Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Защо е важно да плащаш вноските по кредитната си карта навреме?

Притежанието и ползването на кредитна карта носи със себе си и отговорността за навременното плащане на вноските по нея. Това е най-важното правило, което трябва да спазваш, без значение дали я ползваш често или по-рядко. Следи внимателно информацията от твоя кредитор по отношение на това кога трябва да плащаш вноските си и каква трябва е минималната дължима сума.

Идеалният вариант е към датата на падеж да заплатиш цялото натрупано задължение за периода. Но ако не успееш трябва да внесеш поне минималната дължима сума по твоя кредит. Всяка вноска на стойност над минималната дължима сума намалява общата сума на задължението ти и периода на изплащането му. Винаги когато имаш възможност, плащай по-голяма част от дълга си, за да го изплатиш по-бързо.

Изключително важно е да не допускаш закъснение на плащането или плащане, което не покрива минималната дължима сума по кредита ти. В такива ситуации твоят кредитор може да предприеме действия, които несъмнено ще имат негативни финансови последици за теб. Възможно е да ти бъдат начилени допълнителни такси, които ще увеличат дължимата от теб сума и ще удължат времето за изплащане на твоя кредит. Трябва да си наясно до какво може да доведе късното плащане на вноската ти, затова потърси информация от твоя кредитор. Политиката за таксуване на финансовата институция със сигурност е част договора ти с нея.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна