Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Как да плащам с Бяла Карта в Google Wallet

Веднъж регистрирал се в Google Wallet и добавил платежно средство (своята Бяла Карта), ти можеш да правиш плащания както при физически магазини и търговци, така и в онлайн сайтове или приложения.

Плащане в магазини с Бяла Карта с Google Wallet

За да започнеш да плащаш безконтактно с Бяла Карта в Google Wallet, трябва да си сигурен, че телефонът ти поддържа NFC. За целта:

1. Отвори настройките на телефона.

2. В лентата „Настройки за търсенето“ въведи NFC.

3. Докосни и включи NFC. Ако не можеш да намериш NFC, телефонът ти не може да се използва за безконтактни плащания.

Провери дали си задал Google Wallet като основно приложение за плащане.

Ако имаш повече от едно приложение за плащане на телефона си, е възможно Google Wallet да не е основно приложение за плащане. В този случай:

1. ​Отвори настройките на телефона си  .

2. Докосни Приложения и известия   Приложения по подразбиране. Възможно е опцията Приложения по подразбиране да се показва под „Разширени“.

3. Докосни Мобилно плащане.

4. Задай Google Wallet като основно приложение.

Плащане в магазин или физически търговец

Можеш да плащаш с Google Wallet навсякъде, където видиш символа за безконтактно плащане или този на Google Pay™. Потърси ги на екрана на терминала за плащане или на касата при плащане.

Важно: За да плащаш в магазини, трябва да включиш NFC технологията на телефона си. Инструкции за това ще откриеш малко по-нагоре.

Ако още не си добавил своята Бяла Карта като начин на плащане в Google Wallet, ето инструкции как да го направиш:

Плати покупката си с няколко стъпки:

1.Активирай и отключи телефона си. Не е необходимо да отваряш приложението Google Wallet.

2.Приближи за няколко секунди задната част на телефона до четеца за плащане. Когато приключиш с плащането, на екрана ще се покаже синя отметка. Ако не видиш отметката на екрана:

Опитай да приближиш телефона си по друг начин. Антената за NFC може да е близо до горната или долната част на устройството.

Приближи телефона на по-малко разстояние от четеца за плащане.

Приближи и задръж телефона си за по-дълго време.

3. Ако получиш подкана, избери „Кредитна“ независимо от типа на картата.

4. Някои магазини използват по-стар софтуер, за който се изисква ПИН или подпис. При подкана, въведи ПИН кода си. Използвай този, който е зададен от издателя.

Плащане в приложение или на уебсайт с Бяла Карта с Google Wallet

Когато пазаруваш онлайн или в някое приложение, можеш да плащаш по-бързо чрез кредитната си карта Бяла Карта. Тя се съхранява по сигурен начин в Google Payments и няма да се налага всеки път да въвеждаш информацията за нея. Можеш да използваш Google Wallet във всички сайтове и приложения, в които видиш тези бутони:

Плащане с Google Wallet

При плащане докосни бутона Google Wallet. При необходимост избери начин на плащане и въведи адреса си за доставка. (тези данни също се съхраняват в твоя Google Payments профил и би трябвало да се въведат автоматично). Потвърди поръчката си.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна