Кандидатствай Вход
Кога трябва да смениш кредитната си карта?

Кога трябва да смениш кредитната си карта?

Най-вероятно вече казусът дали да имаш само дебитна или и кредитна карта е разрешен и имаш собствена кредитна.

Вероятно и неведнъж си пазарувал с нея, имайки предвид, че живеем във века на технологиите.

Когато стане въпрос обаче за избор на конкретна кредитна карта, пазарът е препълнен с разнообразни предложения, всяко от които има своите плюсове и минуси.

В този материал ние ще се спрем не на първоначалния ти избор на кредитна карта, а на онзи момент, в който е необходимо да смениш въпросната с нова кредитна карта, която да бъде по-подходяща за теб.

Едно от проучванията през 2016 г. за употребата на кредитни карти сочи, че цели 25 млн. потребители ползват любимата си кредитна карта за период от поне 10 години от датата на издаване.

Очаквано, повечето млади хора са по-склонни да сменят кредитните карти на една компания с друга, а картодържателите на средна възраст, използват основно една кредитна карта, като доста по-рядко биха я заменили с друг вид платежно средство.

Любопитен факт е, че повечето кредитополучатели се боят да закрият своята дебитна или кредитна карта, която използват основно, заради страх от накърняване на кредитния им рейтинг.

Виж обаче кога трябва да смениш кредитната си карта с такава, която пасва на начина ти на живот и на изискванията ти

Постоянно получаваш предложения за кредитни карти

Разбира се, не всяка оферта е добра за теб, но това не означава, че не трябва поне да се запознаеш с условията на кредитната карта, която ти се предлага.

Дори и да не замениш старата си с нова карта, то най-малко ще следиш какъв е пазарът и накъде са ориентирани трендовете в предлагането на кредитни средства.

И естествено, не е изключено да откриеш в някое ново предложение и доста по-добри условия и изгодна кредитна карта от някоя финансова институция, която винаги си търсил, но досега не си намирал.

Не забравяй обаче да сравняваш внимателно всяко условие на предлаганата карта с притежаваната от теб кредитна карта, за да се убедиш в какво се състоят различията и евентуалните предимства на дадения инструмент.

Добре е да обърнеш внимание и какви ще са разходите по кредитната карта, с какъв кредитен лимит е, можеш ли да теглиш пари от банкомат без такса, трябва ли да плащаш такса за издаване и други.

Имаш подобряване на кредитния рейтинг

Ако дълго време си ползвал кредитна карта и си плащал вноските навреме или пък имаш кредит, по който нямаш никакви закъснения по плащания, то най-вероятно кредитната ти история автоматично подобрява индивидуалния ти кредитен рейтинг при различните финансови институции.

Това означава, че всяка една банка и небанкова институция, оценявайки те по конкретни критерии, гарантирано отбелязва, че имаш подобрен кредитен рейтинг, в резултат на употребата на кредитни средства.

Това означава, че ти най-вероятно трябва да влизаш в таргет групата ѝ, която почти автоматично е одобрена за даден кредитен лимит. Поради тази причина и можеш да очакваш да получаваш оферти за кредитни карти по имейла или пощата.

Съветваме те, да не пропускаш офертите, които отделните финансиращи компании ти предлагат, но не и да взимаш прибързани и емоционални решения, които впоследствие могат да се окажат пагубни за теб.

И все пак - щом имаш добър кредитен рейтинг, то вероятността да получиш кредитна или банкова карта с по-висок кредитен лимит и удобни условия е много по-голяма.

Не забравяй обаче, че за да изградиш добрата кредитна история, то първо трябва да ползваш кредитна карта, предоставена ти от небановата организация или от някой от офисите на банката, на която си клиент.

Кредитна Бяла Карта в този случай може да е перфектният начин да подобриш кредитния си рейтинг, особено ако досега си имал не дотам добра история с банковите институции.

Бяла Карта е кредитната карта, която се заявява и ползва лесно и безпроблемно.

Тя няма такса за издаване и кандидатстването е изцяло дистанционно - не е нужно да ходиш в офис на банката или където и да е.

Точно тя може да бъде ефективен способ за подобряване на кредитния ти рейтинг  и да си помогне, в случай, че се нуждаеш от изграждането на надеждност пред финансовите компании.

Без значение дали си решил категорично да смениш своята кредитна или дебитна карта или не, то винаги е добра идея да си нащрек, в случай, че тенденциите на пазара се променят и можеш да попаднеш на по-добри предложения на банката.

И не забравяй, че не само банките, но и небанковите институции могат да предложат изгодни сделки, които бъдат перфектното решение за финансовото ти бъдеще.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш