Кандидатствай Вход
На какво да обърнеш внимание при използване на кредитната карта в чужбина?

На какво да обърнеш внимание при използване на кредитната карта в чужбина?

  • Бяла Карта
  • 21.11.2018
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1261

Кредитната карта безспорно е най-подходящият инструмент за реализиране на покупки и разплащания, когато си на бизнес пътуване или екскурзия в чужбина. Тя ти предоставя най-голяма бързина, удобство и сигурност при извършване на въпросните покупки и разплащания. И все пак, за да се възползваш максимално от полезните свойства на кредитната карта, е нужно да я използваш по правилния начин. В следващите редове ще изведем накратко основните неща, на които трябва да обърнеш внимание при употреба на кредитната карта в други държави и части на света. 

1. Достъпност – разбира се, на първо място трябва да се увериш, че кредитната карта, която притежаваш, се признава в съответната държава и може да бъде използвана без никакъв проблем. За да не се натъкнеш на неочаквани проблеми и неприятни ситуации, те съветваме преди предприемане на пътуването да поискаш информация по този въпрос от кредитната компания. Ако се нуждаеш от кредитна карта, която да бъде до теб, независимо към коя дестинация си се отправил, то кредитна карта Бяла Карта е най-добрият избор. Бяла Карта е международна кредитна карта, призната по света и служеща за разплащане във всякакъв тип търговски обекти, места и институции. 

2. Уведомяване на кредитната компания – когато ти предстои пътуване в чужбина, по време на което смяташ да използваш своята кредитна карта, задължително трябва да уведомиш за това пътуване съответната кредитна компания. В противен случай би било подозрително, ако изведнъж с кредитната ти карта започнат да се извършват транзакции от съвсем различни държави и части на света. Това може да принуди служителите на кредитната компания временно да блокират картата с оглед предотвратяването на финансови измами и източване на средства. Ако не искаш да изпаднеш в подобна неприятна ситуация, преди заминаването се свържи с кредитната компания и предостави необходимата информация във връзка с датите и дестинациите на пътуването.

3. Предпазване от измами – докато си в чужбина, трябва да си особено внимателен по отношение на това къде използваш своята кредитна карта за покупки и разплащания. Избягвай употребата на кредитна карта в търговски обекти, за чиято коректност и надеждност не си напълно сигурен. Също така се възползвай от всички защити и мерки за сигурност, предоставяни от съответната кредитна компания. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта, например, получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат винаги от мобилното си или десктоп устройство. Във въпросния потребителски профил се съдържа пълната история на направените с кредитната карта транзакции, както и всякаква друга информация, която може да е полезна за тях.  

4. Провери вариантите за потребителско обслужване – потребителското обслужване и асистенцията от страна на служителите на компанията, издаваща твоята кредитна карта, ще са ти по-нужни от всякога по време на пътувания извън България. Затова провери вариантите за получаване на такова потребителско обслужване, за да си наясно какво да правиш при възникване на някакъв проблем или нередност. Можеш да бъдеш сигурен, че екипът на кредитна Бяла Карта е винаги готов да ти помогне с каквото е възможно. За целта сме създали 24/7 телефон, на който да се обаждаш по всяко време и да получаваш необходимите ти информация и съдействие.

5. Приготви си резервна опция – независимо от защитните мерки, които си взел срещу финансови измами, блокиране на кредитната карта и други неприятни ситуации, все пак по време на международно пътуване е възможно да стане всичко. Поради тази причина е хубаво да си подготвиш резервна опция за разплащане в случай на нужда. Въпросният резервен вариант може да е свързан с носене на друга кредитна карта или пък на достатъчно количество пари в брой. Не ти препоръчваме опцията с носене на дебитна карта, защото тя е директно свързана с твой банков акаунт и създава по-висок риск от източване на лични средства.       

6. Използвай всички изгодни възможности, предлагани от кредитната карта, които биха могли да направят пътуването ти още по-леко и приятно. Тези възможности в повечето случаи са свързани с резервирането на полети, запазването на стаи в хотели, както и извършването на покупки от различни търговци. Кредитна Бяла Карта например лесно може да се превърне в твоята клубна кредитна карта, благодарение на която да получаваш значителни промоции и намаления при извършване на покупки в широка мрежа от партньорски обекти.

Кредитна карта Бяла Карта е инструментът, който задължително трябва да вземеш със себе си при предприемане на международно пътуване. Удобна за използване и призната навсякъде по света, тази кредитна карта ще ти гарантира необходимата финансова сигурност и спокойствие по време на цялото пътуване. Кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която се съобразява само и единствено с теб и твоите лични навици, интереси и предпочитания. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш