Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Как да плащам с Бяла Карта в Google Pay™?

Веднъж регистрирал се в Google Pay™ и добавил платежно средство (своята Бяла Карта), ти можеш да правиш плащания както при физически магазини и търговци, така и в онлайн сайтове или приложения.

Плащане в магазини с Бяла Карта с Google Pay™

За да започнеш да плащаш безконтактно с Бяла Карта в Google Pay™, трябва да си сигурен, че телефонът ти поддържа NFC. За целта:

1. Отвори настройките на телефона.

2. В лентата „Настройки за търсенето“ въведи NFC.

3. Докосни и включи NFC. Ако не можеш да намериш NFC, телефонът ти не може да се използва за безконтактни плащания.

Провери дали си задал Google Pay™ като основно приложение за плащане.

Ако имаш повече от едно приложение за плащане на телефона си, е възможно Google Pay™ да не е основно приложение за плащане. В този случай:

1. ​Отвори настройките на телефона си  .

2. Докосни Приложения и известия   Приложения по подразбиране. Възможно е опцията Приложения по подразбиране да се показва под „Разширени“.

3. Докосни Мобилно плащане.

4. Задай Google Pay™ като основно приложение.

Плащане в магазин или физически търговец

Можеш да плащаш с Google Pay™ навсякъде, където видиш символа за безконтактно плащане или този на Google Pay™. Потърси ги на екрана на терминала за плащане или на касата при плащане.

Важно: За да плащаш в магазини, трябва да включиш NFC технологията на телефона си. Инструкции за това ще откриеш малко по-нагоре.

Ако още не си добавил своята Бяла Карта като начин на плащане в Google Pay™, ето инструкции как да го направиш:

Плати покупката си с няколко стъпки:

1.Активирай и отключи телефона си. Не е необходимо да отваряш приложението Google Pay™.

2.Приближи за няколко секунди задната част на телефона до четеца за плащане. Когато приключиш с плащането, на екрана ще се покаже синя отметка. Ако не видиш отметката на екрана:

Опитай да приближиш телефона си по друг начин. Антената за NFC може да е близо до горната или долната част на устройството.

Приближи телефона на по-малко разстояние от четеца за плащане.

Приближи и задръж телефона си за по-дълго време.

3. Ако получиш подкана, избери „Кредитна“ независимо от типа на картата.

4. Някои магазини използват по-стар софтуер, за който се изисква ПИН или подпис. При подкана, въведи ПИН кода си. Използвай този, който е зададен от издателя.

Плащане в приложение или на уебсайт с Бяла Карта с Google Pay™

Когато пазаруваш онлайн или в някое приложение, можеш да плащаш по-бързо чрез кредитната си карта Бяла Карта. Тя се съхранява по сигурен начин в Google Pay™ и няма да се налага всеки път да въвеждаш информацията за нея. Можеш да използваш Google Pay™ във всички сайтове и проложения, в които видиш тези бутони:

Плащане с Google Pay™

При плащане докосни бутона Google Pay™. При необходимост избери начин на плащане и въведи адреса си за доставка. (тези данни също се съхраняват в твоя Google Pay™ профил и би трябвало да се въведат автоматично). Потвърди поръчката си.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна