Кандидатствай Вход
Пари за спешни случаи -какви са възможностите?

Пари за спешни случаи -какви са възможностите?

Когато възникнат финансови затруднения, може да се нуждаеш от пари бързо. Ако нямаш спешен фонд или други спестявания, за да се възползваш, може да се почувстваш така, сякаш няма добри възможности. Като внимателно прецениш избора си, можеш да се увериш, че си осигурил възможно най-добрите условия за твоята ситуация, с най-малък риск. Как обаче да стане това? Трябва да имаш предварителен план и информация какви са ти опциите да се сдобиеш с пари за спешни случаи.

Опции с по-нисък риск.

Преди да вземеш заем, адресирай съществуващите дългове. Може да успееш да преговаряш с кредитор за по-добри условия или намалени плащания по съществуващи дългове. Това може да освободи пари в брой за спешна помощ.

Рискове: Възможно е да заплатиш такси за рефинансиране на дългове или санкции за забавяне на плащането.

Говори с приятели или семейство.

Ако твой приятел или роднина е готов да ти даде пари назаем, за да ти помогне в неприятна ситуация, може да успееш да платиш много ниска лихва по заема.

Рискове: Ако по подразбиране или не си съгласен с условията, това може да влоши приятелството или семейните отношения. Това обаче няма да повлияе на кредитния ти рейтинг.

Потърси помощ от работодатели.

Някои работодатели предлагат заеми с ниски лихви, за да помогнат на работниците да преодолеят временни финансови затруднения. Кредитните съюзи и банките предлагат и лични заеми.

Заемай срещу собствения си капитал - заемането срещу собствения капитал или рефинансиране при изплащане може да бъде надежден начин да получиш пари в брой.

Продай непотребни за теб вещи онлайн.

Ако се нуждаеш спешно от пари в кеш, един от начините е да се сдобиеш с пари, чрез продажба на вещите си. Със сигурност имаш  редица ненужни неща вкъщи, които само събират прах или се чудиш в кой кашон да складираш. Всъщност, добра идея е подобни вещи да имат приложение и да могат да бъдат полезни на някой друг, ако за теб вече са непотребни. Точно затова трябва да ги имаш предвид като средства за изкарване на допълнителни пари. Ако инцидентно ти потрябват пари, можеш да преразгледаш вещите си и да пуснеш за онлайн продажба някои, които не употребяваш вече. Има редица уебсайтове, които са полезни за целта и могат да ти осигурят купувачи изключително бързо. Така, само за няколко дни, можеш да продадеш ненужните неща и да получиш съответно пари срещу тях.

Организирай си гаражна разпродажба.

Това е още един креативен начин да се сдобиеш с бързи пари, без да се занимаваш излишно с документации и други процедури. Просто селектирай нещата от къщата, които вече не използваш и направи своеобразна разпродажба пред вас. Тук може да включиш всякакви неща, включително и книги, електрически уреди и картини. Ще се учудиш колко хора ще намерят за интересни и потребни твоите забравени вещи и електроуреди.

Разбира се, нека не забравяме, че когато ти потрябват спешно пари, най-добре е да се довериш на сигурен източник. Или по-точно - да знаеш, че наистина може надеждно и гарантирано да получиш желаната сума по най-бързия начин. Някои от горните опции не винаги ще ти гарантират 100% бърза печалба на желана сума. Например продаването на неща в интернет е страхотна идея, но никой не може да ти гарантира, че на същия ден още някой ще купи твоята вещ и ти ще получиш до няколко дни парите. Точно затова е добре да имаш резервен вариант, такъв, който да действа при всякаква обстоятелства. Притежаването на кредитна карта Бяла Карта не ти коства нищо - никакви сложни документации и ходене по банкови клонове. Въпреки това, ако получиш одобрение, ти се сдобиваш бързо и лесно с кредитната карта. Имайки я в портфейла си, не ти струва нищо, но в случай, че изникне нужда да покриеш голям разход спешно, веднага можеш да се възползваш от средствата по картата. Тук трябва да се отбележи, че кредитна карта Бяла Карта ти дава възможност да теглиш пари от банкомат в България, при това без никаква допълнителна такса. Това означава, че не само, че ще имаш допълнителните средства, когато пожелаеш, но и ще са под формата, която искаш. С кредитна карта Бяла Карта можеш да плащаш онлайн, да пазаруваш в различни магазини, да ползваш редовни отстъпки от търговци и да градиш кредитна история. Бяла Карта ти дава лимит до 3000 лв. Не е нужно вече да чакаш датата, на която ще получиш заплатата си, защото не са зависим толкова много от този доход. В случай, че искаш да покриеш изненадващ разход, но не искаш да вземаш заем от приятел или да вземаш от спестяванията си, кредитна карта Бяла Карта е идеалното платежно средство.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш