Кандидатствай Вход
Защо кредитните карти са толкова популярни

Защо кредитните карти са толкова популярни

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за това какво се крие зад популярността на кредитните карти и тяхното значително разпространение сред съвременните потребители.

Кредитната карта по своята същност е финансов инструмент, който позволява на потребителя лесно и удобно да извършва покупки и да реализира разплащания. В зависимост от конкретния тип на кредитната карта, тя може да ти донесе и още редица преимущества. 

Започвайки от по-голямата сигурност във финансово отношение и стигайки до получаването на различни отстъпки и промоционални цени при пазаруване. 

В следващите редове ще разбереш малко повече за всяко едно от конкретните предимства на кредитните карти, правещи ги толкова желан и предпочитан финансов инструмент.

Защо кредитните карти са толкова популярни?

Удобство и комфорт

На първо място, кредитните карти се свързват с удобството и комфорта при пазаруване. Няма друг финансов инструмент, който ти позволява толкова бързо и лесно да реализираш покупки и да плащаш своите сметки.

На практика кредитната карта ти позволява да покриваш обичайните си разходи в ежедневието, без да ти се налага да носиш навсякъде със себе си пари кеш.

Тя е особено полезна в това отношение по време на дълги пътувания, включително международни такива. Когато кредитната ти карта е в теб, ти знаеш, че притежаваш достъп до свежи финансови средства и няма как да изпаднеш в затруднена от финансова гледна точка ситуация.

Кредитна карта като Бяла Карта например може да е идеалният избор за тези, които искат да теглят пари в брой от банкомати в България  без такса.

Сигурност

Следващата причина, поради която потребителите залагат на кредитните карти като финансов инструмент е сигурността. Когато става въпрос за сигурност на личните средства, кредитната карта е много по-надеждна в сравнение например с дебитната такава.

Причината за това се крие най-вече във факта, че дебитната карта е директно свързана с твоя банков акаунт, издаден ти според условията на банката.  Което води със себе си известни рискове от финансови измами и източване на средства. 

При кредитната карта обаче подобен проблем не съществува. В допълнение, по-голямата част от компаниите за кредитни карти са създали специални мерки за защита на средствата на своите клиенти. 

Всички притежатели на кредитна карта Бяла Карта например получават индивидуален потребителски профил, който могат да следят винаги от мобилното си устройство. 

Във въпросния потребителски профил се съдържа пълната история на извършените с тяхната кредитна карта трансакции, кредитен лимит както и друга полезна информация с оглед гарантирането на максимално ниво на сигурност във финансово отношение.

Подходящи за пътуване

Кредитните карти са предпочитани и от хората, на които често им се налага да предприемат международни пътувания по професионални и лични причини. При подобни пътувания може да се случи абсолютно всичко и за това човек трябва да бъде добре подготвен.

Най-добрата опция по отношение на гарантирането на непрекъснатия достъп до свежи средства по време на цялото пътуване е изкарване на кредитна карта.

Кредитните карти могат да бъдат използвани във всякакъв тип обекти (магазини, хотели, летища и т.н.). Ако и ти си търсиш такава кредитна карта, то ние имаме подходящата опция за теб. 

Бяла Карта е международна кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лева, която може да ти донесе финансова сигурност и спокойствие.

Може да имат отстъпки

Едно от допълнителните преимущества, предлагани от някои от издаващите кредитни карти компании, е свързано с предоставянето на различни отстъпки при пазаруване. Подобно преимущество се дължи на договорки между съответната кредитната компания и определени търговски вериги и обекти. 

Оказват влияние 

И накрая, кредитните карти са доста полезни и с положителното си въздействие върху кредитния рейтинг на техния притежател. Изрядното използване на кредитната карта и навременното плащане на всички задължения по нея във времето може да доведе до подобряване на кредитния рейтинг, увеличаване на кредитния лимит и други.

Нещо повече, добрият ти опит с кредитни карти ще покаже на всички хора, които предстои да работят с теб в бъдеще, че си надежден и коректен във финансово отношение. Това ще ти осигури по-изгодни условия при кандидатстване за кредити, покупка на застрахователни продукти и други подобни ситуации.

Бяла Карта е кредитната карта, която се адаптира най-добре към твоите нужди, навици и изисквания. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще можеш да реализираш покупки и да правиш разплащания по най-бързия, лесен и удобен за теб начин. 

В допълнение, кредитна карта Бяла Карта не само може да бъде твой безценен помощник, но и ще ти предостави още редица преимущества, включително по-голяма сигурност.

Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко и приятно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш