Кандидатствай Вход
Как да се чувстваш добре, докато си на екскурзия?

Как да се чувстваш добре, докато си на екскурзия?

Тъй като все повече и повече хора пътуват често, както за бизнес, така и за удоволствие, загрижеността за това как да поддържат всякакъв вид рутинни условия за здраве, докато са на път, е истински проблем за много хора.

Може би ти си е случвало да отидеш на екскурзия, която дори не е за дълго време и след това да почувстваш тялото си не във форма или да влошиш за кратко здравето си? Това е защото поставяш организма си в чужда среда с различни условия и може би забравяш да се грижиш за доброто си здравословно състояние. Вместо това се фокусираш върху това колко забележителности ще успееш да видиш днес или как най-бързо да стигнеш до желана дестинация. Дългите часове на летищата и извън тях, липсата на сън и стресът от пътуването могат да бъдат пагубни за имунната ти система и психичното здраве.

В следващите редове те запознаваме с някои от най-практичните съвети от един travel блогър, за това как да запазиш здравето си по време на път и да се чувстваш добре в кожата си, дори и в най-екзотичната и далечна дестинация:

1. Планирай предварително какво ше бъде хранителното ти меню на дестинацията, на която отиваш. 

Изследването на местните опции за хранене е ключово при пътуване в чужбина, особено ако имаш ограничения при хранителния си режим, Например, ако си на диета, поради някаква причина, със сигурност ще трябва да анализираш добре с какво ще се храниш по време на почивката си. „Ако се притесняваш да се храниш здравословно или да спазваш определена диета, докато си далеч, препоръчвам да направиш едно предварително проучване, преди да пристигнеш.” - казва блогърката Каролайн. “Винаги търся вегански и вегетариански ресторанти, преди да кацна на нова дестинация, за да мога да поддържам хранителните си навици и да знам, че ще се чувствам добре“, съветва Каролайн.

Накратко - провери местните услуги за доставка на храна, много градове по целия свят ги имат и повечето имат мобилни приложения, които могат да бъдат изтеглени на избрания от теб език. Прегледай мненията и изображенията, преди да направиш своя избор. Така ще можеш да се придържаш към хранителния си режим, без да се налага да се колебаеш кой ресторант да избереш  в последния момент. Освен това, не забравяй да проучиш дали и кога пазарите на местните фермери са отворени, тъй като храненето, съставено от пресни плодове и зеленчуци, е друг лесен начин да пробваш местната култура и да се храниш с качествена храна.

2. Носи закуски със себе по време на пътуването

Въпреки че вариантите за храна на летищата станаха много по-добри и по-разнообразни през последните години, в зависимост от това в какви терминали се озовеш, възможностите може и да не са чак толкова разнообразни. „Не позволявай на отчаянието и изтощението да те погълнат и да влезнеш в първия ресторант за бързо хранене, който виждаш след дълъг полет. Вместо това, опаковай няколко здравословни закуски, като например протеинови барове, които да имаш в себе си. Известната travel блогърка споделя, че винаги носи в себе си протеинови пръчици, както и някои ядки и семена. Тя съветва да се търсят закуски с високо съдържание на протеини, тъй като това ще ти помогне да се почувстваш по-сит и изпълнен с енергия.

3. Остани хидратиран

Пътуването винаги ще бъде дехидратиращо, особено когато летиш със самолет. Всъщност, дори кожата на лицето ти се дехидратира изключително много по време на полет. Затова е важно да нанасяш доста често хидратиращ крем или маска, за да поддържаш кожата си свежа. Но, разбира се, не само кожата ти има нужда от повече количество вода. Блогърката Каролайн съветва: „опитай се да пиеш по 200 милилитра вода на всеки час, който прекарваш във въздуха, и дори повече, особено ако  консумираш алкохол.“ Каролин казва. „Ако останеш хидратиран, не само ще се почувстваш по-добре, но и ще намалиш шансовете си да се разболееш, тъй като тялото ти ще бъде по-способно да се пребори с всички онези досадни микроби, които се намират във въздуха.“ Един хак, който винаги следва блогърката, е да носи бутилка вода за многократна употреба с нея, за да може да я пълни на всеки фонтан с вода, а много летища сега предлагат и станции за пълнене на бутилки с вода.

4. Ходи навсякъде

 „Винаги опаковам много удобни обувки със себе си, тъй като обичам да ходя пеш навсякъде по пътувания. Мисля, че най-добрият начин за приспособяване към различна часова зона е да се разхождаш дълго из града, веднага щом се приземиш.“ споделя Каролайн. Ходи, колкото е възможно повече пеш при пътувания, това е чудесен начин да видиш повече от града, който посещаваш, ще спестиш пари от таксита и градски транспорт и дори ще изгориш малко калории.

5. Изтегли приложение за тренировка

Ако си почитател на кратки и бързи тренировко, докато си на път, е по-лесно от всякога да го направиш, ако следваш насоките на специално приложение. „Тези дни всеки може бързо да получи достъп до стотици програми за тренировки, направо на телефона си.” казва Каролайн. Правенето на бърза тренировка сутрин, преди да се отправиш на приключение в големия град или дори към плажа, наистина може да те презареди с енергия, да раздвижи мускулите ти и да те подготви за предстоящия динамичен ден.

Преди да избереш следващата си дестинация за почивка обаче, ние ти препоръчваме да вземеш със себе си верен финансов помощник. С кредитна карта Бяла Карта можеш да имаш пари винаги, когато ти потрябват.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш