Кандидатствай Вход
Онлайн бърз заем на помощ в 5 спешни ситуации

Онлайн бърз заем на помощ в 5 спешни ситуации

Вероятно си наясно къде точно отиват парите ти всеки месец. Бюджетът ти е разпределен между основните направления – жилище, транспорт, храна и сметки. Отделяш и поне някаква част от заплатата си за забавления и дрехи.

Какво обаче се случва, ако настъпи извънредна ситуация, която изисква голяма сума пари? Колкото и да планираш бюджета си, спешни ситуации могат да изникнат, когато най- малко очакваш.

Подготвен ли си за това? За съжаление, месечният бюджет на много хора е стриктно разпределен и ако твоят е така, вероятно нямаш отделен фонд за спешни случаи. В моментите, в които имаш нужда от пари за спешни ситуации, онлайн бързите кредити може да се окажат решение на проблемите ти.

Какво представляват бързите заеми?

Бързите кредити, известни още като „кредити до заплата“, „спешен кредит“ или „заем до заплата“ са решение за пари на заем в извънредни ситуации. Те са подходящ избор за хората, на които им трябват пари бързо, с облекчени изисквания за кандидатстване и с бърза процедура.

Сумите, които могат да ти бъдат отпуснати чрез бърз онлайн заеми са в размер от 100 до 6000 лева – в зависимост от продукта, който избереш. Можеш да ги изплащаш, както на вноски, така и изцяло в определен в договора ти за кредит срок.

Тегленето на бързи кредити е правилния избор при нужда от пари в спешни ситуации. Разбира се, това зависи от типа спешна ситуация, в която си, защото понякога не можеш да чакаш одобрение – макар то да става бързо.

Кредитната карта – помощ в спешни ситуации

Ако в някой случай парите не ти трябват до няколко часа, а сега и веднага. Подготви се за това. Не чакай нуждата да дойде и да те изненада. Вземи кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е твоето решение, с което ще имаш спокойствието да посрещнеш всяка нужда.

Тази гъвкава кредитна карта е с лимит до 5000 лева и без годишна такса за обслужване. Това означава, че Бяла Карта не ти струва нищо в месеците, в които не я използваш. При спешна нужда да покриеш разход, веднага можеш да я използваш.

Дори и да ти трябват пари на заем в брой, Бяла Карта е подходящия избор, защото с нея не плащаш такси при теглене на пари от банкомати в България.

В кои ситуации бързите заеми или кредитната карта могат да бъдат полезни?

Преди да изтеглиш онлайн кредит до заплата, замисли се дали разходът, който трябва да покриеш е наистина спешен.

Спешните ситуации, са онези неочаквани и непланирани събития, които застрашават финансовото или здравословното ти състояние или могат да ти попречат – пряко или косвено – да поддържаш финансите и бюджета си под контрол.

Какво не е спешна финансова ситуация?

Не е редно да определяме, като спешна финансова ситуация следните няколко неща:

  • Планиране на сватба
  • Посещение на сватба
  • Закупуване на подаръци за рожден ден или празник
  • Плащане на почивка
  • Освежителен ремонт на дома

Разбира се, има и много други, но факторите, които определят една ситуация като спешна са – те са неочакавни, оказват влияние върху здравето ти или влияят на способността ти да печелиш пари – или комбинация от трите.

Кои са 5 те най-често срещани спешни ситуации, които могат да повлияят на бюджета ти?

Загуба на работа

Загубата на работа може да бъде тежък момент както в личен, така и във финансов план. Дори и да успееш да се справиш с тревожността за промяната в професионалния ти живот, финансовите последици могат да се окажат големи.

Ако случайно загубиш работата си, която е единственият ти източник на доходи, и нямаш фонд за спешни случай, става трудно – дори невъзможно да покриваш ежедневните си разходи за живот.

Сметките, вноската по ипотечния кредит, разходите за храна – те не спират. В тези моменти е напълно обосновано да се обърнеш към онлайн бърз заем, за да си стъпиш на краката по възможно най-бързия начин.

Предимството на онлайн бързите кредити е фактът, че за някои от тях имаш шанс за одобрение дори без трудов договор. Имай предвид обаче, че в подобни ситуации трябва много добре да помислиш дали и как ще изплащаш задълженията си.

В случай, че отидеш на бюрото по труда и получаваш обезщетение за безработица, разпредели този разход внимателно, за да покриеш вноската по заема си.

Правилната преценка е изключително важна, за да не изпаднеш в дългова спирала, от която трудно ще се измъкнеш – дори и след като намериш нова работа.

Спешни медицински разходи

Медицинските разходи са може би спешната ситуация, която в никакъв случай не можеш да пренебрегнеш. Независимо дали става въпрос за стоматологични или други проблеми, посещението при докторите обикновено са съпътствани с големи суми пари.

Дори да имаш здравна застраховка. Не всеки проблем се покрива от здравната каса – това може да са разходи за изследвания, лекарства, спешни операции и друго.

Освен, че ще трябва  да платиш разходите около медицинския проблем, възможно е да си възпрепятстван да ходиш на работа и доходите на домакинството ти да намалеят. В тези момети, спокойствието и решението на проблема може да бъде онлайн кредит до заплата или твоята кредитна карта Бяла Карта, чийто лимит може винаги да ти бъде под ръка.

 

Спешен разход за ремонт на колата

Нуждата от ремонт на колата често се появяват в моментите, в които най-много се нуждаеш от тях. Разходите по поправката рядко са малки и почти винаги объркват месечния ти бюджет. Ако можеш да го отложиш до следващата заплата – идеално, но какво правиш, ако използваш колата си, за да ходиш до работното си място?

В такава ситуация ремонтът е спешна финансова ситуация, а бързите кредити – възможното решение. В друг случай обаче – дори бързия онлайн заем няма да може да ти помогне. Какво да правиш, ако случайно закъсаш на път и трябва да повикаш бърза помощ, а нямаш пари?

Сумата за извозване на автомобила е в размер на 200 лева,  а понякога и повече. Не можеш да чакаш одобрение за кредит – трябва ти решение сега и веднага. За подобни ситуации можеш да се подготвиш с вече одобрен кредит в джоба си.

Нещо подобно е и кредитна карта Бяла Карта. За нея кандидатстваш веднъж, а при одобрение можеш да разполагаш със сума в рамките на одобрения ти кредитен лимит, когато имаш нужда – бързо, лесно и сигурно.

Ремонт на апартамента

Разходите за ремонт у дома не търпят отлагане. Това е мястото, на което си почиваш, а добре направените домове дават сигурност, спокойствие, дори пазят здравето ти.

Разбира се, не говорим за ремонт, който може да бъде категоризиран като „освежителен“ или „разкрасителен“ като например да смениш плота в кухнята или да боядисаш стените, защото цветът ти е омръзнал.

Тук става дума за ситуации, които не търпят отлагане – спукана тръба, която те е наводнила, развален бойлер, проблем с електричеството, счупен прозорец или друго. Неприятните и изненадващи ситуации може да са много. Особено в по-старото строителство. В такива моменти, можеш да разчиташ на кредитна карта Бяла Карта.

Спешно пътуване

Независимо колко добре е организиран бюджетът ти, едва ли можеш да се подготвиш за наистина спешно пътуване. Може да се наложи да пътуваш далеч по много причини – приятел в нужда, погребение или друго.

В тези случаи, нямаш време да мислиш как ще се справиш с разходите до заплата и трябва да разчиташ на пари на заем – довери се на кредитна карта Бяла Карта. Когато Бяла Карта е в джоба ти можеш да имаш сигурността, че ще разполагаш с пари за спешни ситуации - винаги, когато имаш нужда.

Онлайн бързите кредити може да имат по-малки изисквания за кандидатстване спрямо кредитите предлагани от банкови институции. По-често е достатъчно да имаш валидна лична карта. Процесът на одобрение на тези заеми обикновено е бърз, често в рамките на няколко часа до няколко дни.

Максималният размер на заема, който можеш да вземеш онлайн зависи от твоята кредитоспособност и от кредитора. По-често онлайн кредитите варират от няколко стотин до няколко хиляди лева. Възможностите за погасяване варират според избраната от теб финансовата институция, но обикновено може да се връщат на месечни вноски или с еднократно плащане на определена дата.

За да кандидатстваш за онлайн бърз заем е достатъчно да имаш валидна лична карта. Разбира се, необходимите документи за кандидатстване може да се различават според финансовата институция.

Лихвените проценти за онлайн бързи кредити варират в зависимост от заемодателя, размера на заема и твоята кредитоспособност. Тези заеми може да имат по-високи лихвени проценти в сравнение с традиционните банкови заеми. Причината за това е достъпността им - шанс за одобрение лошо ЦКР или без изискване за трудов договор.  Какъвто и заем да теглиш, важно е  да прегледаш условията и да проучиш всички такси и допълнителни разходи.

Ако не си в състояние да погасиш заема навреме, това може да доведе до допълнителни такси и да повлияе негативно на твоята кредитна история. Ако изпитваш трудности, свържи се с издателя и виж дали може да се намери решение. Кредиторът може да предложи варианти за удължаване на срока на погасяване. Препоръчително е внимателно да обмислиш финансовото си положение и да проучиш алтернативите, преди да поискаш удължаване на срока на заема ти.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш