Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Какво е кредитен лимит и как се определя?

Кредитният лимит представлява максималният размер на кредита, който финансова институция отпуска на клиентите си. Кредитните лимити обикновено се определят на база извършена оценка на кредитоспособността на потребителите.

При нужда от увеличение на лимита на кредитната карта, трябва да проучиш възможностите и изискванията, които имат финансовите институции. Трябва да имаш предвид, че при някои продукти, по-високите лимити водят и до по-високи месечни разходи.

При вдигане на лимита има възможност минималната погасителна вноска да бъде увеличена. Добре е да се запознаеш с всички фактори преди да увеличиш лимита си.

Кредитният лимит на Бяла Карта е в размер от 100 до 5000 лева. Каква ще бъде сумата, зависи от кредитоспособността ти, която ще извършим след като кандидатстваш.

Хубавото е, че Бяла Карта няма годишна такса за обслужване на картата, което означава, че дори, ако бъдеш одобрен за сключване на Договор за кредит – няма да плащаш никакви годишни или месечни такси за обслужване.

Как се увеличава лимитът на кредитната карта?

Както лихвите по кредитни карти, изискванията за увеличаване на лимита са различни при разнообразните видове кредитни карти.

Ако вече имаш Бяла Карта – бързо и лесно може да увеличиш лимита си. Достатъчно е да си ползвал коректно Бяла Карта поне 2 месеца. Това ще ни позволи да правим периодични оценки на кредитоспособността ти и съответно - да увеличаваме кредитния ти лимит автоматично, ако резултатът от оценката покаже такава възможност.

Увеличение на лимит по кредитна карта Бяла Карта – стъпки

Увеличението на кредитния лимит по Бяла Карта е също толкова лесно, колкото кандидатстването. Стига да обслужваш коректно своята Бяла Карта, кредитният ти лимит може да бъде увеличаван периодично.

След като изминат 2 месеца, в които притежаваш и обслужваш редовно Бяла Карта, ние можем да извършваме нова оценка на кредитоспособността ти с цел проверка на възможността отпуснатия кредитен лимит да бъде увеличен.*

В случай че не си съгласен с увеличението на кредитния ти лимит или искаш увеличение, но по-малко от автоматично одобреното, може да ни се обадиш на 0700 20 140 или  да ни пишеш на help@bialakarta.bg.

Защо кредитна карта Бяла Kарта?

Бяла Карта е гъвкава и достъпна кредитна карта без изискване за предоставяне на трудов договор. За какъв лимит ще бъдеш одобрен зависи от доходите ти и оценката на кредитоспособността, която ще бъде извършена след кандидатстването ти.

За Бяла Карта можеш да кандидатстваш и да бъдеш одобрен дори с влошена кредитна история. Имай предвид, че в този случай отпуснатият кредитен лимит може да бъде по-нисък от очакваното.

Това обаче няма да е проблем, защото увеличаването му е лесно и може да се случи само след 2 месеца*, ако са изпълнени условията за това. Определянето на кредитните лимити по Бяла Карта е индивидуално и е съобразено с възможностите на клиентите.

Причината поради която не ти е отпуснат първоначално максималният лимит е отговорността, която носим към клиентите си. Създали сме скоринг система, която цели да предпази клиентите ни и да ги постави в ситуация, в която да не могат да покриват задълженията си.

Ето защо, дори да си одобрен за по нисък кредитен лимит по Бяла Карта, можеш да се възползваш от него и  да го приемеш. С времето лесно и бързо ще можеш да го увеличиш. Напълно безплатно, изцяло онлайн или по телефон, без да се налага да напускаш офиса или дома си, ще получиш становище.

*Важи за клиенти, сключили договор след 21.09.2022г.. 

Вдигане на лимит на кредитна карта
Купчини монети и количка за пазаруване

Трябва ли да намалиш лимита на кредитната си карта?

Прочети повече Бутон с дясна стрелка
Вдигане на лимит на кредитна карта
Купчини монети и количка за пазаруване

Кредитни рейтинги и лимити

Прочети повече Бутон с дясна стрелка
Вдигане на лимит на кредитна карта
Купчини монети и количка за пазаруване

Всичко, което трябва да знаеш за лимита на кредитната карта

Прочети повече Бутон с дясна стрелка

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб