Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Пенсионирането е важен етап в живота. Ако обаче човек не се е подготвил предварително, може да се окаже доста стресиращо. За жалост, както всички знаем, в повечето случаи пенсиите на българите са много ниски. Толкова, че пенсионерите понякога не могат да покрият разходи от първа необходимост – за храна, сметки и лекарства. Това създава необходимост от допълнително кредитиране – особено, когато възникнат непредвидени финансови ситуации. Хубавата страна на нещата е, че много банкови и небанкови финансови институции предлагат кредити за пенсионери.

Какво представляват кредитите за пенсионери?

Кредитите за пенсионери се различават от стандартните по няколко признака. Разликите се изразяват в това, че максималните суми, които могат да се изтеглят са по-ниски, а при изготвяне на погасителен план се гледа възрастта на кредитоискателя. При взимане на решението дали да бъде отпуснат кредит на пенсионер от съответния кредитор се взимат предвид кредитната му история, размерът на пенсията и други.

Освен банковите институции, небанковите също предлагат заем за пенсионери. Изборът на банка или небанкова кредитираща институция до голяма степен зависи от каква сума имаш нужда.

При необходимост на кредит до 1500 лв например – компаниите за „бързи“ кредити са подходящ вариант. Ако имаш нужда от по-големи суми – над 6000 лева например – можеш да се насочиш към банкова институция за потребителски кредит за пенсионери. Друга причина да избереш небанковата финансова компания е кредитната ти история. Ако търсиш кредит за пенсионер с влошено ЦКР – вероятността да получиш „да“ от този такъв тип компания е по-висок.

Още нещо, което трябва да съобразиш преди да избереш компанията, от която ще кандидатстваш е здравословното си състояние. Ако имаш някакви затруднения или здравословни проблеми, може да трябва да се спреш на финансови институции, предлагащи кредити за пенсионери с ТЕЛК.

Каквото и да избереш, на пазара има разнообразие от изгодни кредити за пенсионери.

Какво да избереш: кредит за пенсионери или кредитна карта?

Кредитите могат да се окажат добър вариант за пенсионерите, които имат нужда от еднократно подпомагане или по-високи суми пари, за да осъществят плановете си.

Ако искаш обаче да имаш пари до пенсия всеки месец, избери кредитната карта. Представи си например да имаш одобрен кредит 1500 лева в джоба си да и можеш винаги да реагираш, когато идва празник, изникне неочаквана ситуация или просто да купиш подарък изненада на внучетата. Подходяща за целта е Бяла Карта, която може да има кредитен лимит от 100 до 5000 лева. Можеш да кандидатстваш за нея и без трудов договор – стига да можеш да докажеш, че имаш лични доходи от пенсия, наем или друго.

Бяла Карта е без годишна такса за обслужване, което означава, че няма да ти струва нищо, ако не я използваш. В същото време, веднъж одобрен кредитния лимит е на твое разположение винаги, когато имаш нужда. Това ще ти спести време, усилия и такси и комисионни, които някои компании имат.

Как да кандидатствам за кредит за пенсионери?

Кандидатстването за кредит за пенсионери не е по-различно от кандидатстването, за който и да е кредит. Спрямо избора на кредитираща институция, можеш да изтеглиш кредит за пенсионери онлайн само срещу лична карта, в офис или да заявиш кредит по телефона.

Ако планираш теглене на потребителски кредит от банкова институция, може да се окаже, че трябва да посетиш клон, за да подпишеш договора или, за да предоставиш необходимите документи. След подаването на заявката за кредит за пенсионер,  е необходимо да изчакаш, за да разбереш дали си одобрен. В случай, че избереш кредит или кредитна карта за пенсионери от небанкова финансова институция, можеш да подадеш заявка за кредит онлайн или по телефона.  

Как се връща?

Как ще връщаш заема си зависи от компанията. Ако си избрал Бяла Карта, можеш да ползваш само толкова пари на заем, колкото са ти нужни, в рамките на отпуснатия ти кредитен лимит. Сумата, която си използвал ще е необходимо да върнеш изцяло до датата на падеж на всеки календарен месец. Имаш възможност да платиш и само минимална дължима сума, съгласно Договора. Ако в някой от месеците не си използвал Бяла Карта – не дължиш никакви такси или лихви. Ти решаваш кога и колко пари да ползваш или връщаш. Нашата препоръка е да внасяш цялата дължима сума всеки месец. 

Защо Бяла Карта?

Защото е бързо, лесно и удобно! Кандидатствай през сайта ни или ни се обади на телефон 0700 20 140. Ще минеш през процес на одобрение само веднъж, а после можеш да ползваш Бяла Карта като заем до пенсия всеки месец.

Можеш да се възползваш от нашите предимства, които са :

  • Бяла Карта е без годишна или месечна такса за обслужване на картата.
  • Нямаш такси, когато теглиш пари от банкомат в България и страните от ЕС.
  • При Бяла Карта можеш да кандидатстваш за заем без трудов договор - достатъчно е да имаш някакви лични доходи, с които да обслужваш задълженията си. Това може да е пенсия, наем или друго.

Бяла Карта ти дава доверие, сигурност и възможност да се насладиш на новия етап от живота си.

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб