Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Как да добавя Бяла Карта в Google Pay™?

Най-лесният начин да добавиш своята Бяла Карта в Google Pay™ е директно през мобилното ни приложение. Натисни бутона за добавяне на картата в дигиталния портфейл (ще го откриеш точно под изображението на твоята пластика). Следвай стъпките за потвърждаване на картата. Това е.

Има и друг начин да добавиш своята Бяла Карта в Google Pay™  - като посетиш pay.google.com. Преди това се увери, че си логнат в своя google профил.

1. Влез в страницата Начини на плащане в google профила си.

2. Кликни върху Добавяне на начин на плащане.

3. В отворения прозорец въведи данните за картата си. Започни с 16-цифрения номер на картата, след това данните за валидност и CVC код. Името и адресът ти трябва да са въведени автоматично от данните за настройка на профила ти. Най-отдолу можеш да дадеш име на въведеното платежно средство, в случая – Бяла Карта. Тази стъпка не е задължителна, но ще ти бъде по-лесно да се ориентираш в случай, че имаш повече добавени платежни средства в Google Pay™.

Възможно е да ти бъде поискано потвърждение на начина на плащане. Това обикновено зависи от издателя на въвежданата карта и е свързано с настройки за сигурност. Ще имаш възможност да избереш различни начини да ти бъде изпратен код за потвърждение. Избери най-удобния за теб, след което въведи получения код в Google Pay™.

Трябва ли отново да добавям начините си на плащане занапред?

Не. Всички кредитни и дебитни карти, добавени в Google Pay™, автоматично ще се покажат в менюто Начини на плащане. Ако си използвал даден начин на плащане за покупка на продукт или услуга на Google (например приложение или филм в Google Pay™ или място в хранилището за Google Диск), ще видиш този начин на плащане в Google Pay™, без да го добавяш изрично.

Задаване или промяна на основен начин на плащане.

Първата карта, която добавиш като начин за плащане в Google Pay™ се превръща в твое основно платежно средство през системата. Когато плащаш с Google Pay™ в магазин, този начин на плащане се таксува автоматично. Можеш да промениш основното си средство за плащане. За целта влез в приложението Google Pay™ в телефона си. С приплъзване наляво намери картата, която искаш да направиш свое основно средство за плащане. Докосни „Make default” (направи основен начин на плащане).

Плащане по друг начин.

Можеш да плащаш и с други карти, които не са зададени като основни.

Плащане с друга карта в магазини:

1. Отвори приложението Google Pay™.

2. В горната част при картата си прокарай пръст наляво, докато намериш тази, която искаш да използваш.

3. Задръж задната част на телефона си до терминала за плащане.

4. Ако получиш подкана, избери „Кредитна“ независимо от типа на картата.

5. При трансакции с дебитни карти, може да се наложи да въведеш ПИН кода си. Използвай този, който е зададен от издателя.

Редактиране на начин на плащане.

Можеш да редактираш или премахваш всеки добавен начин на плащане. За целта отвори pay.google.com и посети секция Начини на плащане. Избери картата, която искаш да промениш или премахнеш. Натисни Редактиране. Промени датата на валидност, кода за проверка, името на титуляра на банковата сметка и адреса. Ако искаш да премахнеш платежното средство, вместо Редактиране, натисни Премахване.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна