Кандидатствай Вход
Кредитната карта като алтернативна на кредита - теглиш веднъж, ползваш всеки месец

Кредитната карта като алтернативна на кредита - теглиш веднъж, ползваш всеки месец

Какви са разликите между кредитната карта и кредита?

Когато става въпрос за избор между кредит и кредитна карта, трябва да знаеш, че все пак и двете алтернативи си имат плюсове и заслужават да бъдат използвани.

Кредитните карти са идеални за краткосрочни разходи, които можеш да изплатиш в рамките на един месец, докато заемите са предназначени основно за дългосрочни разходи, финансират голяма покупка или консолидират множество дългове. 

Точно затова е добре да разграничаваш нуждите си - кога е добре да изтеглиш потребителски кредит и кога кредитната ти карта ще ти свърши чудесна работа да покриеш даден разход, без да намесваш банков заем.

Кредитната карта като алтернативна на кредита - теглиш веднъж, ползваш всеки месец

Твоето решение дали да ползваш кредитна карта или потребителски кредит ще зависи от твоя кредитен рейтинг, колко искаш да заемеш и до колко време трябва да върнеш средствата. 

Имай предвид, че тези фактори са определящи при избора на източник на допълнителни финанси. 

Ако например ти трябва огромна сума пари в брой, за да финансиваш малък бизнес, може би кредитната карта няма да бъде достатъчна като помощник при финансирането и ще трябва да се възползваш от услугите на кредиторите.

Какво трябва да знаеш за кредитните карти?

Като общо правило, кредитните карти са необезпечени, за разлика от някои кредити.

Поради някои от особеностите си, кредитните карти са най-добри помощници за краткосрочно финансиране.

Един от най-големите плюсове на кредитната карта е, че веднъж получиш ли я, ти не си длъжен да я ползваш веднага, нито дори всеки месец. 

Тя може просто да стои в портфейла ти, чакайки удобен момент да финансира някое твое начинание. 

Разполагайки с кредитна карта, ти разполагаш с допълнителни парични средства по всяко време и на всяко място. 

Кредитната карта е един вид одобрен кредит в джоба ти, който можеш да използваш, както прецениш - всеки месец или веднъж годишно.

Няма да е необходимо да кандидатстваш за кредит, да се свързваш с банка и да носиш документи, за да получиш одобрение за заем. 

Ако изникне неочаквана ситуация, която изисква голям разход, ти вече ще си напълно готов да се справиш с нея. 

Защо? Защото ще притежаваш кредитна карта и средства по нея, които можеш да използваш на момента.  

Така ти вече имаш едно одобрение за кредит, при това - за какъвто си поискаш размер до даден лимит. 

Не трябва през определен период да кандидатстваш за малки суми пари, само и само да покриеш належащи разходи, защото ти вече имаш тези пари в джоба си, благодарение на  кредитната ти пластика. 

А използвайки кредитна карта Бяла Карта, ти не само ще можеш да се разплащаш онлайн с нея, но ще можеш да я използваш при теглене на пари в брой от банкомати в България, без никаква такса. 

Така, освен плащайки с пластиката, кредитна карта Бяла Карта ти дава възможност да харчиш и пари в кеш, без допълнителни такси за това. 

Всичко това означава, че именно кредитна карта Бяла Карта е изключително гъвкав помощник за справянето ти с краткосрочни и непредвидени разходи. 

Кредитна карта Бяла Карта е международна карта, която можеш да използваш, както в страната, така и в чужбина. 

Можеш да я използваш при теглене на пари в брой от банкомат или при нужда за плащане с кредитна карта на ПОС или онлайн. 

Нейният кредитен лимит е до 3000 лева, за да можеш да я използваш за голяма част от ежедневните си покупки.

Можеш да кандидатстваш за нея както онлайн, така и по телефон, а ние ще я доставим до дома ти. 

Най-хубавата новина е,че за разлика от стандартните банкови заеми, продукт като кредитна карта Бяла Карта не те таксува с допълнителни разходи за поддръжка

Това е така, защото кредитна карта Бяла Карта не е банково разплащателно средство, а се издава от небанкова институция. 

Мисията на кредитна карта Бяла Карта е да бъде достъпното кредитно средство, от което могат да се възползват различни потребители. 

А разумното използване на кредитна карта Бяла Карта ще ти изгради и желаната добра кредитна история. 

Именно тя ще бъде решаващ фактор, когато решиш да кандидатстваш за по-голям размер кредит.

Надяваме се посочената информация да ти е полезна, за да разграничиш кога да ползваш кредитна карта и кога кредит.

Не бива да забравяш да използваш кредитна карта само за покупки, които ще можеш да изплатиш до датата на падежа, като дневни разходи или месечни сметки. 

Можеш да използваш парични средства или дебитна карта за същите покупки, но кредитните карти имат предимства извън свободното краткосрочно финансиране. 

Много кредитни карти имат редица предимства, свързани с използването им и практически ти носят добавена стойност, като отстъпки в партньорска мрежа например.

Какво трябва да знаеш за кредитите?

Личните заеми от своя страна могат да бъдат обезпечени или необезпечени. 

Те обаче не носят допълнителни плюсове, като отстъпки в търговски обекти, както някои кредитни карти като кредитна карта Бяла Карта.

От друга страна, заемите също са в състояние да подобрят кредитната ти история - ако ги изплащаш навреме. 

За разлика от кредитните карти, личен заем е "вноска" дълг - получаваш пари в еднократна сума и разпределяш плащания за определен период от време - обикновено от няколко месеца до пет години. 

Твоите заемни плащания ще включват главницата и лихвата.

Персоналните заеми се използват най-добре за по-дългосрочно финансиране. Това може да включва неща като разходи започване на малък бизнес или консолидиране на дългове.

Понякога заемите имат добри условия и ниски лихвени проценти, които са по-добри, дори от условията на някои кредитни инструменти на пазара.

Кредитните карти и кредитите могат да се използват като инструменти за прехвърляне на множество дългове в еднократно плащане. И това е опция, от която не бива да се отказваш.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш