Кандидатствай Вход
Различните видове застраховки – необходимост или излишен разход?

Различните видове застраховки – необходимост или излишен разход?

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за различните видове застраховки и тяхното значение. През последните години застрахователната сфера се развива все повече, предлагайки на потребителите нови и нови услуги. Вече можем да застраховаме както своя живот, така и дома, колата и другото си недвижимо имущество. Необходимост ли са обаче застраховките или пък са поредният излишен разход за нас? За да отговорим на този въпрос, най-напред ще разгледаме за какво служи всеки един от най-често срещаните типове застраховки.

Видове застраховки и тяхното предназначение

Застраховка Живот – основната цел на Застраховката Живот е да подсигури твоите старини или бъдещето на децата ти в случаи на трагични обстоятелства. От една страна тази застраховка покрива трайна загуба на трудоспособност, която е по-голяма или равна на 90%. От друга страна, при загуба на живот, тя би могла да отиде за финансиране на образованието и други важни начинания на твоите наследници.

Застраховка на дома – застраховките от този тип са свързани с покриване на щети по дома ти, възникнали при непредвидени обстоятелства. Подобни непредвидени обстоятелства е възможно да бъдат свързани с кражби, земетресения, пожари, аварии, природни бедствия и т.н. Обезщетенията по Застраховкaта на дома обикновено се формират въз основа на пазарните цени на имуществото, както и неговото състояние към момента на настъпване на застрахователното събитие.  

Застраховка на други имущества – освен дома си, би могъл да застраховаш и други свои имущества. Става въпрос за предприятия (и техните главни активи), офиси и търговски обекти, хотели и ваканционни селища, както и електронно оборудване (компютри, телевизори, касови апарати и т.н.). Застраховката на други имущества ще ти помогне да защитиш бизнес интересите и отговорностите си, както и да си гарантираш финансова сигурност и стабилност в дългосрочен план.

Медицинска застраховка – медицинската застраховка е предназначена за потенциални случаи на злополука или внезапно заболяване. Тя ще ти гарантира  финансовите средства за получаване на адекватна медицинска помощ в необходимите срокове. Подобни медицински застраховки се предлагат и за пътувания в чужбина, независимо дали става въпрос за почивки и екскурзии или пък за пътувания с бизнес цели.

Застраховка Автокаско – Застраховката Автокаско е свързана с пълната и ефективна застрахователна защита на твоето превозно средство. Тя покрива както пътни произшествия и различни инциденти (пожар, природно бествие и т.н.), така и злонамерени действия на трети лица (кражба, разбиване и пр.). Благодарение на Застраховката Автокаско финансовите средства, които си вложил в личния си автомобил, ще бъдат изцяло защитени.

Други застраховки – на пазара се предлагат още редица застраховки. Би могъл да застраховаш например земеделските си култури срещу най-често срещаните природни явления, или строителната площадка, в която си инвестирал и свързаните с нея материали и оборудвания. Всичко зависи от това с какво се занимаваш и кои са най-сериозните рискове в професионалния и личния ти живот.

Няколко причини да използваш продуктите от застрахователната сфера

Няма как да предвидиш бъдещето – колкото и един човек да прави планове за своето бъдеще и перспективи, никога не се знае какво ще му поднесе съдбата. Застраховките са един вид гаранция, която дава възможност на теб или близките ти да се съвземете след дадено неблагоприятно събитие, и да си стъпите отново на краката по най-бързия начин.

Нужно ти е спокойствие – стресът и напрежението са сред най-големите врагове на съвременния работещ човек. Когато си млад специалист, който се бори за кариерни успехи, или пък начинаещ предприемач, желаещ да осигури благополучие на семейството си, несъмнено ще имаш хиляди съмнения и притеснения за бъдещето. Подходящата застраховка обаче е способна да ти предостави необходимите дози спокойствие, позволявайки ти да се концентрираш върху основните елементи от своя дневен ред.

Възможност за допълнителни придобивки – притежанието на Застраховка Живот може да ти донесе няколко важни допълнителни придобивки във финансов и житейски план. Застраховката Живот ще ти помогне например да повишиш своя кредитен рейтинг, както и да бъдеш одобрен и да получиш по-изгодни условия при кандидатстване за бъдещи кредити и заеми.

Като притежател на кредитна карта Бяла Карта имаш възможност да се възползваш от редица намаления и отстъпки във връзка с продуктите на SDI – първият застрахователен брокер у нас, основан от екип с дългогодишен професионален опит в тази сфера. При разплащане с Бяла Карта ще получиш до 20-процентни отстъпки за значителна част от въпросните продукти, в това число Застраховка Автокаско, Застраховка на дома, Медицинска застраховка и др. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и обезпечи своята собствена сигурност, както и тази на близките ти хора. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш