Кандидатствай Вход
6 мита за кредитните карти /част 1/

6 мита за кредитните карти /част 1/

  • Бяла Карта
  • 21.02.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1809

Кредитните карти отдавна се превърнаха в лесно и удобно средство за разплащане, благодарение на което всеки може да разполага с пари, когато и където си поиска. Независимо дали искаш да купиш подарък за любимия човек, да резервираш самолетен билет, да се сдобиеш с промоционален ваучер онлайн или просто да сърфираш из интернет, търсейки изгодни офети, кредитната карта е твоят неизменен помощник. В днешно време има различни видове кредитни карти, предлагащи разнообразие от бонуси и отстъпки на клиентите си. Бяла Карта е кредитната карта, която се издава от небанкова институция и поради тази причина ти осигурява предимства, които останалите кредитни карти трудно биха ти предложили. Например, с кредитна Бяла Карта можеш да разполагаш с пари в кеш навсякъде, защото ние не ти взимаме такса за теглене от банкомат. Този плюс на Бяла Карта е една от многото причини, хиляди българи да я предпочитат като разплащателно средство.

Разбира се, едновременно с популярността на кредитните карти, нарастват и спекулациите за тях и за това как те влияят на кредитната история. Повечето хора си мислят, че са запознати с кредитната карта като инструмент за разплащане, но дали всъщност е така?

Има редица теории за разнообразните кредитни карти и как трябва да бъдат използвани. Има и множество митове за разплащането с тях. Затова ние ще ти помогнем да се запознаеш с това платежно средство, използвано от толкова много българи. И рабира се, ще ти дадем информация, чрез която да избереш правилната кредитна карта за теб.

Виж кои са най-разпространените митове за кредитните карти и каква е истината, която се крие зад тях:

1. Твоят адрес може да попадне в „черен списък“

Всъщност няма такова нещо, като „адреси в черния списък“. Ако някой ти е казал, че не е е получил кредит, защото адресът, на който живее е свързан отпреди с нередовни кредитополучатели, то може да си сигурен, че причината се крие другаде. Кредитните институции оценяват индивидуално всеки кредитополучател и отчитат основно кредитоспособността му и редовните погасявания по предишни кредити. Дори адресът, на който живееш да е имал предишни собственици, то тяхната кредитна история не влияе на твоя кредитен рейтинг и в това можеш да бъдеш абсолютно сигурен. Точно затова Аксес Файнанс е компанията, която има индивидуален подход към всеки клиент и ще ти предложи не само сигурно финансиране, но и кредитна карта, подходяща точно за теб.

2. Ако твоят партньор има лоша кредитна история, то това ще навреди и на твоя кредитен рейтинг

Поредният мит, който е далеч от истината. Всъщност това може да навреди на твоя кредитен рейтинг, само, ако със съпруга/съпругата ти имате обща ипотека или кредит. Но на практика бракът или съжителството с някого, само по себе си не води автоматично до финансова връзка помежду ви. Аксес Файнанс разглежда индивидуално всеки кредитополучател и ти гарантираме, че за да получиш Бяла Карта, ние не вземаме предвид кредитната история на твоя партньор в живота, именно, защото процедираме като поставяме фокуса само върху клиента. Това означава, че нямаш поводи за притеснение, особено, ако ти самият имаш добра кредитна история.

3. Колкото по-малко използваш кредитната си карта, толкова по-добър кредитен рейтинг ще имаш

Ето това е един мит, който може да ти изиграе лоша шега, ако повярваш в него. Трябва да знаеш, че кредитният ти рейтинг, спрямо който се съди дали си надежден кредитополучател или не, всъщност се базира на твоите минали погасявания по кредити и кредитни карти. Или с други думи – ако си ползвал често кредитната си карта, независимо дали за малки или големи суми, и след това си погасявал всичко редовно, то това означава, че ти имаш солидно доказателство, че си платежоспособен кредитополучател. Така кредитната институция вижда това доказателство и може по-лесно да реши да ти отпусне още парични средства. В другият случай, ако не си ползвал често кредитната си карта, то ти нямаш почти никаква кредитна история. И именно това прави решението на финансиращата институция, дали да те кредитира повторно, значително по-трудно. Причината е, че няма достатъчно доказателства, че ти си погасяваш вноските редовно.

Затова трябва да имаш предвид, че е препоръчително да използваш кредитната си карта, особено, когато имаш редица отстъпки и привилегии с нея, както е с Бяла Карта. С множеството промоционални оферти в Белият магазин, отстъпките от наши партньори и липсата на всякакви такси при теглене от банкомат, ти имаш възможност да използваш Бяла Карта по всяко време и навсякъде, когато имаш нужда от нея. При това, дори можеш да спестяваш, докато пазаруваш от нашата партньорска мрежа, което прави кредитна Бяла Карта още по-лесна и изгодна за теб. И не забравяй, че по този начин ще подобряваш кредитния си рейтинг и пазарувайки с Бяла Карта ще ставаш все по-надежден кредитополучател.

Виж кои са останалите митове за кредитните карти в нашия следващ материал.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш