Кандидатствай Вход
Защо е по-добре да плащаш с кредитната си карта?

Защо е по-добре да плащаш с кредитната си карта?

Много хора използват кредитната си карта само при наложителни обстоятелства или в случаи, когато имат спешна нужда от парични средства. Знаеш ли, че всъщност кредитната карта е добре да се използва значително често. 

Независимо дали пазаруваш онлайн или резервираш самолетни билети. Без значение дали обичаш да плащаш по банков път или в брой. Кредитната ти карта може да се окаже твоят най-добър помощник не само в пазаруването, но и в изграждането на висок кредитен рейтинг, което ще те направи кредитоспособен за много банкови и небанкови институции. 

Разбира се, не бива да забравяш, че правилното използване на кредитна карта е неизменно свързано с редовното погасяване на месечните вноски. Ако използваш разумно кредитната си карта, ще разбереш, че задълженията по нея не играят ролята на тежест за теб. Напротив, те са инструмент, който ти използваш, за да помагаш на себе си.

Ще ти дадем няколко пояснения, защо е препоръчително да плащаш с кредитната си карта, дори когато става въпрос за малки суми.

Защо да плащаш с кредитна карта?

Подобряваш кредитоспособността си

Навярно знаеш, че всеки, който се стреми да подобри кредитоспособността си, се сдобива с кредитна карта. Това е така, защото с кредитната карта ти трупаш точки, с които градиш една добра кредитна история. 

Така, стъпка по стъпка, ти повишаваш своята кредитоспособност. Това важи, дори когато използваш кредитната карта, за да плащаш малки суми с нея. Единственото условие е да погасяваш месечните си вноски навреме.

Честото и правилно използване на кредитната ти карта е възможно да доведе до по-добра кредитоспособност, изчислена от банките и небанковите институции. А това е един от факторите, които ще повлияят положително на последващото ти одобрение за кредит, кредитна карта или дори ипотека. 

Или иначе казано – за да те одобрят за кредит или ипотека, особено в голям размер, то първо трябва да имаш кредитна карта. Това, разбира се, не е задължително условие, но напоследък е често срещано.

Намаляваш лихвения процент по бъдещи кредити

Ако планираш да кандидатстваш за жилищен кредит в голям размер, то за твоето одобрение ще бъдат взети предвид доста фактори. И един от тях включва наличието на кредитна карта. Ако плащаш често с кредитната си карта, това ще се отрази в кредитната ти история и всяка една институция ще може да го види.

За да ти отпусне жилищен кредит, например, въпросната компания първо ще анализира кредитоспособността ти. Ако в случая ти си погасявал редовно вноските по своята карта, то най-вероятно ще бъдеш оценен добре, а това автоматично ще се отрази на лихвения процент, който кредитиращата компания планира да ти предложи. 

Тоест, имаш реален шанс да понижиш лихвения си процент, стига да си използвал кредитната карта редовно.

С Бяла Карта това няма да те затруднява, защото тя е създадена, за да пазаруваш с нея не само онлайн, но и в различни обекти. Като допълнение, с Бяла Карта можеш свободно да теглиш пари от банкомат, без да заплащаш такса за това. Тя е пригодена специално за теб и е изгодна във всеки един момент.

По-висок кредитен лимит

Освен бъдещото ти одобрение за ипотеки и големи заеми, плащането с кредитна карта увеличава възможността да ти бъде отпуснат по-висок кредитен лимит на кредитната карта, която ползваш в момента.

Съветваме те, ако намираш за нисък кредитния си лимит на Бяла Карта, да пазаруваш по-често с нея, за да увеличиш шанса си за по-големи отпуснати суми, с които да разполагаш. Помни, че Бяла Карта ти предлага кредитен лимит до 3000 лв..

Освен подобряването на кредитоспособността си, разплащането с кредитна карта има и редица други плюсове, които не са свързани с кредитния ти профил и взаимоотношения с кредитиращи институции.

Лесно и бързо плащане

Истината е, че кредитните карти са по-лесни за разплащания. Освен това са по-масови от дебитните карти. С кредитна карта можеш да платиш буквално навсякъде, без значение дали си в ресторант, хотел или магазин. Разбира се, това се отнася за всички международни кредитни карти Mastercard, VISA или други.

Един от главните плюсове на кредитна Бяла Карта е именно начинът на използване – лесен и бърз. Освен това, кредитна Бяла Карта е международна карта, което я прави още по-масов инструмент за разплащане, тъй като се приема във всякакви обекти, навсякъде по света. А, както знаеш, Бяла Карта е предназначена не само за България, но за използване и в чужбина.

Сигурно и безопасно плащане

Плащането с кредитна Бяла Карта е много по-безопасно и сигурно от това в брой. Например, ако кредитната ти карта е изгубена или открадната, ти можеш веднага да се обадиш на компанията, която я обслужва и да блокираш картата. 

По този начин се предпазваш от евентуална злоупотреба с нея и си спестяваш много главоболия. В другият случай, плащайки в брой, ако парите ти бъдат загубени или откраднати, то със сигурност си ги изгубил безвъзвратно.

Ако не приемат плащания с карта и ти се наложи да имаш пари в брой, Бяла Карта е идеална за целта. Не е необходимо винаги да носиш кеш в себе си, за да се подсигуриш. С нея няма да е необходимо да плащаш такса при теглене в брой от банкомати в България. 

Улови момента

Ако попаднеш на изключително изгодна сделка или видиш продукт, който винаги си искал да купиш, а точно сега е на промоционална цена, кредитната карта е перфектният начин да уловиш момента. Не винаги можеш да разполагаш с пари в брой и всички знаем, че има моменти, когато виждаш нещо наистина изгодно, но не можеш да го закупиш. 

Тогава кредитна Бяла Карта е способна да ти помогне да се сдобиеш с това, за което винаги си мечтал. Независимо дали трябва да плащаш по банков път или в кеш, Бяла Карта е твоят помощник. С кредитна Бяла Карта си способен да теглиш пари в брой, без да заплащаш такса за това.

Можеш да разчиташ на кредитната си карта винаги, когато имаш нужда от допълнителни средства и не искаш или не можеш да използваш своята дебитна карта. 

Надяваме се, че сме ти помогнали в избора на начин на пазаруване и сме те улеснили в купуването на подаръци. Така освен, че ще зарадваш любимите си хора, но и ще помогнеш на себе си, подобрявайки кредитния си рейтинг и създавайки добра кредитна история - с помощта на Бяла Карта.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш