Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Какъв е принципът за проследяване на кампании и комисионни?

За проследяване на кампании в нашата афилиейт програма, ние използваме бисквитки. Това са отрязъци код, който при сесия се прикачва от браузъра и създава уникална комбинация от устройство и браузър.

Всеки нов афилиат е задължен да интегрира код за проследяване на кампании на собствения си уеб сайт, на страницата за потвърждение на действията, който се подава от системата на Бяла Карта, от страницата с детайли за съответната кампания.

Предназначението на този код е да проследява потребителите, препратени от афилиатите и да записва действията, извършени от потребителите.

Кодовете на промоционалните инструменти са уникално генерирани от системата на „Аксес Файнанс“ AД за всеки инструмент, използван от всеки афилиат, което гарантира правилното проследяване на действията, извършени от потребителите, препратени от афилиатите във всяка кампания, в която афилиатите са активни.

Биксвитките, които генерираме в афилиейт инструментите по програмата на Бяла Карта са с период на действие 30 дни. Това означава, че ако потребител се регистрира в рамките на 30 дни след първото кликване на банер/ линк от кампанията на конкретен афилиат, то въпросният афилиат ще получи комисионна.

Ако в конкретен случай потребител е дезактивирал “бисквитките” си (това се случва рядко) то той ще остане извън обхвата на системата и неговите действия няма да могат да бъдат проследени. Следователно, за тези потребители афилиатът няма да получи комисионна, защото няма как да проследим, че полезното за нас действие идва от първоизточник - неговия сайт.

Комисионните, които изплащаме на нашите афилиати се калкулират на база получената статистика от проследяване на кампании за определен период от време.

Този период от време е промеждутък, през който действията на потребителите, пренасочени към уеб сайта на Бяла Карта от афилиата, генерират комисионни за него.

Периодът на действие е различен за всяка отделна кампания и се активира или реактивира с всеки клик, направен от потребител върху промоционалните инструменти, показвани на сайта на афилиата.

Комисионните се обработват от рекламодателя ежемесечно.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна