Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Какви са причините да получа отказ?

Отказ за Бяла Карта се дава, ако кандидатът не отговаря на изискванията за кандидатстване за такава. За да имаш право да кандидатстваш за Бяла Kарта, трябва да имаш навършени 18 години, да притежаваш валиден документ за самоличност (и той да е у теб в момента на кандидатстването)  и да имаш регулярни доходи. За да имаш шанс за одобрение за Бяла Карта не е необходимо или задължително да си нает на безсрочен трудов договор. Достатъчно е да имаш някакви регулярни доходи, с които би могъл да обслужваш задълженията на кредитната си карта - пенсия, майчинство, наем или друго. Ако си нает по граждански договор, също можеш да кандидатстваш за Бяла Карта.

Решението за отпускане на кредита се взема за всеки конкретен случай индивидуално след извършване на оценка за кредитоспособността на клиента. Оценката се извършва от нашата скоринг система, като се взима предвид предоставената от кандидата информация и извършените справки в съответните бази за оценка на кредитоспособност. Оценката е напълно обективна и автоматизирана.

Какво означава това? Когато пуснеш заявка за кандидатстване за Бяла Карта, започва процесът по проверка на твоята кредитоспособност.

Ще направим наша онлайн проверка в ЦКР, НАП и НОИ. Ако и тя потвърди информацията, която си ни предоставил, ще получиш становище. Ако се окаже, че не отговаряш на посочените изисквания, ще получиш отказ.

В случай че по някаква причина получиш отказ за Бяла Карта, можеш да кандидатстваш отново след 3 месеца, ако има промяна в твоя финансов или кредитен статус.

 


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна