трябва да правим с нашата кредитна карта?

Какво трябва и какво не трябва да правим с нашата кредитна карта?

  • Бяла Карта
  • 22.07.2018
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 2105

В днешната статия от блога на Бяла Карта още веднъж ще обърнем внимание върху доста важната тема за това как и в какви ситуации се използват кредитните карти. Правилната употреба на кредитната карта е от изключително голямо значение, ако искаш този инструмент да бъде наистина полезен за теб и личните ти финанси. За да ти помогнем максимално по отношение реализирането на така формулираната цел, по-надолу в текста ще изведем няколко добри и не толкова добри практики, свързани с използването на кредитната карта. Предстои да видиш какво точно имаме предвид.

Кредитна карта – полезни действия и практики

Коректната и разумна употреба на кредитната карта ще ти донесе множество преимущества. Започвайки от получаване на различни бонуси и награди и стигайки до цялостно подобрение на кредитния рейтинг в дългосрочен план. Ето няколко полезни действия, свързани с използването на тези свойства на кредитните карти:

  • прави регулярно дребни покупки – кредитната карта е идеалният инструмент за реализиране на най-различни дребни покупки, свързани с ежедневието на човека. Това могат да бъдат покупки на хранителни продукти, дрехи, обувки и други неща от подобен тип. Изброените артикули са със сравнително малка стойност, покриването на която впоследствие едва ли ще бъде някакъв проблем за теб. Закупувайки ги с кредитната си карта обаче, ти ще подпомогнеш значително своя кредитен рейтинг. А той определено се влияе положително от такава активност, особено ако в края на определения период всички вноски и задължения по кредитната карта са напълно покрити. Последното ясно показва на бъдещите ти кредитори, че ти си човек, който се отнася сериозно към своите финанси, и изпълнява стриктно предварително договорените условия и задължения.
  • носи я по време на пътувания – няма никакво съмнение, че кредитната карта ще бъде най-верният ти помощник по време на пътувания в чужбина. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва винаги и във всяка държава по света. Тя ще ти послужи в хотели, магазини и ресторанти, агенции за коли, както и на още много места в съответния град. Много по-сигурно е при пътувания в чужбина да  се разплащаш с кредитната си карта, а не с дебитната такава.  Кредитната карта не е свързана с твой банков акаунт, което редуцира риска от финансови измами и източване на средства. В допълнение, притежателите на кредитна Бяла Карта получават и допълнителни преимущества по отношение на сигурността, като достъп до собствен потребителски профил и възможност за проверка на историята на транзакциите си по всяко време.
  • използвай бонусите и преференциалните условия – значителна част от компаниите, издаващи кредитни карти, предоставят на своите клиенти различни бонуси. Тези бонуси могат да бъдат свързани както с преференциални условия при пазаруване, така и с получаване на награди на база събрани точки, участие в томболи и т.н. Не се колебай да се възползваш от всички подобни бонуси, на които имаш право. Кредитна карта Бяла Карта например лесно може да се превърне и в твоята клубна кредитна карта, с която да се разплащаш в широка мрежа от партньорски обекти и да получаваш постоянни отстъпки и промоционални оферти.

Кредитна карта – неудачни действия и практики

При употребата на кредитната карта е възможно да се допуснат сериозни грешки, които не само ще ти попречат да се възползваш от всички нейни свойства и преимущества, но и могат да доведат до негативи за теб в дългосрочен план. Такива негативи са свързани най-вече с кредитния рейтинг и бъдещите ти финансови перспективи. В следващите редове ще научиш какво не бива да правиш с твоята кредитна карта.

  • не закъснявай с плащанията – в никакъв случай не изпускай сроковете за покриване на съответните плащания и вноски по кредитната карта. Подобни пропуски ще окажат доста негативно влияние върху кредитната ти история и рейтинг. В допълнение, неспазването на предварително договорените условия ще доведе до липса на доверие и излишно напрежение в отношенията между теб и съответната кредитна компания.
  • не давай на друг кредитната си карта – това правило важи в пълна степен, независимо дали става въпрос за роднина или близък приятел. Помни, че кредитната карта е издадена на твое име и съответно ти носиш отговорност за всички извършени с нея действия. В този смисъл никак не е удачно да я оставяш в ръцете на някой друг и да рискуваш да си навлечеш главоболия и неблагоприятни последствия в бъдеще.

Ако нямаш голям опит с кредитни карти, кредитна Бяла Карта е най-подходящото решение за теб. Тя ще ти гарантира бързина и максимално опростяване на всички разплащания, както и висока степен на сигурност на личните средства. Избери кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която винаги е на твоя страна и се наглася изцяло спрямо нуждите, изискванията и желанията ти.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш