Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Защо е важно да използваш кредитната си карта разумно?

За да не се превърне кредитната ти карта във финансово бреме, трябва да я използваш разумно. Разумната употреба се крие в това да разпознаваш покупките, които можеш да си позволиш и тези, които не можеш. А решението дали можеш да си позволиш даден разход се крие в отговора на въпроса: Имаш ли достатъчно финансови средства, с които бързо да изплатиш задължението, което ще генерираш с кредитната си карта?

Наличието на кредитна карта е предпоставка за импулсивни покупки. За да не се поддаваш на изкушения, в такива моменти разглеждай кредитната си карта не като платежно средство, а като кредит, който в даден момент ще трябва да платиш. По този начин няма да изпаднеш в ситуация на финансово затруднение с изплащането на дълга си.

Разбира се, когато става дума за спешни разходи, всички мисли за бъдещото изплащане на задължението отиват на заден план. В такива ситуации те съветваме редовно и на време да плащаш минималната дължима сума по кредита си и при първа възможност да се опиташ да погасиш цялото задължение.

Ако пък си от хората, които нямат притеснение, че ще могат да плащат вноските си навреме, кредитната карта е твоят финансов продукт. Тя може да едно изгодно разплащателно средство и с него, както с Бяла Карта, да се възползваш от редица предимства като липсата на такса при теглене от банкомати в страната или постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна