Кандидатствай Вход
6 мита за кредитните карти /част 1/

6 мита за кредитните карти /част 1/

Кредитните карти отдавна се превърнаха в лесно и удобно средство за разплащане, благодарение на което всеки може да разполага с пари, когато и където си поиска. 

Независимо дали искаш да купиш подарък за любимия човек, да резервираш самолетен билет, да се сдобиеш с промоционален ваучер онлайн или просто да сърфираш из интернет, търсейки изгодни оферти, кредитната карта е твоят неизменен помощник.

В днешно време има различни видове кредитни карти, предлагащи разнообразие от бонуси и отстъпки на клиентите си. 

Бяла Карта е кредитната карта, която се издава от небанкова институция и поради тази причина ти осигурява предимства, които останалите кредитни карти трудно биха ти предложили. 

Например, с кредитна Бяла Карта можеш да разполагаш с пари в кеш навсякъде, защото ние не ти взимаме такса за теглене от банкомат.

Този плюс на Бяла Карта е една от многото причини, хиляди българи да я предпочитат като разплащателно средство.

Разбира се, едновременно с популярността на кредитните карти, нарастват и спекулациите за тях и за това как те влияят на кредитната история. Повечето хора си мислят, че са запознати с кредитната карта като инструмент за разплащане, но дали всъщност е така?

Има редица теории за разнообразните кредитни карти и как трябва да бъдат използвани. Има и множество митове за разплащането с тях. 

Затова ние ще ти помогнем да се запознаеш с това платежно средство, използвано от толкова много българи. 

И разбира се, ще ти дадем информация, чрез която да избереш правилната кредитна карта за теб.

Виж кои са най-често срещаните митове за кредитните карти и какво стои за тях. 

В днешната статия ти споделям 3 мита за кредитните карти, а в следващата статия ще научиш и останалите. 

1. Твоят адрес може да попадне в „черен списък“

Всъщност няма такова нещо, като „адреси в черния списък“. Ако някой ти е казал, че не е е получил кредит, защото адресът, на който живее е свързан отпреди с нередовни кредитополучатели, то може да си сигурен, че причината се крие другаде. 

Кредитните институции оценяват индивидуално всеки кредитополучател и отчитат основно кредитоспособността му и редовните погасявания по предишни кредити. 

Дори адресът, на който живееш да е имал предишни собственици, то тяхната кредитна история не влияе на твоя кредитен рейтинг и в това можеш да бъдеш абсолютно сигурен. 

Точно затова Аксес Файнанс е компанията, която има индивидуален подход към всеки клиент и ще ти предложи не само сигурно финансиране, но и ще получиш одобрение за кредитна карта, подходяща точно за теб.

2. Ако твоят партньор има лоша кредитна история, то това ще навреди и на твоя кредитен рейтинг

Поредният мит за кредитните карти, който е далеч от истината. Всъщност това може да се отрази на твоя кредитен рейтинг само, ако със съпруга/съпругата ти имате обща ипотека или кредит

Но на практика бракът или съжителството с някого, само по себе си не води автоматично до финансова връзка помежду ви и не означава, че ще доведе до проблем с кредитната ти история.

Аксес Файнанс разглежда индивидуално всеки кредитополучател и ти гарантираме, че за да получиш Бяла Карта, ние не вземаме предвид кредитната история на твоя партньор в живота, именно, защото процедираме като поставяме фокуса само върху клиента. 

Това означава, че нямаш поводи за притеснение, особено, ако ти самият имаш добра кредитна история.

3. Колкото по-малко използваш кредитната си карта, толкова по-добър кредитен рейтинг ще имаш

Ето това е един мит, който може да ти изиграе лоша шега, ако повярваш в него. 

Трябва да знаеш, че кредитният ти рейтинг, спрямо който се съди дали си надежден кредитополучател или не, всъщност се базира на твоите минали погасявания по кредити и кредитни карти.  

Или с други думи – ако си ползвал често кредитната си карта, независимо дали за малки или големи суми, и след това си погасявал всичко редовно, то това означава, че ти имаш солидно доказателство, че си платежоспособен кредитополучател

Така кредитната институция вижда това доказателство и може по-лесно да реши да ти отпусне още парични средства. 

В другият случай, ако не си ползвал често кредитната си карта, то ти нямаш почти никаква кредитна история. 

И именно това прави решението на финансиращата институция, дали да те кредитира повторно, значително по-трудно. 

Причината е, че няма достатъчно доказателства, че ти си погасяваш вноските редовно.

Бонус мит: Всички кредитни карти не са подходящи за теглене на пари от банкомати. 

Това не е съвсем вярно. Да, на пазара има различни продукти, подходящи за различните потребители. 

Бяла Карта например е продукт, който е създаден с мисъл за нуждите на потребителите, които използват картите си не само за плащания на ПОС и онлайн, но и искат да разполагат с пари в кеш. 

Ето защо, за разлика от други кредитни карти на пазара, с Бяла Карта не е необходимо се притесняваш, че ти трябват пари в брой. 

С кредитна карта Бяла Карта можеш да забравиш както за такса за обслужване, така и за таксите за теглене на пари от банкомат в рамките на България, защото тя няма такси.Виж кои са останалите митове за кредитните карти в нашия следващ материал.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш