Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Какво е 3D защита на онлайн плащанията и как работи?

В съответствие с програмите за сигурност на Visa и MasterCard много банки и небанкови финансови институции въведоха услугата 3D защита. Тя представлява допълнителна идентификация на картодържателя и предоставя ново ниво на сигурност на клиентите при пазаруване онлайн. Това не променя начина, по който плащаш в интернет, но повишава безопасността на трансакциите ти онлайн и ти дава допълнителен контрол и сигурност.

Какво представлява услугата 3D защита?

Услугата 3D защита се осъществява чрез 3D парола, която се изисква за всяка онлайн трансакция с карта в интернет. 3D паролата се въвежда при всяка покупка онлайн след въвеждане на стандартните данни, изисквани от търговците при плащане в интернет.

Как работи 3D защитата на плащанията с Бяла Карта?

Когато извършваш плащане онлайн, електронният магазин изисква да въведеш данни за своята карта – номер на картата, имена на картодържателя, CVC код и дата на валидност. В процеса на удостоверяване на плащането, e възможно да ти бъде поискан код за верификация. В тези ситуации ти ще получиш като SMS еднократен код. Въведи го в системата на търговеца.

Освен получения с SMS еднократен код, във формата за потвърждение на плащането ще трябва да попълниш и второ поле - със статична парола за сигурност. Това е твоят ePIN, който си получил с SMS при първата си онлайн трансакция с Бяла Карта. Важно е да запомниш своя ePIN! В случай, че си го забравил, свържи се с нас и ще ти го изпратим отново.

След въвеждане на двете пароли, твоето плащане ще бъде успешно завършено.

3D защитата на плащанията с кредитна карта Бяла Карта се осъществява в съответствие с новите изисквания на Европейския съюз за плащанията в интернет. Услугата е напълно безплатна за всички клиенти на Бяла Карта.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна