Кандидатствай Вход
Защо е важно да следим регулярно кредита си?

Защо е важно да следим регулярно кредита си?

Кредитната карта е чудесен финансов инструмент, който ти предоставя редица възможности. От постигане на добър кредитен рейтинг с всички съпътстващи го преимущества до използване на различни системи за намаления, промоции и награди. За да извлечеш максимална полза от кредитната карта обаче, трябва да се научиш да я използваш правилно. Едно от най-важните неща в това отношение е да следиш регулярно своя кредит и да си наясно с всички настъпили или задаващи се промени в него. Разбери в следващите редове защо изграждането на подобен навик е от голямо значение за теб.

1. Намиране на грешки в кредитните отчети – да, това е напълно възможно. Не забравяй, че всеки може да допусне грешка и кредитните бюра не правят изключение. Според изследване, направено в САЩ по поръчка на Федералната комисия по търговия, един от всеки четири потребители е откривал в своя отчет грешка, която може да повлияе върху цялостния му кредитен рейтинг. Като пет процента от тези грешки са толкова сериозни, че оказват влияние и върху размера на лихвите при бъдещи кредити. Наистина ли искаш да рискуваш една случайна грешка да има подобно въздействие върху живота и финансите ти? Ако отговорът ти е отрицателен, то вече си напълно наясно с първата причина, поради която е добре да следиш регулярно своя кредит. В момента, в който откриеш някаква грешка или пропуск, веднага можеш да се обадиш на съответната кредитна институция и проблемът ти ще бъде решен.

2. Разкриване на кражба на самоличността – над 8 милиона американци стават жертва на кражба на самоличността всяка година. В последно време и у нас това се превръща в едно от най-често извършваните онлайн престъпления. Престъпление, срещу което абсолютно никой потребител не е застрахован. То може да доведе до създаване на редица фалшиви акаунти на твое име, имащи пагубен ефект за кредитния ти рейтинг. Отново регулярното следене на кредита е практиката, която ще ти осигури ефективна защита. Колкото по-рано бъдат открити подобни онлайн измами, толкова по-голям е шансът за минимизиране на щетите за потребителя. 

3. По-добри финансови решения – дори и най-малките промени във финансово отношение могат да повлияят върху твоя кредитен рейтинг. Регулярното следене на кредита ще ти помогне във всеки един момент да си наясно с подобни тенденции. Това пък от своя страна води до по-добра преценка относно бъдещите финансови планове и решения. Независимо дали става въпрос за решения, свързани с това кога да вземеш нов кредит или коя от наличните си кредитни карти да използваш при извършване на определена покупка.  Информираността е ключов фактор за постигането на успех в този аспект и несъмнено ще ти бъде от полза по отношение вземането на най-верните и изгодни за теб финансови решения.

4. Кой гледа кредитните ти отчети – използването на безплатна услуга, свързана с мониторинг на кредита, може да ти отговори на този въпрос. Разбира се, трябва да знаеш, че подобни прегледи на кредитните ти отчети в повечето случаи се извършват напълно легитимно и във връзка с предоставяните услуги. Такива могат да бъдат правени например при разглеждане на твое искане за увеличаване лимита на дадена кредитна карта. Но при всички положения е полезно от гледна точка сигурност да си информиран за това кой и кога получава достъп до кредитните ти отчети.

5. Спокойствие и сигурност – и не на последно място, регулярното следене на кредита ти помага да бъдеш спокоен и сигурен, че всичко в това отношение е наред. Все пак в днешното стресово и напрегнато ежедневие притесненията, свързани с потенциални кредитни грешки или измами, са последното, от което се нуждаеш. Така че направи всичко възможно да избегнеш подобни притеснения. Малките и прости действия и навици могат доста да ти помогнат за тази цел. Като например регулярно преглеждане на кредитните отчети и използване на различни допълнителни услуги, гарантиращи ти най-висока степен на информираност във всеки един момент. Не прави никакви компромиси със своята финансова сигурност и лично спокойствие!

Когато става въпрос за финансова сигурност и редовно следене на промените по кредита, Бяла Карта е най-добрият и подходящ финансов инструмент. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, който може да следи по всяко време онлайн. В този потребителски профил са налични промените и новостите, свързани с кредита на съответния потребител. Но това съвсем не е всичко. В индивидуалния си профил потребителят има и достъп до пълната история на направените от него транзакции. В допълнение, при извършване на нова такава, той получава безплатен SMS с уведомление. Така че вземи твоята кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай максимална сигурност и спокойствие, както и възможност за следене на всички промени, свързани с твоя кредит.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш