Кандидатствай Вход
Профили на потребителите на кредитни карти

Профили на потребителите на кредитни карти

Все още не е произведена кредитната карта, която да отговаря на нуждите на всеки един потребител. 

Това, което е важно за един, може да е без значение за друг. 

Затова е важно да се вгледаш в твоите навици на правене на покупки, тъй като това ще ти помогне да отсееш важните за теб неща при пазаруване с кредитна карта. 

Стандартно кредитните карти се считат за допълнителен източник на финанси при покупка на стоки и услуги. 

Въпреки това хората избират да използват този финансов инструмент по много различни начини. Има такива, които се изправят пред предизвикателството да погасяват минималните вноски по кредитната си карта всеки месец, тъй като я използват като източник на краткосрочен заем. 

Има и други, които преследват единствено точките и отстъпките, които картата им предлага и никога не изпадат в ситуацията да погасяват лихвени задължения по картата си.

Ще ти бъде много полезно да разпознаеш своите навици, защото те ще са в основата при избора на най-подходящата за теб кредитна карта.

Въз основа на покупателните навици се различават четири вида профили на купувача, които сочат недвусмислено какъв тип карта отговаря на всеки един от тях. 

Ако идентифицираш към кой от четирите вида спадаш, можеш да спестиш много пари, избирайки най-добрата кредитна карта.

Профили на потребителите на кредитни карти

Пазаруващият по навик

Този клиент на компаниите за кредитни карти всеки месец трябва да погасява вноска по своята кредитна карта. 

За този тип потребители лихвата въобще не е от значение. Пазаруващите по навик използват кредитната си карта по идентичен начин като дебитната.

Така те постоянно имат задължения по карта, които трябва да погасяват ежемесечно.

Ако ти си от този тип потребители и използваш кредитната си карта за покупки, най-изгодно за теб ще бъде да използваш карта с ниска лихва и без годишна такса. 

Ако пък си потребител на повече от една кредитни карти и баланса ти по тях набъбва всеки месец, се замисли да рефинансираш кредитните карти с потребителски заем, с цел да погасиш задълженията си по тях.

Импулсивният потребител на кредитна карта

Този тип потребители на кредитни карти обикновено правят импулсивни покупки с картата, но през по-голямата част от времето не я използват въобще.

Ако се разпознаваш тук, не забравяй, че картата може да ти послужи при големи покупки, когато нямаш пари в кеш, за да се разплатиш. 

След като направиш покупката винаги можеш да трансферираш пари в картата и така да погасиш задължението си. 

Затова, ако използваш картата само в редки случаи - на разпродажби или на почивка, и след това покриваш усвоената сума по нея в рамките на няколко месеца, то обмисли варианта да намериш карта без годишна такса и с ниски лихвени нива. 

А ако картата ти е нужна да правиш покупки онлайн, то дебитната карта би ти свършила същата работа.

Важно е да имаш предвид, че кредитните карти с нисък лихвен процент предлагат този процент за определен период от време и след това лихвата нараства. 

Затова се увери, че ще успееш да погасиш задължението си в рамките на този период.

Ежедневният потребител на кредитна карта

Може би използваш кредитната си карта всеки ден, за да пазаруваш онлайн, за плащане на сметки или за плащане в супермаркета и веднага погасяваш усвоената сума? 

Ако си един от този тип потребители, то тогава лихвата по кредитната карта не би следвало да е от голямо значение за теб. 

За теб ще е нужно да намериш кредитна карта, която ти осигурява отстъпки в много търговски обекти и предлага програма за лоялност.

Но имай предвид, че този тип карти често имат по-високи годишни такси!

Големият потребител

Използваш ли кредитната си карта за всичко и винаги?

Както сам се досещаш, ти си най-желаният клиент на компаниите за кредитни карти, защото ти използваш картата си ежедневно и за всичко.  

Една от причините за това поведение е може би програма за лоялност, която те мотивира. Друга причина може да бъде удобство. 

Но този профил клиенти винаги погасяват пълното си задължения в края на всеки месец.

Един от изводите, които това поведение предполага е, че имаш висок месечен доход, с който успяваш да погасяваш цялото си задължение. 

Затова най-подходящата кредитна карта за теб би била тази, която предлага допълнителни екстри като застраховка при пътуване или кражба, програма за лоялност или дори консиерж услуги.

Изборът на подходяща кредитна карта за теб е изключително важен. 

Намери си кредитна карта, която ти подхожда напълно и така ще си осигуриш финансово спокойствие.

Бяла Карта е кредитната карта, която предлага по нещо за всеки потребителски профил, който споменахме. 

Бяла Карта няма такса при теглене на пари в брой от банкомати в България, както и при онлайн плащания или на ПОС. Също така, тази гъвкава кредитна карта няма и годишна такса за обслужване.

Кредитна карта Бяла Карта е с кредитен лимит до 3000 лева, който да използваш за всички свои разходи.

Затова кандидатствай за твоята кредитна карта Бяла Карта на 0700 20 140 или онлайн. Осигури спокойствието си.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш