Кандидатствай Вход
Как да обзаведем детската стая – полезни съвети и практики

Как да обзаведем детската стая – полезни съвети и практики

Организацията и обзавеждането на детската стая е процес, на който определено трябва да се обърне голямо внимание. Все пак става въпрос за средата, в която ще растат и ще се развиват твоите наследници. Нужно е тази среда от една страна да покрива критериите за сигурност и безопасност на най-малките, а от друга – да бъде максимално приятна и комфортна за тях. В следващите редове предстои да ти представим няколко полезни съвета и практики, които ще ти помогнат за реализиране на споменатите цели.

1. Възползвай се максимално от възможностите на шкафовете – шкафовете са чудесни съоръжения, които дават възможност за съхранение не само на дрехи и обувки, но и на редица други принадлежности на децата – играчки, книжки и т.н. Те могат да внесат доста по-добър ред и организация в детската стая. За целта е нужно само да закупиш подходящи шкафове, съдържащи необходимите рафтове и секции. След като подредиш основните принадлежности като дрехи и обувки, е време да се заемеш с всичко останало. Прояви креативност и сложи играчките и други дребни елементи в декоративни кошнички и кутийки, поставени в шкафа. Това ще е първата важна стъпка към превръщането на детската стая в по-чисто, подредено и хармонично място.

2. Заложи на допълнително легло – допълнителното легло може да послужи в най-различни ситуации. Възможно е то да бъде използвано например когато твоят наследник има гости – близки приятели, другари от детската градина и други връстници, с които се разбира отлично. Допълнителните легла обикновено са прикрепени с някакъв гъвкав механизъм и се разпъват само и единствено при нужда. Добре е около тях (както и около основното легло, разбира се) да бъде гарантирано достатъчно осветление, както и нужното свободно пространство, осигуряващо усещането за спокойствие и комфорт.

3. Инвестирай в механизми за закрепване към стената – определено си заслужава да инвестираш в механизми за закрепване към стената. Големите рафтове, шкафове и въобще предмети със значителни размери (и най-вече тегло) трябва да бъдат надеждно прикрепени със специални механизми. Механизми, които ще гарантират премахване на риска от падането или преобръщането им при контакт на децата с тях. Последното е много важно с оглед постигането на необходимата степен на сигурност и безопасност в средата, обитавана от най-малките.  

4. Внимавай с цветовете на стените – цветовете на стените винаги са от значение за цялостния облик и атмосфера на една стая или помещение. Особено когато става въпрос за деца, чиято психика е доста по-крехка и лесно се влияе от разнообразни външни фактори. Съветваме те да заложиш на по-неутрални цветове за стените на детската стая. Така или иначе вкусовете и предпочитанията на малчуганите се променят изключително бързо с времето. В този смисъл вероятно голяма част от интериора на стаята ще бъде подменян множество пъти. Белите или неутралните стени се комбинират по идеален начин с всякакви елементи от интериора и ще улеснят теб и твоя наследник в процеса по правене на подобни промени.

5. Не забравяй за украсите и декорациите – все пак това е детска стая и в нея трябва да бъдат внесени необходимите дози свежест, разнообразие и положително настроение. Последното може да се постигне с украси, декорации и други елементи от такъв тип. Добри варианти са например помещението да се украси с пъстри картини и рисунки, сувенири от последната морска почивка или изображения на анимационни герои. Плюшените играчки също са идеални както за украса на стаята, така и за забавление на малчуганите през свободното им време. Така че прецени добре интересите и предпочитанията на своя наследник и добави украси и декорации, които ще му помогнат да се чувства още по-приятно и комфортно в стаята.

6. Създай специална зона за забавление – хубаво е в рамките на детската стая да бъде създадена специална зона за забавление. Подобна зона може да насърчи игрите с приятели, смеха и положителните емоции, и дори четенето на детски книжки на спокойствие. Зоната за забавление в детската стая е възможно да се изгради по изключително разнообразни начини. Килимче с меки възглавнички, сгъваема детска палатка, комплект с масичка и пейки, и т.н. Въпросната зона ще се превърне в своеобразно магическо място, което развихря докрай въображението и фантазията на твоя наследник.

Както виждаш, има редица стъпки, които трябва да бъдат предприети за превръщането на детската стая в сигурно, спокойно и комфортно място за обитаване и игра. Ако имаш нужда от допълнително финансиране за осъществяване на въпросните стъпки, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта ще ти даде достъп до свежи средства по всяко време и ще направи покупките и разплащанията ти една идея по-бързи и лесни. Заложи на кредитна Бяла Карта и осигури хубаво детство на своите наследници!  

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш