Кандидатствай Вход
Блог Въведение

Велко Каменов

Последвай ме

Велко Каменов е Директор „Кредитен риск и анализ на данни“ в Аксес Файнанс. Той е част от групата на MFG от 2017 г., като започва кариерата си като Младши анализатор в дирекция „Кредитен риск и оптимизация на приходите“. Преминава през различни позиции, като от началото на 2020 г. е ръководител на анализаторски екипи, а от началото на 2022 г. е ръководител на Дирекция „Кредитен риск и анализ на данни“ в Аксес Файнанс. Дирекцията отговаря за Machine Learning системите за оценка и управление на кредитния риск.

Има магистърска степен по „Моделиране на големи масиви данни в икономиката и финансите“ от СУ „Св. Климент Охридски“ и професионален сертификат за Data Science от HardvardX (Инициатива за онлайн обучение на Хардвардския университет). Има допълнителни специализации по Machine Learning от онлайн обучения към Stanford University и Софтуерния университет в България.

Квалифициран е в изграждането на ефективни екипи за анализ на данни и разбработване на Machine Learning системи и процеси за максимизиране на печалбата на бизнеса.