Кандидатствай Вход
Защо кредитните карти са толкова популярни

Защо кредитните карти са толкова популярни

  • Бяла Карта
  • 01.05.2018
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1900

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за това какво се крие зад популярността на кредитните карти и тяхното значително разпространение сред съвременните потребители. Кредитната карта по своята същност е финансов инструмент, който позволява на потребителя лесно и удобно да извършва покупки и да реализира разплащания. В зависимост от конкретния тип на кредитната карта, тя може да ти донесе и още редица преимущества. Започвайки от по-голямата сигурност във финансово отношение и стигайки до получаването на различни отстъпки и промоционални цени при пазаруване. В следващите редове ще разбереш малко повече за всяко едно от конкретните свойства на кредитните карти, правещи ги толкова желан и предпочитан финансов инструмент.

На първо място, кредитните карти се свързват с удобството и комфорта при пазаруване. Няма друг финансов инструмент, който ти позволява толкова бързо и лесно да реализираш покупки и да плащаш своите сметки. На практика кредитната карта ти позволява да покриваш обичайните си разходи в ежедневието, без да ти се налага да носиш навсякъде със себе си пари кеш. Тя е особено полезна в това отношение по време на дълги пътувания, включително международни такива. Когато кредитната ти карта е в теб, ти знаеш, че притежаваш достъп до свежи финансови средства и няма как да изпаднеш в затруднена от финансова гледна точка ситуация.

Следващата причина, поради която потребителите залагат на кредитните карти като финансов инструмент, е сигурността. Когато става въпрос за сигурност на личните средства, кредитната карта е много по-надеждна в сравнение например с дебитната такава. Причината за това се крие най-вече във факта, че дебитната карта е директно свързана с твоя банков акаунт. Което води със себе си известни рискове от финансови измами и източване на средства. При кредитната карта обаче подобен проблем не съществува. В допълнение, по-голямата част от компаниите за кредитни карти са създали специални мерки за защита на средствата на своите клиенти. Всички притежатели на кредитна карта Бяла Карта например получават индивидуален потребителски профил, който могат да следят винаги от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил се съдържа пълната история на извършените с тяхната кредитна карта трансакции, както и друга полезна информация с оглед гарантирането на максимално ниво на сигурност във финансово отношение.

Кредитните карти са предпочитани и от хората, на които често им се налага да предприемат международни пътувания по професионални и лични причини. При подобни пътувания може да се случи абсолютно всичко и за това човек трябва да бъде добре подготвен. Най-добрата опция по отношение на гарантирането на непрекъснатия достъп до свежи средства по време на цялото пътуване е изкарване на кредитна карта от типа . Кредитните карти могат да бъдат използвани във всякакъв тип обекти (магазини, хотели, летища и т.н.). Ако и ти си търсиш такава кредитна карта, то ние имаме подходящата опция за теб. Бяла Карта е международна кредитна карта, която ще ти донесе финансова сигурност и спокойствие, и ще ти позволи да забравиш за притесненията си и да се насладиш пълноценно на своето пътуване.

Едно от допълнителните преимущества, предлагани от някои от издаващите кредитни карти компании, е свързано с предоставянето на различни отстъпки при пазаруване. Подобно преимущество се дължи на договорки между съответната кредитната компания и определени търговски вериги и обекти. Кредитна карта Бяла Карта например лесно може да се превърне и в твоята клубна кредитна карта, с която да получаваш постоянни намаления и промоционални цени при реализиране на покупки в широка мрежа от партньорски обекти. Така освен по-бърз и лесен, кредитна Бяла Карта прави процеса на пазаруване и много по-изгоден за теб.

И накрая, кредитните карти са доста полезни и с положителното си въздействие върху кредитния рейтинг на техния притежател. Правилното използване на кредитната карта и навременното плащане на всички задължения по нея във времето ти гарантира значително покачване на кредитния рейтинг. Нещо повече, добрият ти опит с кредитната карта ще покаже на всички хора, които предстои да работят с теб в бъдеще, че си надежден и коректен във финансово отношение. Това ще ти осигури по-изгодни условия при кандидатстване за кредити, покупка на застрахователни продукти и други подобни ситуации.

Бяла Карта е кредитната карта, която се адаптира най-добре към твоите нужди, навици и изисквания. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще можеш да реализираш покупки и да правиш разплащания по най-бързия, лесен и удобен за теб начин. В допълнение, кредитна карта Бяла Карта ще ти предостави още редица преимущества, включително по-голяма сигурност и по-изгодни условия при пазаруване. Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко и приятно! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш