Кандидатствай Вход
6 начина да подобриш сигурността си онлайн

6 начина да подобриш сигурността си онлайн

В следствие на пандемията от COVID-19 фразата „бъдещето е дигитално“ се превърна в „настоящето е дигитално“ и трябва да го приемем.

Ако онлайн събитията, онлайн разговорите и срещите, онлайн банкирането, онлайн пазаруването и дистанционната работа не съществуваха, икономическите последствия от пандемията щяха да са в пъти по-негативни.

Дигиталната революция вече беше в ход, но 2020 година даде голям тласък на развитието и промяната във възприятието на хората.

Благодарение на дигиталните решения много бизнеси бяха трансформирани и спасени, много хора пазаруваха необходимото без да трябва да се излагат на риск, все повече хора избраха да плащат безкешово, за да минимизират риска от докосване до пари и какво ли още не.

През 2020 година онлайн потребителите се увеличиха, а това направи въпроса „как да имам по-голяма сигурност онлайн“ още по-важен.

Независимо дали управляваш онлайн бизнес, управляваш парите си онлайн или използваш интернет за забавление, трябва да се увериш, че сигурността ти онлайн е на високо ниво.

За да можеш да вземеш необходимите мерки за данните ти онлайн, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти разказваме за най-добрите 6 начина да повишиш своята онлайн сигурност.

Ето и тези 6 начина да подобриш сигурността си онлайн:

Избирай паролите си внимателно и разумно

Най-лесното и вероятно едно от най-важните неща, които можеш да направиш за защита на данни и профили е да имаш силна и надеждна парола. Важно е ти да си единственият, които ги знае и те да са трудни за отгатване.

Никога не избирай парола, която съдържа името ти, датата ти на раждане, име на детето ти или някаква друга информация, която е лесно достъпна.

Измисли си трудна за разпознаване парола. За да си сигурен в надеждността й, използвай фраза, известна само на теб, големи и малки букви, цифри и специални символи.

Използвай качествен антивирусен софтуер

Антивирусните софтуери дават важно ниво на сигурността ти онлайн. И макар, вероятно да имаш такъв на компютъра си, почти сигурно е, че телефонът ти не е подсигурен. Не забравяй да добавиш високо ниво на сигурност на всяко устройство, което използваш.

Не пропускай ъпдейтите на операционната система

Няма значение дали използваш телефон, лаптоп, настолен компютър, таблет или друго устройство – никога не пропускай ъпдейтите, тъй като те често засягат пропуски в сигурността на устройството.

Управлявай платежните си инструменти дистанционно в персонален акаунт

Наличието на онлайн профил, в който да можеш управляваш кредитната карта е изключително предимство. При кражба или съмнителна трансакция, можеш да блокираш картата си автоматично.

Не споделяй лична информация, освен ако не е необходимо

Понякога се налага да споделиш информация като адрес, телефон, банкови детайли в уебсайта, за да поръчаш онлайн и да може да бъдеш обслужен. Преди да предоставиш подобни лични данни обаче, увери се, че сайтът е автентичен и защитен с https протокол.

Използвай двуфакторна автентикация

Двуфакторната автентикация дава допълнително ниво на защита на твоите онлайн акаунти. Тя представлява допълнителна идентификация – към паролата ти може да бъде добавено потвърждение на телефонния ти номер, еднократен код за верификация, потвърждение чрез автоматичен мейл, които трябва да въведеш или пък някакви биометрични данни, за да достъпиш акаунта си.

Тази година благодарение на нова регулация на ЕС, свързана с по-високото ниво на защита на платежните инструменти, всички банкови, не банкови и финансови институции трябва да предоставят на своите клиенти допълнителна защита на онлайн плащанията чрез двуфакторна автентикация.

Двуфакторната автентикация изисква освен познатия до момента код за 3D защита, така и допълнително потвърждение за идентичността ти.

Ако търсиш по-голяма сигурност за финансовите ти инструменти, избери кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта предоставя на всички свои клиенти възможността да управляват картата си дистанционно – можеш да деактивираш определени действия, които да могат да се правят с нея, а можеш да я деактивираш временно и изцяло.

Това е полезно в случай, че получиш известие за съмнителна трансакция, загубиш картата си или бъде открадната.

Освен това, Бяла Карта предоставя на клиентите си двуфакторна автентикация на онлайн трансакциите. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш