Кандидатствай Вход
Потребителските групи, които най-често използват кредитни карти

Потребителските групи, които най-често използват кредитни карти

  • Бяла Карта
  • 28.01.2020
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 996

Без съмнение, кредитната карта е финансов инструмент, способен да предостави на притежателя си бързина, сигурност и удобство при покупки и разплащания, както и още редица преимущества в ежедневието. При всички случаи, можем да откроим няколко групи потребители, които най-често се възползват от ползите и предимствата на кредитните карти. Това са най-вече потребители, чиито постоянни навици, професионални или лични дейности, са пряко свързани със свойствата на въпросните финансови инструменти. Ето кои са споменатите групи потребители:

Млади хора 

Все повече млади хора разбират колко полезна би могла да бъде кредитната карта за тях в процеса по извървяване на първите стъпки към финансова и житейска независимост. Още по време на студентските години е възможно тя да им помогне за покриването на някои спешни и неотложни разходи – за квартира или общежитие, за храна, за студентски такси и т.н. Благодарение на кредитната карта, няма да се налага младежът да тича при своите родители всеки път, когато има нужда от финансова подкрепа и помощ. В допълнение, разумното използване на кредитната карта спомага за повишаване на неговия кредитен рейтинг, което в бъдеще ще му даде по-добри възможности и перспективи при кандидатстване за потребителски или жилищни кредити, както и при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти.

Хора на средна възраст 

За хората на средна възраст, които вече са създали семейства и дори имат малки наследници, кредитната карта също е незаменим помощник в ежедневието. От една страна, тя им спестява време и усилия, правейки всички техни покупки значително по-бързи, лесни и удобни. От друга, кредитната карта е способна да им предостави допълнителни финансови средства винаги, когато имат нужда от такива – медицински разходи, спешни плащания по заеми или ипотеки, временно оставане без работа и т.н. Кредитната карта носи финансова сигурност и спокойствие както за нейния притежател, така и за цялото му семейство. 

Шопинг маниаци 

Разбира се, няма как да пропуснем шопинг маниаците, когато става въпрос за кредитни карти. При често пазаруване в различни и непознати търговски обекти кредитната карта е доста по-добра опция за разплащане от дебитната. Тя не е свързана директно с твой банков акаунт и съответно не крие риск от източване на личните ти финансови средства. Освен това, редица кредитни карти предоставят на притежателите си специални предложения и оферти. Кредитна карта Бяла Карта например лесно може да бъде използвана като клубна кредитна карта, с която да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти.

Пътуващи хора 

В това число включваме хората, на които често им се налага да пътуват в чужбина както по професионални, така и по лични поводи. Такива хора имат нужда от подходяща международна кредитна карта, способна да им гарантира финансовото спокойствие по време на самите пътувания. Идеална за целта е кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще забравиш изцяло за финансовите си притеснения и ще можеш да се насладиш в пълна степен на своето пътуване.

Хора, посещаващи често спортни и културни събития 

Хората, които са чести посетители на различни спортни и културни събития (мачове, концерти, филмови прожекции и т.н.), също могат в максимална степен да се възползват от предоставяните от кредитните карти преимущества. Повечето компании – издатели на кредитни карти се ориентират към сключване на дългосрочни партньорства с организатори на подобни събития. Партньорства, които дават възможност на притежателите на съответните кредитни карти да получат предимство за закупуване на билети при ограничени количества такива, както и да си запазят ВИП места в залата или на стадиона.

Хора, които държат на своите потребителски права

В днешно време е много важно да държиш на своите потребителски права и да не позволяваш на никой търговец да ги нарушава. Кредитната карта е способна да ти окаже значителна помощ за последното. По-голямата част от кредитните карти на пазара гарантират на притежателите си удължени гаранции при закупуване на специфични категории продукти, като например електро- и домакински уреди. Удължени гаранции, благодарение на които при недостатъчно качествен уред ще имаш възможност да го замениш или да си получиш парите обратно.

Освен всичко споменато, твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти предостави и допълнителни мерки за сигурност при пазаруване и извършване на разплащания. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава достъп до собствен потребителски профил, в който може да влиза винаги от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил се виждат цялата история на направените трансакции и друга значима информация, свързана с кредитната карта. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и гарантирай надеждната защита на своите лични финанси!    

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш