Кандидатствай Вход
Загубена или открадната кредитна карта: първите действия, които трябва да предприемеш

Загубена или открадната кредитна карта: първите действия, които трябва да предприемеш

  • Бяла Карта
  • 02.09.2019
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1997

Колкото и да не ни се иска, понякога се случва кредитната карта да бъде загубена или открадната, независимо от предпазливостта ни и от мерките, които сме взели. Така че не трябва да отбягваме тази тема и да я превръщаме в табу, а точно обратното – да се интересуваме от нея и да знаем какво е нужно да се предприеме в подобни ситуации с оглед минимизиране на щетите. С подобна цел публикуваме днешната статия от блога на Бяла карта. В следващите редове ще научиш действията, които е необходимо своевременно да извършиш, ако установиш липсата на своята кредитна карта.

Свържи се със съответната кредитна компания – това несъмнено е първото нещо, което трябва да направиш. Телефон за контакт с кредитната компания можеш да откриеш в нейния официален сайт или в редовните отчети, които получаваш във връзка с използването на кредитната карта. От голямо значение е възможно най-бързо да се обадиш на въпросния телефон и да съобщиш за изгубването или открадването на финансовия инструмент. Така, служителите на компанията ще имат възможност да блокират кредитната карта и да не позволят на недоброжелатели да извършат транзакции с нея. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат на разположение 24/7 телефон, на който могат да се обаждат по всяко време при възникнал проблем или нередност.

Подготви се с необходимата информация – имай предвид, че за да вземат мерки по казуса с твоята кредитна карта, служителите на съответната компания по всяка вероятност ще поискат от теб да докажеш своята идентичност. Данни като трите имена, адреса и номера на личната карта са задължителни в случая. Вероятно от компанията ще те попитат кога за последно си видял своята кредитна карта или пък си правил транзакция с нея. Препоръчваме ти да се подготвиш с максимално точни отговори на подобни въпроси, преди да реализираш обаждането.

Уведоми полицията – освен уведомяването на съответната кредитна компания, което е абсолютно задължително в подобни случаи, би било полезно да съобщиш и на полицията за инцидента. Особено ако си сигурен, че не си изгубил своята кредитна карта, а тя е била открадната. Постарай се да опишеш прецизно всички обстоятелства, развили се около извършената кражба. В това число място, време, наличие на съмнителни лица наоколо и т.н. Последното ще даде по-големи шансове на полицията да си свърши работата, откривайки закононарушителя и подвеждайки го под отговорност. 

Следи за нередности – след като си съобщил на кредитната компания какво е станало и те са предприели необходимите мерки, е хубаво да бъдеш нащрек известно време. Обръщай внимание на признаци, които биха могли да ти покажат, че някой друг прави разплащания с твоята кредитна карта. Такъв признак би могло да бъде например идентифицирането на покупки, които не си спомняш да си извършвал. Ако такива са налице, отново се свържи със съответната компания и съобщи за тях. Ние от кредитна карта Бяла Карта предоставяме на клиентите си допълнителни механизми за гарантиране сигурността на личните средства. Всички притежатели на кредитната карта получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил се виждат цялата история на извършените до момента транзакции, както и друга важна информация по отношение на кредитната карта. 

Вземи мерки това да не се повтаря повече – няма как да е налице 100% гаранция, че подобен инцидент няма да ти се случи повече. Но все пак, с определени предпазни мерки, можеш да намалиш до минимум риска от повторно загубване или открадване на кредитната карта. За какви предпазни мерки точно говорим? Полезно е например всеки път при излизане да поставяш кредитната си карта на едно и също място. Така ще знаеш къде е и във всеки един момент ще можеш бързо и лесно да проверяваш дали е на своето място. Въпросното място трябва да е такова, че да не позволява кредитната карта да бъде виждана от странични хора.  

Освен най-бързата, лесна и удобна за използване, кредитна карта Бяла Карта е и най-сигурната такава. Специално създаденият за нашите клиенти 24/7 телефон, както и наличието на достъпен от мобилното устройство потребителски профил, в който по всяко време можеш да проверяваш извършените транзакции, ще ти позволят да реагираш незабавно при възникнал проблем. Кредитна карта Бяла Карта е кредитната карта, която е създадена с грижа за теб и сигурността на твоите лични средства!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш