Кандидатствай Вход
Защо е важно да следим регулярно кредита си?

Защо е важно да следим регулярно кредита си?

Кредитната карта е чудесен финансов инструмент, който ти предоставя редица възможности. От постигане на добър кредитен рейтинг с всички съпътстващи го преимущества до използване на различни системи за намаления, промоции и награди. 

За да извлечеш максимална полза от кредитната карта обаче, трябва да се научиш да я използваш правилно. Едно от най-важните неща в това отношение е да следиш регулярно своя кредит и да си наясно с всички настъпили или задаващи се промени в него. 

Разбери в следващите редове защо изграждането на подобен навик е от голямо значение за теб.

Защо е важно да следим регулярно кредита си?

Намиране на грешки в кредитните отчети 

Да, това е напълно възможно. Не забравяй, че всеки може да допусне грешка и кредитните бюра не правят изключение. 

Според изследване, направено в САЩ по поръчка на Федералната комисия по търговия, един от всеки четири потребители е откривал в своя отчет грешка, която може да повлияе върху цялостния му кредитен рейтинг. 

Като пет процента от тези грешки са толкова сериозни, че оказват влияние и върху размера на лихвите при бъдещи кредити. Наистина ли искаш да рискуваш една случайна грешка да има подобно въздействие върху живота и финансите ти?

Ако отговорът ти е отрицателен, то вече си напълно наясно с първата причина, поради която е добре да следиш регулярно своя кредит. 

В момента, в който откриеш някаква грешка или пропуск, веднага можеш да се обадиш на съответната кредитна институция и проблемът ти ще бъде решен.

Разкриване на кражба на самоличността

Над 8 милиона американци стават жертва на кражба на самоличността всяка година. В последно време и у нас това се превръща в едно от най-често извършваните онлайн престъпления. 

Престъпление, срещу което абсолютно никой потребител не е застрахован. То може да доведе до създаване на редица фалшиви акаунти на твое име, имащи пагубен ефект за кредитния ти рейтинг. 

Отново регулярното следене на кредита е практиката, която ще ти осигури ефективна защита. Колкото по-рано бъдат открити подобни онлайн измами, толкова по-голям е шансът за минимизиране на щетите за потребителя. 

По-добри финансови решения 

Дори и най-малките промени във финансово отношение могат да повлияят върху твоя кредитен рейтинг. Регулярното следене на кредита ще ти помогне във всеки един момент да си наясно с подобни тенденции. 

Това пък от своя страна води до по-добра преценка относно бъдещите финансови планове и решения. Независимо дали става въпрос за решения, свързани с това кога да преминеш към теглене на нов кредит или коя от наличните си кредитни карти да използваш при извършване на определена покупка. 

Информираността е ключов фактор за постигането на успех в този аспект и несъмнено ще ти бъде от полза по отношение вземането на най-верните и изгодни за теб финансови решения.

Кой гледа кредитните ти отчети?

Използването на безплатна услуга, свързана с мониторинг на кредита, може да ти отговори на този въпрос. Разбира се, трябва да знаеш, че подобни прегледи на кредитните ти отчети в повечето случаи се извършват напълно легитимно и във връзка с предоставяните услуги. 

Такива могат да бъдат правени например при разглеждане на твое искане за увеличаване лимита на дадена кредитна карта. Но при всички положения е полезно от гледна точка сигурност да си информиран за това кой и кога получава достъп до кредитните ти отчети.

Спокойствие и сигурност 

Не на последно място, регулярното следене на кредита ти помага да бъдеш спокоен и сигурен, че всичко в това отношение е наред. Все пак в днешното стресово и напрегнато ежедневие притесненията, свързани с потенциални кредитни грешки или измами, са последното, от което се нуждаеш. 

Така че направи всичко възможно да избегнеш подобни притеснения. Малките и прости действия и навици могат доста да ти помогнат за тази цел. 

Като например регулярно преглеждане на кредитните отчети и използване на различни допълнителни услуги, гарантиращи ти най-висока степен на информираност във всеки един момент. Не прави никакви компромиси със своята финансова сигурност и лично спокойствие!

Когато става въпрос за финансова сигурност и редовно следене на промените по кредита, Бяла Карта може да бъде подходящ финансов инструмент.  

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, който може да следи по всяко време онлайн. 

В индивидуалния си профил потребителят има и достъп до пълната история на направените от него трансакции. В допълнение, при извършване на нова такава, той получава безплатен SMS с уведомление. 

Така че вземи твоята кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай максимална сигурност и спокойствие, както и възможност за следене на всички промени, свързани с твоя кредит.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш